Перейти до змісту

Я атеїст і цим пишаюсь

Filtikultapistui

109 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

да, результаты голосования как-бы намекают всем желающим что-то доказать в этом топике на тему сабжа :smile3:

knowledge.jpg
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 243
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Вищий розум це ілюзія, котра створена для полегшення життя старцям, котрі бояться помирати. І чому так страшно? Смерть це ж пустота, де немає ні болі ні страждань. Я їх розумію, людський розум ніяк не може змиритись із тим, що життя банально закінчується. Але крути не верти а від цього нікуди не дінешся. Тому треба жити в задоволення і цінувати кожну мить. Найдорожче у людини це життя. Воно дається один раз і прожити його треба так, щоб не було нестерпно боляче за безцільно прожиті роки, щоб не палила ганьба за підленьке і дріб'язкове минуле.

Якраз, навпаки, старці не бояться помирати. Їм особливо немає вже що й втрачати.

Але тут питання щодо вищого розуму стоїть в тому хто ж створив життя? Звідки воно взялося.

случайно не Пєлєвіна начитався?

Скоріше, Кастанеду. Але , навіть в нього таких видінь не було...

О, ти навіть таких авторів знаєш.

Похвально!

У першій ситуації людині допомагає сама віра в те, що бог їй допоможе, а в другій - працює схема свідомість<-->підсвідомість, коли людина спить у неї працює мозок і якщо звечора довго думати про проблему, то рішення може прийти вранці або уві сні і нічого у цьому немає надприродного. Докладніше про роботою зі снами можна почитати в роботах Стівена Лаберже (Stephen LaBerge).

Бачиш, ти вже і сам кажеш що віра допомагає!

Ніхто про сон, під час якого в підсвідомості крутиться якась задача не заперечує.

А як ти поясниш віщі сни, коли людям детально сняться події які відбудуться лише в майбутньому?

...

то же касается и эмоций - разделять положительное и отрицательное с неким богом, значит просто усложнять происходящее. человек с рождения живет с эмоциями, так зачем нужен третий-лишний?

если ты в чем-то хочешь увидеть бога, верить в какие-то сверхъестественные объекты - без проблем. только не захламляй людям мозги пожалуйста. далеко не всем нужен воображаемый друг.

Спеціально для тебе є дещо інша теорія :-)

Ідея в тому, що люди і є тими самими Богами.

Наприклад, в Біблії ж пишеться що Ісус - син Божий і люди також діти Божі, бо створені по подобі і образу Божому.

Ця думка проглядається і в інших релігіях.

А на сході поширена думка: Хочеш пізнати Бога - пізнай самого себе!

Як тобі, підходить така точка зору?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"О люди Писания! Не проявляйте чрезмерности в вашей религии и говорите об Аллахе только правду. Мессия Иса (Иисус), сын Марьям (Марии), является посланником Аллаха, Его Словом, которое Он послал Марьям (Марии), и духом от Него. Веруйте же в Аллаха и Его посланников и не говорите: "Троица!" Прекратите, ведь так будет лучше для вас. Воистину, Аллах является Единственным Богом. Он пречист и далек от того, чтобы у Него был сын. Ему принадлежит то, что на небесах, и то, что на земле. Довольно того, что Аллах является Попечителем и Хранителем!"

"Вот сказал Аллах: "О Иса (Иисус), сын Марьям (Марии)! Говорил ли ты людям: “Примите меня и мою мать двумя богами наряду с Аллахом”?" Он сказал: "Пречист Ты! Как я мог сказать то, на что я не имею права? Если бы я сказал такое, Ты знал бы об этом. Ты знаешь то, что у меня в душе, а я не знаю того, что у Тебя в Душе. Воистину, Ты - Ведающий сокровенное."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ronya, чего-то похожего я в жизни и придерживаюсь. верю в себя, в свои возможности. благо, расширить их при отсутствии лени вполне реально. а "познавать себя" с научной точки зрения человечество будет еще очень долго - уж очень сложное и запутанное существо, это ваше "творение" :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якраз, навпаки, старці не бояться помирати. Їм особливо немає вже що й втрачати.

Але тут питання щодо вищого розуму стоїть в тому хто ж створив життя? Звідки воно взялося.

Перелякані очі, котрі вимолюють в церкві гріхи говорять саме про страх смерті. Звідки взялося життя? В підручнику з біології все написано.

А як ти поясниш віщі сни, коли людям детально сняться події які відбудуться лише в майбутньому?

шарлатанство

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Alovin, ти б мовчав про тупість, стараєшся побачити в інших притаманну тобі рису? Це ж треба умудритися в своїй бредотині зробити 45 помилок і це тільки ті, що виділені мозілою.

якби ти писав із мобільного телефону як я, то я побачив би скільки у тебе помилок було б !!!

про тупість то ти краще б мовчав, одноманітність і непохитність життєвих поглядів у відношенні до чогось є першою ознакою тупості, тобі це себе не нагадує ???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder, а як ти борешся із лінню? Чи тут вступає в дію банальна сила волі?

одноманітність і непохитність життєвих поглядів у відношенні до чогось є першою ознакою тупості, тобі це себе не нагадує ???

Ти не уважно читав мій перший пост, там якраз йдеться про зміну життєвих поглядів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перелякані очі, котрі вимолюють в церкві гріхи говорять саме про страх смерті. Звідки взялося життя? В підручнику з біології все написано.

шарлатанство

Ти мене звісно вибач, але ти дуже тупа і бездушевна людина, ось колись всеж таки ти будеш помирати ось саме тоді буде видно як ти говоритемеш і у що ти віруватимеш !!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хахах, заспокійтеся.

"коли ти все ж таки будеш помирати" капєц )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

alovin, першою ознакою тупості є перехід на особистісні образи, коли не вистачає розуму щоб відстояти свою точку зору, так що вимикай свій телефон і лягай спати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

alovin, першою ознакою тупості є перехід на особистісні образи, коли не вистачає розуму щоб відстояти свою точку зору, так що вимикай свій телефон і лягай спати.

просто вже надоїло вам щось пояснювати, не розумієте в чому заключається істина життя, то я вам нічим непоможу,

колись все ж таки зрозумієте але вже буде пізно !!!

ДОПОБАЧЕННЯ !!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

упс....нас покинув просвітлений, що ніс нам істину...

кстатє, топікстартер, якби ти за ним пішов, тема стала би цікавіша;-)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звідки взялося життя? В підручнику з біології все написано.

Якщо тебе задовільняють ті байки, що написані в шкільних підручниках, то тоді питань немає.

Перелякані очі, котрі вимолюють в церкві гріхи говорять саме про страх смерті.

Перелякані очі??? Зазвичай люди, які моляться в церкві - душевно врівноважені і задоволені життям. Мається на увазі ті, які щиро вірять в Бога.

Певно, ти не в ту церкву ходив.

шарлатанство

А ну да, інших варіантів не може й бути.

Взагалі, твоя розповідь (сповідь) нагадує мені ситуацію, коли в тебе в квартирі відключили світло, і ти всім ходиш і кажеш що світла взагалі не існує, бо в тебе в квартирі немає.

P.S. Загалом основна ідея в тому, що до Бога потрібно прийти.

Не знайшов десь там, не варто розчаровуватись, спробуй шукати в собі. В кожного свій шлях розвитку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Каждый выбирает сам и потом, конечно же он будет в ответе за свои деяния, так как это будет справедливо.

Кто желает верит в Господа и Его посланников, кто желает верит в свои предрассудки или идет на поводу предрассудков и ложных домыслов других людей, которых он берет себе в качестве господ и дальше поклоняется своим идолам, страстям и желаниям. Господь в нас не нуждается, но несправедливы будут наказаны!

"Неужели неверующие полагали, что они сделают Моих рабов своими покровителями и помощниками вместо Меня? Воистину, Мы приготовили Геенну обителью для неверующих."

«Нет принуждения в религии. Прямой путь уже отличился от заблуждения. Кто не верует в тагута(идолов), а верует в Аллаха, тот ухватился за самую надежную рукоять, которая никогда не сломается. Аллах - Слышащий, Знающий.»

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Djin, God Bless You! ну і Jesus Loves You, канєшно...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder, а як ти борешся із лінню? Чи тут вступає в дію банальна сила волі?

для человека, который трижды бросал курить, нет ничего невозможного :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Каждый выбирает сам и потом, конечно же он будет в ответе за свои деяния, так как это будет справедливо.

Кто желает верит в Господа и Его посланников, кто желает верит в свои предрассудки или идет на поводу предрассудков и ложных домыслов других людей, которых он берет себе в качестве господ и дальше поклоняется своим идолам, страстям и желаниям. Господь в нас не нуждается, но несправедливы будут наказаны!

"Неужели неверующие полагали, что они сделают Моих рабов своими покровителями и помощниками вместо Меня? Воистину, Мы приготовили Геенну обителью для неверующих."

«Нет принуждения в религии. Прямой путь уже отличился от заблуждения. Кто не верует в тагута(идолов), а верует в Аллаха, тот ухватился за самую надежную рукоять, которая никогда не сломается. Аллах - Слышащий, Знающий.»

- Итак, ситуация складывается следующая... - в подкрепление своих

слов я начал загибать пальцы, чтобы аудитория получила зримый образ. -

Во-первых, королева Цикута хочет, чтобы я на ней женился и стал

принцем-консортом. Во-вторых, она дала мне месяц на размышление, а потом

я должен буду сообщить ей мое решение. В-третьих, - я загнул

соответствующий палец, - если я решу на ней не жениться, то она намерена

отречься от престола, назначив меня своим преемником, и свалить на мою

голову весь этот бардак. Все понятно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

kostya, ты бы хоть ссылки на источники оставил, а то неискушенный человек может вдруг подумать, что это ты сам сочинил :smile3:

и вообще, неинтересно, ты опускаешься до уровня Djin.. написал бы что-то от себя, если не лень, конечно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кодер, ты может удивишься, но это я сам написал :)))

ok, будем считать это творение конспектом :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

БОГ, та щоб він здох, але він не здохне бо його немає. (с)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Они сочли ложью Писание и то, с чем Мы отправили Наших посланников. Но они узнают, когда с оковами на шеях и в цепях их поволокут в кипяток, а потом разожгут в Огне."

"Вот Геенна, которая была вам обещана. Горите в ней сегодня за то, что вы не веровали". Сегодня Мы запечатаем их уста. Их руки будут говорить с Нами, а их ноги буду свидетельствовать о том, что они приобретали."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Штунден детектед

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Djin, скажи-ка пожалуйста, опять какая-то церковь раздает своим прихожанам бесплатный пейотль?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всіх богів і релігії видумали люди. Коли б у кішки був бог він би ловив мишей.

Почитайте дуже цікаву книжку російського автора Истархова "Удар русских богов". Там він досить цікаво і ясно пише і критикує одну з найпоширеніших релігій - християнство.

До прочитання цієї книжки я сумнівався чи хороша релігія християнство, мені наприклад ніколи не подобалося в церкві і всякі там обряди церковні, після прочитання цієї книжки і ще деяких я вже відносно християнства на сумніваюся - не релігія а тормоз для нормального життя і розвитку цивілізації.

Християнство наприклад дуже хвалить та пишається людьми які ціле життя чи там частину проводять у молитвах та каяттях, не мають при цьому сім'ї, дітей, бідують, хворіють і мучаться, таких людей ця релігія любить, і ще й їх проголошують святими, великомучениками і т. д., а людей які радісно проводять життя (не у молитвах звичайно), багатих, впевнених у собі, сміливих і сильних, успішних християнство непереносить і боїться. Ось чого нас вчить ця релігія: якими ми повинні бути, хіба ж це добре?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder, какая еще церковь? Тот кто делает бизнес за счет религии тем самым просто паразитирует в обществе. Профессиональные институты религии и профессиональные служители культа это по минимуму является извращением.

"Неужели человек полагает, что Мы не соберем его костей? Конечно! Мы способны восстановить даже кончики его пальцев. Но человек желает и впредь совершать грехи."

"Скажи: "Истина - от вашего Господа. Кто хочет, пусть верует, а кто не хочет, пусть не верует". Мы приготовили для беззаконников Огонь, стены которого будут окружать их со всех сторон. Если они станут просить о помощи, то им помогут водой, подобной расплавленному металлу (или осадку масла), которая обжигает лицо. Мерзкий напиток и скверная обитель!"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...