Перейти до змісту

Здається проблема в материнскьій платі

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня формучани, потрібна ваша консультація.

Я навіть не знаю як описати проблему, але наскільки хватить моїх знань, спробую. Близько місяця назад, в мене почав глючити віндовс. Це проявлялось в тому що при запущеній асьці, вінчестер дзюрчав як дурний і горіла безперестанку червона лампочка на системнику. Далі на ранок вилертів Бсод, після чого комп все-таки загрузився, але дуже багато це зайняло часу. Потім вже відмовлявся віндовс грузитись навіть в safe mode. Я переставив віндовс, проблема не зникла, чистий віндовс знову таки дуже тупо працював і грузився. За дефіцитом часу простояв комп без всяких втручань десь пару днів, після чого знову поставив віндовс і все працювало прекрасно. Після декількох днів нормальної роботи почав знову вилітати Бсод:

1)при виході із сну, при чому користувався цією самої збіркою протягом року і таких проблем не було

2) при включені

3) під час роботи.

І кожен раз були нові коди помилок. Спочатку грішив на вінчестер, але вікторія нічого поганого не знайшла.

Далі коли віндовс злетів другий раз за день, поліз в гугл шукати вирішення за цими Бсодами. І знайшов таке вирішення «Підключити вінт в інший сата вихід» Це дійсно допомогло.. Але не на довго, віндовс знову десь через два тижні злетів (добре що зробив образ акронісом).

Були такі моменти що комп починав глючити, я його виключав, і таке враженя ніби радіатор на південному мості охолоджуваввся і далі все нормально працювало, бо при роботі він достатньо гарячий..

Ще я замітив, що набагато тупіше став грузитись Біос. Тобто завжди було все нормально: зявляється картинка, зявляється надпис моєї материнської плати і все. А тепер зявляється на половину картинка, проходить секунда зявляється інша половина картинки, проходить дві секунди і зявляється надпис мамки. Біос я перешивав не допомогло.

Було таке що на протязі тижня, кожен день починав тупити, а вирішувалось переключенням на інший сата вихід. Тобто за тиждень переключав біля 20 разів…

Зараз вже все ніби обійшлось, віндовс працює стабільно. Два рази вибивав бсод (раз просто при простої і раз при виході із сна) але після цього відновс грузився без проблем. І звичайно повільна загрузка біоса залишилась.

Ось вприципі все.

Опубліковано

А пам"ять оперативну мемтестом не пробували тестувати? Які температури та напруги показує біос, та які показує наприклад еверест у вінді?

Опубліковано

у меня нечто подобное было на мамке асус чипсет нфорс - и нетах пишут от перегрева бывали случаи что чипсет отваливался...

перебрал систему охлаждения .. прилепил кулер - и теперь вроде всё норм

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...