Перейти до змісту

Compact Flash + CF to SATA adapter=HDD?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

З"явилася ідейка, майбутній HTPC\Full HD media player зробити максимально тихим.

Материнка на Атомі з пасивним радіатором, БЖ практично німий - з цим визначився.

Тепер черга вінта, по великому рахунку потрібен носій для оболонки (лінукса), тому експлуатація нового 2.5" - мало виправдана, а б\у, малого розміру - багато шумних та стрекочуть головками....

Тепер питаннячко, можливо хтось мав справу з таким чи подібним симбіозом:

cftosata.jpg

Мене хвилює лиш ресурс, швидкодія тут вгазалі не критична. Знаю що карти пам"яті мають досить швидкий час доступу, проти традиційних вінтів, що є плюсом, але разом з тим ложка дьогтю - обмежений ресурс зчитування\запис.

Також файний момент - ціна, 4GB CF 133x+ CF to SATA Adapter ~ 100 грн.

SD карти більш поширені та і коштують дешевше, проте цінник на адаптери SD to SATA - стартує від $20, навіть клас карти 10 = 66x, а це вдвічі гірше швидкості CF, тобто різону ніякого...

Отож, ваші думки, практичні поради, пропозиції :)

Опубліковано

доброї ночі=)

зі свого досвіду, розповім таку ситуацію

раніше працював на інтернет-компанії, там використовували такій самий перехідник і такуж карту SF пам*яті на 1 гб - для сервера Miкrotik(mini Linux - чисто інет сервера до 100 чоловік, для певного смт. щоб окремо їх контролювати і обслуговувати) все працювало ок, і на певно зараз працює)

а як нарахунок ноутбучних вінтів? вониж менш шумні, є для них "коробочки" за 150 грн, вони з вомнтованим перехідником і підключаються через usb.

Опубліковано

Бачу прості сервери на такій связці поширена річ, тому буду замовляти адаптер і юзати в майбутньому :rolleyes:

а як нарахунок ноутбучних вінтів? вониж менш шумні, є для них "коробочки" за 150 грн, вони з вомнтованим перехідником і підключаються через usb.

Я ж писав в 1 топіку, сенсу мало, бо працюватимуть практично вхолосту, місця стільки не треба, потрібно лиш щоб ОС крутилась, та і по споживанню енергії вінти будуть більш прожорливі...

Опубліковано

есть такой адапрер под IDE

только он наверное глючный, ибо ни на одной маме не далось ни то что загрузиться с него,

а даже увидеть карточку вторым диском :(

если что - могу дать поганять

Опубліковано

2 Deemon , зараз вийшли прикольніші фішкі - Mikrotik board - майже як роутер, тількі вже із встроїним ОС, і можливість розрулювати 100Мбит інета, є ще покруче це Ideco, але ціна їх набагато вища...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...