Jump to content

Не працюють PCI мережеві на компі


Recommended Posts


  • Member ID:  5,937
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  376
  • Reputation:   28
  • Joined:  10/26/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Все було добре поки не встановив в комп другу мережеву(а може то і не через це, просто збіг), але через день-два такої роботи спочатку почала глючити мережева, яку доставив, а потім взагалі жодна мережева не хоче працювати(одну не бачить, до іншої дров не знаходить, а з третьою навіть в біос зайти не можна).

а тепер про обладнання:

Материнка Asus K8N4-e delux

процесор Athlon64 3000+

відео geforce 6600

оперативи 1024+512

жорсткий диск 80гіг

блок живлення 350-400 ват

все без розгону зараз(раніше трішки було розігнане, але то було давно і без фанатизму, лише шину піднімав до 250МГц).

В такій дефолтній конфігурації комп працює вже більше року 24/7(навантаження не надто велике, домашнє)) )

Вбудована мережева заглючила(працювала з перебоями) вже десь 1.5 року тому - і була відключена в біосі.

Біос на материнці стоїть 2005 року, правда на сайті новіший є лише бета.

прошу висловити хто має які думки-поради.

Дякую.

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  5,408
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  7,297
  • Reputation:   2,602
  • Joined:  09/11/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

почисть контакти слоту

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  5,937
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  376
  • Reputation:   28
  • Joined:  10/26/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Дякую за припущення, але думаю вставляння-виймання десь разів 5 в кожен слот(а їх аж 3!! :D ) це вже зробили. Та й не контакт в слоті не пояснює глюк зі стартом материнки.

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  4
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  23,265
  • Reputation:   4,109
  • Joined:  02/26/2005
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

сетевухи не одинаковые?

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  5,937
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  376
  • Reputation:   28
  • Joined:  10/26/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

сетевухи не одинаковые?

ні, одна d-link 520(не бачить її) чи що, сама звичайна, потім 3com старенька якась(пробує але не стартує материнка), intel pro 100(бачить як псі пристрій, але дров не знаходить), і компакс(а от з нею материнка не видає жодного писку і не стартує) :)

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  799
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  2,702
  • Reputation:   61
  • Joined:  11/02/2006
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

видимо длинки/3комы паленые - на других компах тестил? можно такими девайсами и мамку спалить .. выкинь их от греха

интел же работает - а то шо дров не находит , а чего ты хотел? - скачай дрова интеловые и будет тебе счастье

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  5,937
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  376
  • Reputation:   28
  • Joined:  10/26/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

видимо длинки/3комы паленые - на других компах тестил? можно такими девайсами и мамку спалить .. выкинь их от греха

интел же работает - а то шо дров не находит , а чего ты хотел? - скачай дрова интеловые и будет тебе счастье

Д-лінк ніби нормально працюють, в людей, це досить популярна картка.

Intel pro100 на цьому компі досить довгий час працювала (хоча вона куплена без коробки з рук, після того як заглючила вбудована мережева).

всі картки працюють і на них відразу знаходяться дрова на іншому моєму компі (на якому система поставлена мною <_< )

Про спалити знаєш з конкретного досвіду свого (чийогось)? чи це лише припущення, на основі чого?, виробника?

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  4
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  23,265
  • Reputation:   4,109
  • Joined:  02/26/2005
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

після того як заглючила вбудована мережева

встроеную отключаеш в биосе?

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  799
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  2,702
  • Reputation:   61
  • Joined:  11/02/2006
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

имеется опыт личный опыт сервисного инженера / системного администратора / просто юзера более 10 лет

в данной ситуации приходится делать предположения исходя из ограниченных сведений и давать рекомендации по устранению наиболее вероятных поломок ...

екстрасенсов какбэ нет

может конечно у тебя и чисто виндовый глюк - попробуй запустится с лайф CD винды или линуха - либо сетевухи заработают и тогда глюк в твоей винде либо нет - и тогда глюк в железе

всі картки працюють і на них відразу знаходяться дрова на іншому моєму компі (на якому система поставлена мною

какая система? вин7 - легко находит дрова сама .. хп и виста нет .. линух зачастую имеет универсальный драйвер

+ имеется огроменное количество кастомных зборок с дровами или без .

Д-лінк ніби нормально працюють, в людей, це досить популярна картка.

то что она популярная не говорит о том что она не может згореть от скачка напряжения или еще от тысячи причин..

можно проверить - если она нормально работает в другом компе - ну видимо проблема не с ней а с виндой или с мамкой

всё можно вычислить банальной логикой ..

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  5,937
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  376
  • Reputation:   28
  • Joined:  10/26/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

дякую за поради.

to Zevs_Isver

.....Вбудована мережева заглючила(працювала з перебоями) вже десь 1.5 року тому - і була відключена в біосі....

видимо длинки/3комы паленые - на других компах тестил? можно такими девайсами и мамку спалить .. выкинь их от греха

интел же работает - а то шо дров не находит , а чего ты хотел? - скачай дрова интеловые и будет тебе счастье

питаючи про досвід, я мав на увазі спалювання материнки "паленими" мережевими, і якщо це можливо(з досить висиокою імовірністю), то я б не сильно хотів тестити їх на робочому компі :unsure: .

ЗІ. І що саме ви маєте на увазі під тестити? (я просто перевіряв чи працюють)

Я забув описати, що стояла 7-ка 7tiny(досить урізана, але усе працювало більше 6 місяців з однією мережевою)

Після того як жодна мережева не хоче працювати - запускався з лайв XP, Mandriva USB 2010, а також поставив XP збірку з доровами, результат той самий - негативний.

тому можна дійсно зробити висновок, що проблема в материнці Asus k8n4-e delux.

Можливо в когось будуть поради з приводу ремонту її?

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  3,123
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  3,047
  • Reputation:   1,497
  • Joined:  10/10/2007
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Мамка.

Альбо деградація NF4

Альбо шину щось душить.

Потрібно посмотреть.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  5,937
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  376
  • Reputation:   28
  • Joined:  10/26/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Мамка.

Альбо деградація NF4

Альбо шину щось душить.

Потрібно посмотреть.

дуже дякую S30, оперативно полагодив і за помірну плату!!. а то інші дві "фірмочки" з ремонту 4 тижні разом діагностували і не змогли віднайти причини.

:smile-zachot::ok:

проблема була в фаєр-ваєр IE1394 (чип TI TSB43ab22a), після його фізичного видалення все поки працює ))

тему можна закривати

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...