keepo Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 06:30 Автор Поділитися #76 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 06:30 М-да... любимо наступати на свої граблі... скалярія + барбус (більшість видів) - покусані плавники в першої Кардинал + доросла скалярія = харчовий тандем в якому страва це невеличкий кардинал По пораді не кормити - якщо мальок (якого в магазинах навряд чи продають), то кормити обов"язково. Підростки 3-х денне голодання перенесуть спокійно. ЗІ озвучте ще об"єм, якщо не секрет. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SaShurik Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 11:04 Поділитися #77 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 11:04 М-да... любимо наступати на свої граблі... скалярія + барбус (більшість видів) - покусані плавники в першої Кардинал + доросла скалярія = харчовий тандем в якому страва це невеличкий кардинал По пораді не кормити - якщо мальок (якого в магазинах навряд чи продають), то кормити обов"язково. Підростки 3-х денне голодання перенесуть спокійно. ЗІ озвучте ще об"єм, якщо не секрет. 28 літрів, саме дивно, що як купували в магазинчику ми запитали чи сумісні ці всі рибки і давати тільки тих які разом можуть існувати без проблем разом... мда... ну пока ніхто і нікого не чипає, але поки вони всі малі... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
pura Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 11:52 Поділитися #78 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 11:52 28 літрівтим більше...об'єм замалий для такої кількості риб, імхо туда хіба одну скалярію, але ця риба є стайною... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SaShurik Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 12:28 Поділитися #79 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 12:28 28 літрівтим більше...об'єм замалий для такої кількості риб, імхо туда хіба одну скалярію, але ця риба є стайною...Ну нам сказали ліміт 15 рибок і там є 15 рибок, всі малі3 кардинала2 скалярії1 сомик1 якийсь чистильщик - весь час на низу гуляє (по камішках)4 барбуса (але я щось не впевнений, що точно так називаються, можливо переплутав - там декілька назв було на склі)і ще 4 якихось невеликих (назви пока також не знаю)Мабуть прийдеться з часом від скалярій відмовитися, але пока хай мешкають... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
keepo Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 13:35 Автор Поділитися #80 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 13:35 М-да. Не перестаю дивуватись нашим продавцям. В 28 літрів скалярій О_о Доросла скалярія фізично не влізе в 28-літровий акваріум. Буде або душегубка - скалярії рахіти. Або просто вимруть потихеньку Для такого акваріума - кардинали, гупі, коридораси, молінезії, ляліуси ще можна. але ніяк не скалярії з барбусами ще й на купу. Крім того твердження, що 15 рибок на цей об"єм норма - маячня. Там може спокійно жити і 30 гупіків (аби кормили і воду міняли) або пів скалярії Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
pura Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 13:49 Поділитися #81 Опубліковано 17 Листопада, 2010 в 13:49 Ну нам сказали ліміт 15 рибок і там є 15 рибок, всі малі 3 кардинала 2 скалярії 1 сомик 1 якийсь чистильщик - весь час на низу гуляє (по камішках) 4 барбуса (але я щось не впевнений, що точно так називаються, можливо переплутав - там декілька назв було на склі) і ще 4 якихось невеликих (назви пока також не знаю) ...і це все в 28 літрів ? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SaShurik Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 07:55 Поділитися #82 Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 07:55 Ну нам сказали ліміт 15 рибок і там є 15 рибок, всі малі 3 кардинала 2 скалярії 1 сомик 1 якийсь чистильщик - весь час на низу гуляє (по камішках) 4 барбуса (але я щось не впевнений, що точно так називаються, можливо переплутав - там декілька назв було на склі) і ще 4 якихось невеликих (назви пока також не знаю) ...і це все в 28 літрів ? Розумієш - брали все по порадам продавця, як і рибок, так і кількість, нам сказали такі то, такі підходять один до одного і така кількість також нормальна... keepo - пока мала, а не доросла, але вже задумуюсь, що потрібно іменно скалярій 2-х збавитися поки малі... Доречі, за який термін (місяці, роки) скалярії виростають до своїх великих (дорослих) розмірів? А що до барбусів, то як я писав, я більш за все помиляюсь в назвах, потрібно буде зайди в якийсь спеціалізований магазин і поточнити їх назву... Доречі, можливо народ хтось допоможе обміняти 2 скалярії на якихось2х із переліченх keepo? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
pura Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 08:30 Поділитися #83 Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 08:30 Розумієш - брали все по порадам продавця, як і рибок, так і кількість, нам сказали такі то, такі підходять один до одного і така кількість також нормальна... Доречі, за який термін (місяці, роки) скалярії виростають до своїх великих (дорослих) розмірів? Доречі, можливо народ хтось допоможе обміняти 2 скалярії на якихось2х із переліченх keepo? Продавцю аби більше продати. В такому об'ємі скалярії не будуть рости або дуууже повільно. Тому краще продай, обміняй в тому ж магазині де брав,... З.І. Ну і пора відкривати свою тему з описом акваса і фото Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SaShurik Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 08:37 Поділитися #84 Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 08:37 Розумієш - брали все по порадам продавця, як і рибок, так і кількість, нам сказали такі то, такі підходять один до одного і така кількість також нормальна... Доречі, за який термін (місяці, роки) скалярії виростають до своїх великих (дорослих) розмірів? Доречі, можливо народ хтось допоможе обміняти 2 скалярії на якихось2х із переліченх keepo? Продавцю аби більше продати. В такому об'ємі скалярії не будуть рости або дуууже повільно. Тому краще продай, обміняй в тому ж магазині де брав,... З.І. Ну і пора відкривати свою тему з описом акваса і фото Сьогодні-завтра відкрию таку тему, оскільки фотоапарат тільки вечором буде вдома Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
PavelS Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 09:01 Поділитися #85 Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 09:01 Розумієш - брали все по порадам продавця, як і рибок, так і кількість, нам сказали такі то, такі підходять один до одного і така кількість також нормальна... Не в Природі випадково тарився? Колись ледь астронотусів там в свої 40 л з неонами не купив Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
keepo Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 09:28 Автор Поділитися #86 Опубліковано 18 Листопада, 2010 в 09:28 Таким стражають всі продавці. Я сам був свідком, як в декоративній рибці пропонували в 35л, де вже є риба пару гурамі. Причому на моє зауваження, що риба росле до 10 см, продавець сказала "так, я знаю" і продовжувала впарювати рибу Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
asd Опубліковано 20 Листопада, 2010 в 16:27 Поділитися #87 Опубліковано 20 Листопада, 2010 в 16:27 Таким стражають всі продавці. Я сам був свідком, як в декоративній рибці пропонували в 35л, де вже є риба пару гурамі. Причому на моє зауваження, що риба росле до 10 см, продавець сказала "так, я знаю" і продовжувала впарювати рибу напомнило из анекдота: "...а вы не молдаванин? да нет ну тогда проходите дальше и не мешайте нести культуру в массы. товарищи молдаване - пошли дальше..." мне при покупке макрогнатуса в "рыбке" не моргнув глазом жэньщина сказала что 5 см это и есть его взрослый размер, ну плюс еще пару см. привез. в нете посмотрел и при... оху... удивился очень. зверъ растет до полуметра. хорошо хоть в виде шнура . при покупке желательно смотреть не на жестикуляцию "рыбака" (ВО! или во!), а спрашивать в сантиметрах, ежели начинают невнятно бормотать - читать, смотреть самому - брешут однозначно. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
keepo Опубліковано 21 Листопада, 2010 в 12:27 Автор Поділитися #88 Опубліковано 21 Листопада, 2010 в 12:27 при покупке желательно смотреть не на жестикуляцию "рыбака" (ВО! или во!), а спрашивать в сантиметрах, ежели начинают невнятно бормотать - читать, смотреть самому - брешут однозначно.+ 1000є ідея зробити кишеньковий довідник, щоб можна було надрукувати і носити з собою в магазин. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SaShurik Опубліковано 21 Листопада, 2010 в 17:49 Поділитися #89 Опубліковано 21 Листопада, 2010 в 17:49 Розумієш - брали все по порадам продавця, як і рибок, так і кількість, нам сказали такі то, такі підходять один до одного і така кількість також нормальна... Не в Природі випадково тарився? Колись ледь астронотусів там в свої 40 л з неонами не купив Я брав як і акваріум, так і рибок в магазині "Декоративна рибка" на Волі... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
St@S_ Опубліковано 27 Січня, 2011 в 16:17 Поділитися #90 Опубліковано 27 Січня, 2011 в 16:17 акваріум 60лвода відстоювалась 2 дні поза акваріумом, в цей понеділок поставив, засипав грунт, залив воду, поставив обладнання, посадив рослин. весь акв. вкрився бульбашками.вода не дуже мутніла. Вчора запустив равликів. зараз вода прозора, зникли бульбашки на стінках і обладнанні акваріума.питання - коли краще запускати рибок?планується крапчатий сомик, даніо, неони Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Andreyko Опубліковано 27 Січня, 2011 в 19:01 Поділитися #91 Опубліковано 27 Січня, 2011 в 19:01 Запускай, вже можна. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
keepo Опубліковано 28 Січня, 2011 в 13:12 Автор Поділитися #92 Опубліковано 28 Січня, 2011 в 13:12 можна запускати, але поступово.2 рибки. через 2-3 дні ще 2 і так потрошки з перевами до потрібної кількості. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
St@S_ Опубліковано 7 Лютого, 2011 в 13:40 Поділитися #93 Опубліковано 7 Лютого, 2011 в 13:40 акваріум 60лв двох рибок даніо збільшився животик. можливо до нересту?якщо так, то чи зможуть вони віднереститись в загальному акваріумі?зараз є даніо - 6барбус - 5сомик крапчатий -2тернеція -2равлики 5 жовтих Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Andreyko Опубліковано 7 Лютого, 2011 в 15:25 Поділитися #94 Опубліковано 7 Лютого, 2011 в 15:25 Віднереститись можуть, але ти це мабудь не побачиш, в мене нерест проходив десь відразу після сходу сонця, ікра якщо долетить, а не зїдять барбуси, то впаде в грунт де її залюбки зїдять сомики. Даніо непревередливі і легко нерестяться в загальних аквах, але малька не буває. Хочеш погратись візьми баночку літрів на 10, відсаджуй самку і два самці і вперед. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
St@S_ Опубліковано 7 Лютого, 2011 в 19:14 Поділитися #95 Опубліковано 7 Лютого, 2011 в 19:14 найбільшу маю на 6л...якщо спробувати - як бути з аерацією? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Andreyko Опубліковано 7 Лютого, 2011 в 20:46 Поділитися #96 Опубліковано 7 Лютого, 2011 в 20:46 Піде і на 6л. Я робив так: коли бачив готовність рибок до нересту (самці активно переслідують самку) з вечора відсаджував а на ранок був нерест. Вода десь третина з аквасу, інша прямо з крана, кидав пучок яванського моху в якості субстракту, хоча нерест в товщі води. Обігрівач вмикав на 27-28 градусів і кидав розпилювач від компресора, включав правда після нересту і на малесеньку подачу. Ікра в данюх дуже маленька і прозора, можна не побачити. Якщо все пройшло вдало то рибок виловлював, а ікра розвивалась, точно не помню, днів 3 напевно. Потім появлялась личинка, а з неї через день-два мальок. Кормив жовтком і розтерав і розмочував рибні чіпси і хлопя, утворювалась кольрова водичка яку вносив до мальків. Виживало в мене десь мальків 20-30, яких потім поїли скалярки після запуску в велику банку. Спробуй і думаю все вийде. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ufcr Опубліковано 8 Лютого, 2011 в 07:31 Поділитися #97 Опубліковано 8 Лютого, 2011 в 07:31 2 stasis: якщо маєш бажання, можу подарувати самочку данио-рерио, також судячи по вигляду з ікрою, в мене вона саменька, шкода її. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Tom Опубліковано 9 Січня, 2012 в 08:47 Поділитися #98 Опубліковано 9 Січня, 2012 в 08:47 скажіть будь ласка як обробляти заморожений корм з магазина( там шось нада промивати ?) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
keepo Опубліковано 11 Січня, 2012 в 08:56 Автор Поділитися #99 Опубліковано 11 Січня, 2012 в 08:56 Нічого промивати нетребаМожна розморозити в ємності (я використовую кришку від банок) і злити рідину. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
SvitlikOM Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 08:43 Поділитися #100 Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 08:43 Почну з того, що рибок ніколи не тримала, ніколи цим не цікавилась та й не планувала. Але на день народження подарували невеличкий акваріум з рибками (6 л.) з умовою, що якщо вдасться справитись з цим, то купимо щось більше. Рибок за порадою продавця вибрали самих невибагливих – Гуппі (6 шт: 5 самців, 1 самочка). Там же в магазині купувався всякий дріб’язок: аератор, корм, грунт, якісь там штучки для декору, все те, чого б було достатньо для існування рибок. Я нажаль при цьому присутня не була і змоги отримати хоча б якусь консультацію не було. Усе уже готове, але в розібраному стані, привезли мені додому і встановили. Навіть водичка була уже підготовлена, дали в магазині, сказали, що можна рибок запускати відразу. Ми усе це розставили і запустили (30.01).Тепер про сумне. На наступний день їх було уже 5. Потім на дно залягла ще одна, з покусаним хвостом. Я їх годую один раз на день, може їм мало? Корму даю не багато, щоб не перекормити. Потім доставила ще додаткове світло, бо в кімнаті трошки темнувато. Але не допомагає. Їх залишилось лише дві. На вихідних хочу поміняти воду в акваріумі. Ніколи цього не робила. Чи треба перекип’ятити камішки? Як підготувати воду? Чи треба відселити цих рибок і купити нових? Але боюсь, що з новими будуть ті самі проблеми. Порадьте щось. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.