BIKTOP1970 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 06:33 #1 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 06:33 Телеведучого і журналіста "Української правди" Мустафу Найєма затримали співробітники підрозділу "Беркут".Про це повідомила ведуча програми "Час.Новин" на 5 каналі Тетяна Даниленко.За її словами, журналіста затримали близько 21.30 біля будівлі редакції 5 каналу."Під'їхали на машині "Беркуту". Не представившись, попросили вийти з машини (журналіст знаходився в машині Даниленко). Мустафа вийшов. Попросили пред’явити документи. Почали хамити. Мустафа пред’явив документи, але вони сказали: "Що вони не побачили", - розповіла свідок події."Вони його затримали силою, пояснивши це тим, що він "Лицо кавказской национальности", і повели в Подільське райуправління", - розповіла Даниленко."При цьому вони хамили йому і мені, та вилучили в нього мобільний телефон", - додала вона.Українська правдаТелеведучого і журналіста "Української правди" Мустафу Найєма відпустили з Подільського райвідділу міліції.Про це повідомив сам журналіст."Співробітник написав протокол про затримання. На вході до райвідділу цей співробітник підкинув мені в кишеню мій телефон", - повідомив він."На прохання пояснити, чому забрав мій телефон. Він сказав, що нічого пояснювати не буде", - уточнив журналіст.У відповідь на пропозицію Наєма вибачитися за те, що співробітники "Беркуту" грубили і провели затримання через національність, начальник райвідділу міліції вибачився, а співробітник, що проводив затримання, ні."До відділку також зателефонував начальник РУ МВС України в Києві Олексій Крикун, він попросив вибачення за своїх співробітників і пообіцяв провести службове розслідування", - розповів журналіст."У мене ніяких претензій до співробітників міліції немає", - заявив Найем.Українська правдаМіліція запевняє, що затримала Мустафу Найєма через те, що він не показав документи.Про це заявив начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук.За його словами, беркутівці попросили Мустафу пред'явити документи, оскільки в нього "східний тип обличчя".За словами Поліщука, оскільки журналіст відмовився це зробити, міліціонери посадили Мустафу до свого автомобіля, і відвезли до подільського райвідділу міліції. Сам Найєм каже, що документи показав.В міліції стверджують, що Найєм дорогою зателефонував народним депутатам, які у свою чергу допомогли журналісту зв’язатися з начальником київського главку.Начальник прес-служби київської міліції наголосив, що у райвідділку інцидент залагодили."Ніяких документів не складали, і ніхто ніяких претензій немає", - заявив він.Поліщук запевнив, що бійці "Беркуту" не знали в обличчя Мустафу, "бо вони ТВі не дивляться, і не знали, що Мустафа публічна людина".Водночас, пізніше Поліщук в розмові з "Українською правдою" спростував інформацію про те, що Найем зв’язувався з народними депутатами.Він зазначив, що один з депутатів побачив новину про затримання журналіста на сайті "Української правди" та зв’язався з начальником київської міліції.Поліщук вибачився, за те що звинуватив журналіста "в використанні амінресурсу".Він також уточнив, що міліціонери "не побачили документи Наема, коли він їх пред’явив".На думку прес-секретаря міліції, співробітники "Беркуту" могли встановити особу журналіста "спокійно, на місці".Українська правдаp.s. Здається раніше "лиц Кавказской национальности" затримували тільки в Москві...
Phoinix Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 07:03 #2 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 07:03 це напевно було показове попередження для журналістів.
Zerotul Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 07:52 #3 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 07:52 А давайте во всех кавказцев камнем бросать...патамушта у них васточный тип лица...Кстати знаю многих чистых ариев украинцев,а вид у них как будто бабушка с джигитом грех на душу взяла
mrZED Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 08:00 #4 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 08:00 мда.. back to USSR Янук-ич взяв всю країну в "єжові рукавиці". Це вже все зрозуміли. А конкретно це, ніби то випадкове затримання, - продумана акція з метою залякати як самого журналіста та його колег Свобода слова потроху вмирає Повертаються прекрасні дев"яності, хто забув кучмізм - згадуйте
BIKTOP1970 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 10:18 Автор #5 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 10:18 Виходить так, що тепер особа будь-якої національності має при собі мати документи. А раптом комусь закортить їх перевірити. Хоча здається комендантської години в нас ще не ввели.Та й що таке "лицо кавказской национальности"???Наскільки мені відомо, немає такої національності.Навряд чи цей інцидент може бути випадковістю.
Volyniaka Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 10:44 #6 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 10:44 Мустафа Найем требует уволить сотрудника "Беркута", который его задержал. Об этом журналист написал в своей статье на "Украинской правде"."Я требую увольнения сотрудника, который не пожелал принести свои извинения. Еще вчера я опасался, что это может быть расценено как месть. Но сейчас искренне могу сказать, что у меня нет никаких остаточных эмоций по поводу произошедшего", - считает Найем.http://www.delfi.ua/news/daily/society/najem-potreboval-golovu-ksenofoba-iz-berkuta.d?id=1351460
Tolik_lt Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 15:46 #7 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 15:46 ' timestamp='1292326962' post='1052267503'] айайайяй обідили то яка шо ето ми так часто за европейські цінності виступали, а коли людина вимагає поваги до себе, то ми зразу іронізуємо
talja Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 16:21 #8 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 16:21 ' timestamp='1292343005' post='1052267664']цінності цінностями, але хай би цей цілий мустафа в лондоні тако поскакав чи у берліні...Як це поскакав? ти про що?
Tolik_lt Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 16:22 #9 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 16:22 ' timestamp='1292343005' post='1052267664'] ' timestamp='1292326962' post='1052267503'] айайайяй обідили то як а шо ето ми так часто за европейські цінності виступали, а коли людина вимагає поваги до себе, то ми зразу іронізуємо а міліціонер теж людина, між іншим, і теж поваги вимагав цінності цінностями, але хай би цей цілий мустафа в лондоні тако поскакав чи у берліні... а що би було з "тежлюдиною" у Лондоні чи Берліні за неналежне виконання своїх обов"язків?
mrZED Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 16:37 #10 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 16:37 [nd , там був??? все бачив???...то на>< оцей випєндрьоЖ!?все колись з нами трапляється вперше. Аж цікаво почути твої вибачення перед міліціонерами в аналогічній ситуації.
Tolik_lt Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 16:40 #11 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 16:40 http://www.pravda.co.../12/14/5669998/Версія Найєма. Там він не перетворюється на "жертву і борця".Так що, Андрій, поменше домислів.
talja Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 16:42 #12 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 16:42 [nd] , це все тільки твої здогадки. Але одне в мене не чогось не викликає сумнівів - затриманий спеціально не скакав (як ти виразився), щоб його затримали. Знаючи, що робиться в наших тюрмах і сізо, і знаючи, що люди аж надто часто помирають там від нещасних випадків, треба бути дурним на всю голову, щоб так піаритися.
mrZED Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 17:03 #13 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 17:03 [nd] , і в мене не раз документи перевіряли і в більшості форумчан також. Та тільки ти один звинувачуєш журналіста. І причому тут взагалі одне до другого?В людини не просто перевірили документи - його цілеспрямовано хотіли залякати, забравши у відділок. Це і дуракам зрозуміло.. А те, шо Поліщук говорить - це завжди брєд сивої кобили.Мустафа - це відомий журналіст, вирізняється активною анти-президентською позицією, в чому ми можемо неодноразово переконатися, слухаючи його гострі запитання та репліки до представників влади.Тому давайте не ототожнювати регіонального журналіста і журналіста з центральних каналів. Та навіть, якби ви, шановний ND, відро лайна на Клімчука вилили, сумніваюсь, що після цього на вас чинили якийсь вплив чи тиск волинські міліціянти..
Tolik_lt Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 17:53 #14 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 17:53 Андрюш, а ти хотів, щоб дикусія перетворилась у предмет віри мєнтам? чи просто хочеться гарно позаперечувати загалу?
Phoinix Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 18:55 #15 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 18:55 Під'їхали на машині "Беркуту". Не представившись, попросили вийти з машини.[nd] вас також документи перевіряє беркут? теж просив вийти з автмобіля щоб предявити документи?але ми маємо справу радше із самопєаром[nd] ви також займались таким самопіаром?
eNyk Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 19:00 #16 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 19:00 ну ладно... Але в чому тоді залякування? Яке ж тут попередження? Покататись в бобіку це так страшно? Не розумію... У випадку з Кашином "залякування і попередження" пряміше нікуди, а тут - просто малий розкричався
Smith Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 19:22 #17 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 19:22 [nd], я так зрозумів, що в твоїх постах говориться не скільки про те, що міліціонери хороші, а який Мустафа поганий і ще якась особиста неприязнь до М.Найєма.До речі, одні "добрі" міліціонери вже покатали журналіста. Нагадати - про кого я?
Smith Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 19:37 #19 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 19:37 Гонгадзе. Пригадав такого?
Smith Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 20:06 #20 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 20:06 ' date='Сегодня, 21:48' post='1052267825']о чьом ти дєточка, який Гонгадзе? кому він заважав Смерть Гонгадзе була вигідною і потрібною тільки тим, хто по його кістках дерся до влади.По-перше, цей пост не до тебе був.По-друге, "дєточкой" називай свого "Люсю". Зрозуміло?По-третє - прикладом Гонгадзе я хотів сказати, що працівники МВС позбавили журналіста життя. Поки не зрозуміло за що позбавили життя - тут погоджуюсь; те, що це зробили не працівники МВС - доведи інше. разом з документами.
Tolik_lt Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 20:18 #21 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 20:18 і ти справді вважаєш оцю свою репліку такою, що не виходить за рамки дискусії? абсолютно. я чекав чогось такого ниючого на пару сотень знаків із класичним "дартаньян і всє астальниє" скажи, а в чому там не вірити Найєму?що там такого, що потребує недовіри чи перевірки? а кой хєр ти приплів у дискусію тимошенко? так, у нього як у журналіста, більше можливостей. і він абсолютно вірно викрутив ситуацію, зосередившись не на собі, і не роблячи з себе "жертву і барца", а на явищі. чи йому треба було терпляче ще раз показати документи, спокійно ковтнути те, що їх так прискіпливо перевіряють, тому що він смаглявіший за пацана в камуфляжі? чи колеги не мали викликати Донія? ну так, щоб перевірити, навішають Найєму у відділку чи не навішають? чи тема особливого, не надто позитивного, відношення до "інакших"(смаглявих, панаєхавших, іншомовних) не є актуальною? чи вона не є актуальною для тебе, допоки тебе не "макають" повсякчас,для прикладу, іваничівською припискою ? так, це ПЄАР, но грамотний, з фокусом на проблемі. а у тебе пєар а)на рівні міського форуму б)з фокусом на тобі
Tolik_lt Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 20:31 #22 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 20:31 о, тєма уже становітса тєбє бліже
Tolik_lt Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 20:36 #23 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 20:36 ' timestamp='1292358829' post='1052267876']о, тєма уже становітса тєбє бліжеі шо тобі паспорт двічі показати?мені не треба. а будуть питати- показуй стільки, скільки скажуть. і як скажуть. і веди себе як пересічний, скромно і з достоїнством. ти ж не журналіст український
Tolik_lt Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 20:46 #24 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 20:46 ні, я хотів сказати, що якщо моя згадка на форумі про твою прописку зачепила тебе, то чому те, що його назвали "ліцом кавказской національності" не мало зачепити Мустафу Найєма.
Tolik_lt Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 21:08 #25 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 21:08 пєар пєаром не я зробив, я про це просто сказав. а прімєрчік я вибрав правильний. о, про політкоректність. я ж не назвав тебе лімітою чи панаєхавшим, чи сєлухою. я сказав: а тут мужчіна з немісцевою пропискою паспорт не показує.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.