Перейти до змісту

Проблема з розділами

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня.

На днях зробив собі проблему на свою голову... Мав: диск С, диск Д, і в кінці вінчестера розділи лінукса + своп... Загрузився з Hirens Boot CD і запустив acronis disk director suite. Видалив всі розділи ext3+swap і хотів приєднати це вільне місце до диску Д. Операція повинна була б тривати 7 хваилин.. але вилетіла якась помилка про поганний сектор (жаль що я не записав), і нажав ігнорувати, після чого вискочила ще одна, і я нажав ігнорувати все. Після 30 хвилин простою і того що програма не реагувала на кнопку кенсел, мусив перегрузити вручну.... Звичайно диск Д був був не робочий...

Отже в результаті ці 50 Гб які я хотів приєднати так і залищились вкінці, а диск Д свого розміру не змінив, але тепер пише вільно 0 байт.

Пробував відновти тим же акронісом, тобто його встроєною ітілітою Recover partitions. Шукало воно десь біля 10 годин але знайшло тільки лінуксові розділи. Десь в інтернеті читав що він шукає сае видалені розділи, тобто його повинно було б видалити а потім знову знайти)), на що я не ризикнув.

Далі вичитав що утіліта microsoft chkdsk якщо не допоможе, о суттєво нашкодить. Тому я не спішу пробувати все підряд...

Також пробував TestDisk але він не допоміг....

Слухаю ваші пропозиції, як можна зробити диск Д робочим, щоб мона було злити всю інфу на інший вінт?

Опубліковано

Головне - нічого на нього не писати/не виправляти, а краще - зніми посекторну копію всього вінта і з копією грайся.

З простих програм рекомендую R-Studio.

Опубліковано

І ще: я ж зараз на вінчетері без віндовса сижу. Тобто не можу поставити, каже що не можна на диск С поставити, бо щось йому не подобаеться. (windows 7) А R-sudio як я зрозумів потребує утсановки на віндовс..

Опубліковано

Я б не ризикував щось на вінт ставити/писати - шанс на відновлення інформації різко знижується.

Невже немає де вінта позичити на кілька днів?

Опубліковано

А R-sudio як я зрозумів потребує утсановки на віндовс..

снять диск, поставить на другой пк и продолжать эксперименты... :rolleyes:

Опубліковано

а краще - зніми посекторну копію всього вінта і з копією грайся.

Тобто зробити посекторну копію? Тобто якщо в мене вінт 1 Тб то для копі мені потрібен терабайтний вінт? чи це якась невелика копія таблиці ррозділів чи як??

П.С. найти терабайтний вінт на пару днів не так і легко((((

Опубліковано

Отже, файлова система на диску Д є - ntfs. Пише всього 800гб, вільно - 0 байт... Отака ситуація...

Хто допоможе із відновлення інфи, і скільки це буде коштувати??

Опубліковано

З допомогою R-studio "витягнеш" (спасеш) відсотків 80-90 файлів. Не обов'язково загружатись з Windows. Досить загрузитись з будь-якого LIVE-CD де є вшите R-studio і вінта (розділ) куди зливати спасені файли. IMHO портібно для цього не 800 Гб вільних, а приблизно стільки скільки було до появи траблів, або стільки стільки варто спасати.

p.s. процес дещо довготривалий. Недавно сам зіткнувся з подібною проблемою. Довелось запускати R-studio на кілька годин.

Опубліковано

Якщо на диску D: було записано всі 800гіг - то для відновлення треба 1.5-2.5 терабайта :g05:(деякі файли дублюватимуться під "лєвими" іменами)

Опубліковано

Якщо на диску D: було записано всі 800гіг - то для відновлення треба 1.5-2.5 терабайта :g05:(деякі файли дублюватимуться під "лєвими" іменами)

Так це ще питання, чи варто відновлювати файли під "лєвими" іменами. Щоб потім витрачати час на розгрібання всякого сміття. IMHO це не зовсім доцільно. Недоцільно також спасати фільми і музику, те що можна повитягувати з нету. Важливо спасти і зберегти дійсно необхідні файли. Навряд чи їх 800гіг набереться. Знову ж таки це всього лиш моє IMHO.  :)

Опубліковано

Нещодавно була в мене схожа ситуація - також злетіла файлова система на NTFS-розділі. Дані були дуже важливі. Вирішив пробувати відновлювати віндовими утилітами, все ж таки NTFS - для вінди рідна ФС. Чотири дні махався, пробував різні утиліти - не допомагало нічого, тільки часу дуже багато потратив на сканування, відновлення і т.д. В результаті було відновлено відсотків 20 інфи. Мене це не влаштовувало.

Далі я вирішив спробувати витягнути інфу з допомогою лінуксових прог. Загрузився з лайв-СД, запустив TestDisk, там порився в налаштуваннях, побачив биту ФС, зайшов на неї - лежить вся інфа (не треба було навіть сканувати розділ 2-4 години), просто взяв скопіював потрібні мені папки на інший вінчестер, заняло десь біля години часу (близько 500 Гб).

З.І. ТС, вибирай пункт "Non partitioned media" - в твоєму випадку все спрацює нормально.

s_1289314557_4c7c635ba0.png

Опубліковано

Отже, ось що найшов R-Studio:

52dfc6b5c3ed.jpg

df6a7311f143.jpg

Одним словом, кучу цих розділів які відрізняються тільки розміром (іто коливається розмір не сильно - тобто 790, 700, 900, 820 і т.д.) і початок розділу, ось іде від 0 гб і через 5 гб і так далі десь аж до 100 здається... Заходжу на один розділ находить якусь одну папку, на інший розділ - частину цієї папки. на іншому взагалі якесь сміття, на іншому фільми які я видалив ще літом :lol:

Як відбається відновлення? лазити по всіх розділах (а їх ну дуже і дуже багато) і шукати потрібі папки? чи як?

П.С. доречі потрібний документ ексель так і невідновило, з різних цих розділів пробував і відновлюється він пошкодженним.... :(

Опубліковано

А соь що показав TestDisk після 20 хвилин сканування (почав чогось аж із 92%)

061e8872c68a.jpg

Трохи погуглив але нічого конкретного не найшов..

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...