Перейти до змісту

Чи поборе російський футбол расизм фанів?


Korting

Рекомендовані повідомлення

Росія, яка готується приймати Чемпіонат світу з футболу 2018 року, може постати перед проблемою расизму власних фанатів.

Росія розпочала підготовку до Чемпіонату світу з футболу 2018 року. Проте чи зможе власне сам російський футбол, який часто підозрюють у расизмі, вирішити питання свого іміджу?

Минулого листопада, незадовго до того, як ФІФА прийняла рішення щодо того, яка країна буде приймати Кубок світу, Російський Футбольний Союз прийняв меморандум із семи пунктів щодо боротьби з расизмом.

Серед пунктів - обіцянка виробити керівництво з протидії дискримінації за расовою ознакою і заснування вебсайту під назвою "Расизм поза грою".

Потреба такої стратегії була ще раз доведена цього тижня, коли було опубліковано фотографію фаната команди-чемпіона ліги, "Зеніт"-Санкт-Петербург, який махав бананом на Роберто Карлоса. Цей гравець, колишня зірка бразильського футболу, був капітаном команди гостей, "Анжі"-Махачкала.

Ми відвідували той матч у рамках розслідування звинувачень, що в "Зеніті" - єдиному великому російському клубі, який ніколи не мав у своїх лавах гравця африканського походження - запанувала культура, яка не дозволяла тренерам наймати чорних гравців.

Першим ці звинувачення озвучив Властіміл Петрела, тодішній тренер "Зеніту", в 2004 році. Нещодавно він повторив їх в інтерв'ю Бі-Бі-Сі: "Я хотів найняти чорного гравця, але не міг. Я не знаю, чому, але керівництво цього не хотіло. Коли б я не підіймав це питання, відповідь завжди була: Зеніту це нецікаво".

"Зеніт" сказав Бі-Бі-Сі, що посадовці, які відповідали за купівлю гравців, коли Петрела був тренером, уже не працюють у клубі, тому вони не можуть коментувати його звинувачення. Лучано Спалетті, нинішній тренер "Зеніту", сказав Бі-Бі-Сі, що може наймати гравця, якого хоче.

Наступник Петрели на посаді тренера "Зеніту", нинішній тренер збірної Росії Дік Адвокаат, сказав у 2008 році, згідно з цитатами в медіа, що фанати клубу не сприйняли б чорного гравця - хоча пізніше виникли суперечки з приводу того, що саме він говорить на записі інтерв'ю.

В офісі Адвокаата Бі-Бі-Сі сказали, що не можуть його знайти для коментаря.

Проте зрозуміло, що лідери "Ультрас", гурту прихильників "Зеніту", який нараховує 5 тисяч фанів, раді, що їхній клуб досі не має африканських гравців.

http://ua.korrespondent.net/bbc/1200611-ukrayinska-sluzhba-bi-bi-si-chi-pobore-rosijskij-futbol-rasizm-faniv

11.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Россияне тоже страдают от расизма:0024:

Не успели люди еще отойти от истории с Роберто Карлосом, как начинает разгораться новый скандал.

Вчера во время матча клубного чемпионата мира по пляжному футболу между московским "Локомотивом" и бразильским "Коринтиансом" игрок российского клуба Алексей Смертин стал жертвой расистской выходки бразильских фанатов.

- Когда я пошел подавать угловой, - рассказывает Алексей, - болельщик с трибун протянул мне картофелину. Это неслыханно. Мы живем в цивилизованном мире, а тут такое... Расизм на трибунах. Это ж надо - в русского человека тыкать картошкой! Я возмущен и оскорблен до глубины души.

- Будете ли предпринимать после этого какие-то действия?

- Да. Сегодня картошка, а что завтра? Водка и балалайка? Расизм должен быть вырублен на корню. Мы уже обговорили ситуацию с моим агентом и намерены подать жалобу в УЕФА, ФИФА, ПЁС И НХЛ, сделаем все, чтобы этого расиста наказали, - заявил оскорбленный Смертин.

post313011.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І що , після цього ФІФА затвердить перелік предметів, якими можна тикати в ,,русского,,?

Тепер ясно, чому Зеніт не хоче негрів, бо вони будуть тикати зовсім не картоплею.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...