Olesya Опубліковано 21 Березня, 2011 в 19:32 #1 Опубліковано 21 Березня, 2011 в 19:32 21 березня відзначається всесвітній день поезії Свято почали відзначати 1999 року після ухвали 30-ої сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року. Поет Павло Вольвач розповів кореспонденту Gazeta.ua, як відзначає цей день. "Я щойно вийшов з Музею літератури, де відзначали Всесвітній день поезії. Були класні поети, з якими мені було дуже комфортно і радісно виступати — Іван Малкович та Іван Андрусяк. Я про цей день другий рік чую. Тому сказати, що відзначаю його, як день народження чи Новий рік - не можу", - розповів він Gazeta.ua. Через невелику популярність свята поети також не відзначають його дуже бучно. "Мої колеги поети також не відзначають день поезії, як десантники чи прикордонники. Тобто не напиваємось, в фонтани нікого не кидаємо, пики не б'ємо. Може, через те, що все тільки почалося, ще молода традиція. Кожен відзначає по-своєму", - сказав він. Після поетичних читань поети відправились до кав'ярні. "По-людському вийшли з Іваном Малковичем з Музею літератури. Випили по каві на Богдана Хмельницького. Поговорили, але не лишень за поезію, а й "за жизнь". В мене є власна поетична традиція, їй вже десятий чи одинадцятий рік. На розі Пушкінської і Прорізної я завжди стою, п'ю каву і дивлюсь, як життя протікає. Кожного дня чи через день. Раніше там була кав'ярня, але "нові малорускіє" її закрили. Видно ж буде банк, як у нас водиться. А була богемна народна кав'ярня "Сузір'я". Але я і зараз туди ходжу, бо там тепер є кіоски і теж можна попити каву. Вірші там літають в повітрі і багато людей приємних ходить", - додав Вольвач. Вітаю тих, хто пише сам, і тих, хто насолоджується написаним іншими! А Ви часто берете до рук томик поезії?
solnishko Опубліковано 21 Березня, 2011 в 19:43 #2 Опубліковано 21 Березня, 2011 в 19:43 Приєднуюсь!!!! Муза в уборе весны постучалась к поэту, Сумраком ночи покрыта, шептала неясные речи; Благоухали цветов лепестки, занесенные ветром К ложу земного царя и посланницы неба; С первой денницей взлетев, положила она, отлетая, Желтую розу на темных кудрях человека: Пусть разрушается тело - душа пролетит над пустыней, Будешь навеки печален и юн, обрученный с богиней. А. Блок Не всяка рима - то поезія, а поезія - це не завжди рима...Будьте натхненними!
talja Опубліковано 21 Березня, 2011 в 19:50 #3 Опубліковано 21 Березня, 2011 в 19:50 "Поетів ніколи не був мільйон..." Поетів ніколи не був мільйон. Не кожен з них був засновником. Розбійником був Франсуа Війон, а Гете, Вольфганг, сановником. Були серед них дипломати, купці, сангвініки і холерики. Були різночинці, лорди, ченці, лунатики і венерики. Хто коми вживав, хто писав без ком. Блондином був чи брюнетом. Героєм, співцем, мудрецем, диваком. Але жоден поет не був непоетом. П.С. Автора, мабуть, не треба зазначати
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.