Перейти до змісту

Акваріум на 2 л.

prodrupaler

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Довго думав над тим щоб завести власний акваріум. Вирішив завести невеличкий акваріум трошки більше 2-х. літрів. Бо великий якось стрьомно купляти, та й не хочеться возитися з тими всякими фільтрами, лампами і тд... Отже обзавівся я ось таким акваріумом 284_0.jpg

Отже підскажіть які рибки можна в ньому поселити, водорості декорації і тд... і де це все можна купити ( чи можливо в когось є таке добро, і хоче поділитись ). Як за цим доглядати, і ще цікавить питання чи можна такий акваріум тримати на комп. столі, чи не впливає на рибок шум від комп'ютера, монітор, музика????

Опубліковано

В такому акваріумі можна поселити тільки півника (він не потребує нагрівача, фільтра, еаратора, освітлення (тільки коли жива рослинка, то треба - згодиться і звичайна настольна лампа..) і то одного. Маленьку одну рослинку і трішечки грунту.

Подивіться в акваріумних магазинах Луцька, як оформляють такі маленькі акваріуми.

На рахунок комп"ютерного стола, то думаю нічого страшного що він там постоїть не буде.

Опубліковано

Півник форева! На дно грунту трошки і якусь ракушку невелику, бо і так місця мало. :) Рослинку я думаю не варто. Годувати по трошки раз в день, водичку раз в тиждень по пів літра заміняти. Більше нікого йому в компанію не треба.

Опубліковано

а скільки в Луцьку ці півники коштують і де саме їх можна купити? А рослинку я б все ж таки хотів (акваріум на мою думку так краще виглядає). Який грунт потрібний в себе вдома найшов "Універсальний" А про годування і про зміну води докладніше будь-ласка.

Опубліковано

В такому акваріумі нічого не можна селити. В ньому лише уха вийде: не муч риб...

Опубліковано

В такому акваріумі нічого не можна селити. В ньому лише уха вийде: не муч риб...

Підтримаю Dupuis!

Топікстартер, почніть краще з акви літрів на 30-40... заведіть маленьких живородок будь то: гуппі, моллінейзія, пецилія... вони не вибагливі... та й парочку крапчатих сомів... а ні, то стайку неонів туди шт 5-7. гарненько виглядатиме.

"Прибамбасів" правда прийдеться придбати, маленького фільтрика (щоб зекономити можна з аерацією, щоб не купувати компресор), ну і обігрівач та термометр.

Не так дорого воно коштуватиме як здається, та й тут гадаю можна купити б\в у прийстойному стані...

Аквас можна замовити в Keepo... для форумчана початківця може знижку зробить :)

ось ТУТ приклади його роботи...

В принципі посудіть самі... у варіанті який ви плануєте вийде перепрошую "пародія" ось така

i-664.jpg

І дивитись на одиногоко півника вам вистачить терпіння максимум на 2 місяці...

Якщо ж наважитесь на дійсно акваріум, у який з часом дійсно закохаєтесь, і котрий буде дійсно радувати око... то можна з 30 л. акви зробити гарненького креветочника...

наприклад

3928b05071.jpg

crystallred.jpg

або ж запустити стайку неончиків

DSC00192.jpg

Ну а все ж якщо зупинитесь на 2 л. круглячку, то й спробуємо допомогти і з ним :)

Успіхів!

Опубліковано

В принципі посудіть самі... у варіанті який ви плануєте вийде перепрошую "пародія" ось така

i-664.jpg

І дивитись на одиногоко півника вам вистачить терпіння максимум на 2 місяці...

Якщо ж наважитесь на дійсно акваріум, у який з часом дійсно закохаєтесь, і котрий буде дійсно радувати око... то можна з 30 л. акви

Підтримую! Просто на такий літраж вам тільки півник і підійде, адже він малорухливий (якщо сам то майже стоїть на місці), тож на що дивитись? Буде те саме, якщо ви повісите фотографію з авкаріумом. Хоча півники гарні. До речі їх можна купити від 20 до 35грн за шт. Найоптимальніші ціни в будинку Природи, в Зоомагазині на Франка та Акваріумна рибка напроти 4 гімназіїї. Там ви можете і все решту докупити. Грунт Універсальний - це той що до вазоеів? Ні! Треба камінці: дрібний кварц або річну гальку, вони теж продаються у магазинах. Годувати треба буде 1 раз на день-два (менше смітитися буде і рибці теж буде нормально). Воду потрібно відстоювати 2 дні (на такий літраж думаю без проблем посудину знайдете). Робити підміну води на 20-30% раз на 3-5днів. Кожен 7-й день повністю.

Сама починала з 30л, а зараз 140л і теж робила у keepo - раджу.

Ось кілька довідок: Холодная вода и отсутствие обогревателя не самое опасное для петушков, они достаточно выносливы, однако смертельно опасным для них является самая обычная простуда. Поскольку они дышат атмосферным воздухом, могут наглотаться холодного воздуха. А простуда их очень быстро убивает и лечится крайне тяжело. Обычно стараются держать их в аквариумах с закрытой крышкой, с тем расчетом что бы дышали влажным теплым воздухом, но в круглом аквариуме это довольно трудно сделать.

Кстати, исходя из этих опасностей, я бы советовал в данном случае, никаких обогревателей в аквариуме НЕ ставить, пусть температура воды и воздуха будет примерно одинакова, шансы простудится резко уменьшаться. Хотя конечно, в 2 литрах и так ничего не разместишь.

Ось це рибка півник, є різного кольору post-7249-0-15285300-1296114099_thumb.jp а так буде приблизно виглядати ваш акваріум на 2 л post-7249-0-23917700-1296114139_thumb.jp

Опубліковано
тільки півника він не потребує нагрівача

півник доволі теплолюбива рибка і якщо можливий варіант падіння температури на 1 і більше години до 20 градусів, то про температурну стабілізацію теж треба думати.

Круглий акваріум, досить непроста штука в плані оформлення і треба усвідомлювати чи ваші бажання взагалі реалізуються в такому об"ємі і формфакторі. Оскільки посадити можна все що завгодно туди, а от дати раду потім може бути досить складно. Хоча... в аттачі фото кульки arelav"а з aquafanat.com.ua

не хочеться возитися з тими всякими фільтрами, лампами і тд.

вкрай неправильна позиція. "возитись" з маленьким акваріумом треба також, без догляду все пропадає як в малому об"ємі так і в великому.

post-56-0-18285400-1296129642_thumb.jpg

Опубліковано

Бр-р-р-р... Прочитавши все це і ще парочку статей взагалі перехтілось акваріум робити.... Дуже вже сильно возитись з ним треба...... В мене в сім'ї завести акваріум хочу лише я, а всі решта мене тільки відмовляють від цієї ідеї, тому і вирішив завести для початку малий акваріум, бо якщо я куплю більший акваріум і вкладу в нього скажем 1000 грн. а через пів року, той акваріум потече рибки і рослини захворіють чи здохнуть, то це буде капець який скандал (просто ніхто мою мамку не знає :) ) тіпа "гроші на вітер викинув", "А я ж тобі казала.... сволич ти така - сяка...." (трошки перебільшив але виглядати буде це приблизно так) Та й за моєї відсутності з акваріумом ніхто не дасть ради, а літом буває шо я і на відпочинок на місяць - два звалюю, шо квартира взагалі пуста.... А маленький акваріум в таких випадках і з собою в сумці взяти можна :) . Тому я вже й не знаю шо й робити....

Опубліковано

Бр-р-р-р... Прочитавши все це і ще парочку статей взагалі перехтілось акваріум робити.... Дуже вже сильно возитись з ним треба...... В мене в сім'ї завести акваріум хочу лише я, а всі решта мене тільки відмовляють від цієї ідеї, тому і вирішив завести для початку малий акваріум, бо якщо я куплю більший акваріум і вкладу в нього скажем 1000 грн. а через пів року, той акваріум потече рибки і рослини захворіють чи здохнуть, то це буде капець який скандал (просто ніхто мою мамку не знає :) ) тіпа "гроші на вітер викинув", "А я ж тобі казала.... сволич ти така - сяка...." (трошки перебільшив але виглядати буде це приблизно так) Та й за моєї відсутності з акваріумом ніхто не дасть ради, а літом буває шо я і на відпочинок на місяць - два звалюю, шо квартира взагалі пуста.... А маленький акваріум в таких випадках і з собою в сумці взяти можна :) . Тому я вже й не знаю шо й робити....

Купіть орхідею і посадіть у той горщик-акваріум. Ото вже мамка буде рада :ok: правда він куштує 120-280грн і якраз для нього горщик підходящий. :D

Сама колись мала "акваріум" на 2л, пробув тиждень, віддала рибку в садочок і купила більшу банку. Чим менший акваріум - тим більше за ним догляду.

Опубліковано

Купіть орхідею і посадіть у той горщик-акваріум. Ото вже мамка буде рада :ok: правда він куштує 120-280грн і якраз для нього горщик підходящий. :D

Сама колись мала "акваріум" на 2л, пробув тиждень, віддала рибку в садочок і купила більшу банку. Чим менший акваріум - тим більше за ним догляду.

Кстаті в цьому "акваріумі" раніше був гідрогель і якась травичка росла.... такшо ти прям екстрасенс :smile-zachot:

Опубліковано

Та не лякайте ви людину! Півник абсолютно спокійно живе в обємі 2 л і якщо банка не стоїть на дворі то нічого з ним не буде! Сам маю дві акви і ще третя на підході але півник є також! З досвіду:

-обєм банки 2л

-жменя грунту

-маленька амфора для декору

-гілочка наясу для зелені

-меланій паро штук

-півник :)

Кормлю раз в день, мотиль, чіпса або хлопья. Підміна раз в два тижні, а мию банку може раз в два місяці. Та що там банки, рукою взяв півника в кружку, вилив воду, мачалкою туди сюди, сполоснув, частину води 1/3 з іншої акви решту з крана. Все, всі здорові і щасливі! Проблема може бути лише в самому півнику, тобто основна маса це азіатські і відповідно більш теплолюбні і старі!!!, тому живуть на жаль не довго. Варто купити молоденького півника, можливо не супер красивого і великого але нашого розводу, вони крепші і з часом наберуть форми. Удачі. :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...