REDAKTOR Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 15:18 #1 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 15:18 Робочі клопоти. клопоти по дому, ТБ, інтернет і т.д. і т.п...Все частіше врізається в очі банальна людська бездумність. Начебто, виконуючи оті всі вищеперелічені процеси, мозок працює, але, таке враження, думати глибше піпл просто відвик. Чи розучився? А може так зручніше? Легше? Ну, приміром, включив собі ящик з безкінечними шоу, занурився в "однокласники"або "контакти" і хай проблеми зачекають - хай життя зачекає. От, ніби бояться залишитись на одинці зі своїми думками.Не знаю, це якось, як життя на автопілоті, чи як це назвати...Наскільки багато із дня у день у вас залишається часу на "зупинитись і подумати"? І взагалі, що думаєте з цього приводу?
Zeuss Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 15:38 #2 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 15:38 Я полюбляю прогулятись.Особливо зараз коли осінь і не дуже холодно.Дуже гарно подумати, помислити про щось...
shalldone Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:25 #3 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:25 Отут дуже яскраво. Потратьте декілька хвилин не дарма...
Tolik_lt Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:32 #4 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:32 а ти впевнений, що раніше люди думали?
shalldone Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:37 #5 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:37 а ти впевнений, що раніше люди думали?продовжуй, що хотів сказати.
speaker Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:40 #6 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:40 ..ога, залишається.думаю постійно..Робочі клопоти, клопоти по дому, ТБ, інтернет і т.д. і т.п. абсолютно не заважають мисленню.Навіть часто буває навпаки: вони /клопоти/ відходять на другий план...іноді /як правило після якогось "психо-морального" напряга/, перед тим як рулити додому, прогулююсь по вулицях міста, парках, скверах тощо і даю мозку відпочити, не думаючи ні про матеріальне, ні про метафізичне, і тоді просто "пливу" на автопілоті, щоб дати нервовій системі прийти в гармонійний стан.Ну а коли тре подумати над розруленням якогось конкретного питання, то часто захожу в кабак "У Миколи", сідаю у віддаленому куточку, дістаю сигарети, замовляю чай, грає тиха спокійна музика - така атмосфера сприяє польоту конструктивної думки в мене..взагалі, скікі себе памятаю, завжди думав багато.ну і ця потреба переросла в звичку.. і ця звичка мислити допомагає ефективніше рішати "насущні" проблеми.ЗЫ. ..а ше добре думається на нічних вело-покатушках, якшо не гнати, а їхати собі спокійно і насолоджуватись спогляданням нічного міста.
speaker Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:46 #7 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:46 а ти впевнений, що раніше люди думали?продовжуй, що хотів сказати.Толік правий, відсоток мислячих в принципі не змінюється з часом.шо тут ше продовжувати...
REDAKTOR Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:54 Автор #8 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 16:54 а ти впевнений, що раніше люди думали? Так. Бо значно менше було джерел розпорошування уваги. Але не подумай, я ні разу не противник технічного прогресу!
Tolik_lt Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:00 #9 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:00 поставлю під сумнів твоє так. не було інтернетів, сотень каналів, і теде, але постіль прали у ванні і виварювали у виварці, викручували руками. городами займалось значно більше людей, при чому площі оброблялись значніші. це як зразок . що скажеш?
umkaka Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:18 #10 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:18 Думаю с утра до ночи, абсолютно обо всем, так что голова болит.Вывод: жизнь бессмысленна.
REDAKTOR Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:18 Автор #11 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:18 поставлю під сумнів твоє так. не було інтернетів, сотень каналів, і теде, але постіль прали у ванні і виварювали у виварці, викручували руками. городами займалось значно більше людей, при чому площі оброблялись значніші. це як зразок . що скажеш?Так, а все одно, хоча б вечорами часу залишалося значно більше. Батьки підтвердять.Та і за фізичною роботою, воно моментами теж непогано думається. А сьогодні, як? Прасує з "мордою" в телевізорі, на кухні - той таки телвізор, і навіть засинає (здавалося б, хоч тут, ось вона "ячейка" для роздумів) теж з телевізором і так, щоб сам вимкнувся. Да, трошки утрирую.
speaker Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:33 #12 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:33 Думаю с утра до ночи, абсолютно обо всем, так что голова болит.Вывод: жизнь бессмысленна.цей висновок ти робиш виходячи з того, шо болить голова?шось не бачу логіки в твоїх словах....мдя.. якшо так, то випий теблеточьку і "жизнь твоя обрєтьот смисл".
Tolik_lt Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:36 #13 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:36 Прасує з "мордою" в телевізорі, на кухні - той таки телвізор, і навіть засинає (здавалося б, хоч тут, ось вона "ячейка" для роздумів) теж з телевізором і так, щоб сам вимкнувся тоді постає інше питання- а не було би телевізора, то чи думалось їй щось вартісне?
REDAKTOR Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:45 Автор #14 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 17:45 Приклад з власного життя. Село, збираємо картоплю і про що ти думаєш жіночки говорять в паузах? Про Влада Яму в якомусь із шоу. Людей не відпускає навіть на городі
Witiok Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 18:16 #15 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 18:16 А мені навантаження всілякі і обов*язки "думати" не заважають. Думаю по дорозі з універа в маршрутці , а ще на лекціях. Абстрагуватись від зовнішнього впливу і проблем коли мені хочеться мені неважко.
Da_Vin4i Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 18:22 #16 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 18:22 Доброго времени суток=)2 роки назад життя змінилось в іншу сторону черз травму голови. Спочатку все було важко, але потім все пішло на краще, почав дивитись на світ з іншого боку, почав цінувати не тількі матеріальні чінності, але й духовні. Філософські роздуми почалися вже давно, а зара вони можуть бути про все завгодно від того що - моє життя як де-жавю, так воно мені вже і здається, тому що дуже багато повторів в житті, яких раніше небуло, але ти їх бачів і знаєш, незрозуміло звідки...Дуже сильно почав розуміти жінок, особливо тих, які мені сподобались або дуже цікавлять) буквально за невеликий проміжок часу можу зрозуміти що являє собою ця особа і про що вона думає і чого вона хоче...У самого освіта технічна, але зараз дуже тягне на філософію і з цим розумінням людей незнаю що робити... і як його використовувати в цілях корисних не тільки для себе.Приклади які в мене траплялись - взнав шо моя знайома подруга вагітна, до того як вона це сама мені сказала( близьких відносин в мене з нею небуло, просто хороша знайома). Зрозумів багато людей і дав пораду по життю - зачати 2-гу дитину, найти іншу людину і так далі... після чого люди дякували мені.Зараз в роздумах буваю не дуже часто, але 2-3 дня на тиждень бувають різні обдумування різних ситуацій і різних подій...
Tolik_lt Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 18:29 #17 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 18:29 а давайте на ньому якісь опити проведем. цікаво ж
Deemon Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 18:40 #18 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 18:40 Da_Vin4i, а не хтяв бим відкрити кооперативу "провидець, віщун людської долі за один сеанс ......" раз в таке русло круто повернуло ?
Da_Vin4i Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 18:53 #19 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 18:53 Da_Vin4i, а не хтяв бим відкрити кооперативу "провидець, віщун людської долі за один сеанс ......" раз в таке русло круто повернуло ? Провидець або віщун - це незавжди так - тому що кожна людина вибирає свій шлях, і прикожній ситуації бувають багато варіантів рішень і факторів впливу. Звичайно якщо піти до бабулькі і вона тобі скаже шо ти одружишся до 25 років, і тобі 20, то ти протягом цих 5 років будеш тількі про це і думати і шукати собі спутницю чи спутника життя. Дуже сильно впливає самонавіювання - приклад - уренотерапія(пиття власної мочі) - толку практично ніякого, толк тількі тоді коли ти віриш в це і дуже цього хочеш - то ти сам себе настроїш на одуження. з.і. було декілька моментів бачення наперед але це тількі по своїй життєвій лінії... Можливо цю здатність потрібно розвивати...
"ALEX" Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 19:32 #20 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 19:32 Думаю багато і щодня, часто навіть болить від думок голова. Випрацювалась звичка постійно думати ще зі школи. Думаю зазвичай по-дорозі кудись, плеєр у вухах і повністю занурюєшся в самого себе, самоаналіз, думки з приводу будь-чого, а як приємно літнім вечором на пробіжці під музику подумати про щось. Найбільше думок приходить коли йду в походи десь у гори. Після важкого трудового дня, десь на висоті, сівши на камінь, дивлячись на захід сонця і тримаючи кружку гарячого чаю в руках, починаєш шукати сенс життя, розуміти що життя все-таки прекрасне, знаходиш для себе що найгарніше в цьому світі те що дала природа а не людина, потім заходиш в намет, залазиш у теплий спальник і залишаєшся наодинці з своїми думками. Згідний з REDAKTOR що більшість людей не хочуть думати, а забирають час на роздуми телевізором, іграшками, соціальними мережами, фільмами і всілякими серіалами та телешоу. Ніби спеціально це роблять, ховаючи свої думки, проблеми в чарці з алкоголем, в ящику (маю на увазі телевізор) та в блуді по інтернету. P.S. Приємно все ж таки знати, що є тут люди що вміють і люблять думати
qaster Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 19:45 #21 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 19:45 Провидець або віщун - це незавжди так - тому що кожна людина вибирає свій шлях, і прикожній ситуації бувають багато варіантів рішень і факторів впливу. Звичайно якщо піти до бабулькі і вона тобі скаже шо ти одружишся до 25 років, і тобі 20, то ти протягом цих 5 років будеш тількі про це і думати і шукати собі спутницю чи спутника життя. Дуже сильно впливає самонавіювання - приклад - уренотерапія(пиття власної мочі) - толку практично ніякого, толк тількі тоді коли ти віриш в це і дуже цього хочеш - то ти сам себе настроїш на одуження. з.і. було декілька моментів бачення наперед але це тількі по своїй життєвій лінії... Можливо цю здатність потрібно розвивати... Як Вам таке: 2 територіально і часово непов’язані ворожки передбачили мені одне й те ж, в деталях. З.І. Ні, то не була та сама ворожка, яка постарішала і я її не взнав
SvitlikOM Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 20:10 #22 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 20:10 Завжди вважаю потрібним перш ніж щось зробити, прийняти якесь рішення - добряче подумати. Але інколи все відбувається надто швидко, автоматично і помилки, звичайно, трапляються. Не завжди можливо все спланувати, продумати наперед. Щодо думок філософських, наприклад над сенсом життя, ставлення до цього у мене двояке. Що занадто - то не завжди здорово. Розібратись в собі, самозаглибитись потрібно, але це не повинно відривати від реальності. Не потрібно бути мрійником. Можна у думках будувати грандіозні плани, які ніколи не стануть реальністю. Потрібно реально дивитись на речі і діяти, інколи набивати гулі, аналізувати помилки і знову діяти. А технічний прогрес - ніяка не перешкода для думок. Наприклад, інтернет - ми черпаємо якусь інформацію, обдумуємо її, робимо якісь висновки для себе, вчимося. Для думок потрібне якесь підгруння: для когось це книги, для когось фільми, фото, музика тощо.
lili73 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 20:11 #23 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 20:11 А сьогодні, як? Прасує з "мордою" в телевізорі, тобі погано прасують???....І тільки вона з "мордою" в телевізорі, невже не соромно....а ти один все думаєш.....
REDAKTOR Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 20:18 Автор #24 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 20:18 З дитинства навчений прасувати та і взагалі стежити за собою сам. Так, сорочки прасую з "мордою" не в телевізорі, хіба що музичкою грішу І взагалі, чому так обурюватись? Це ж образно було сказано! Я попереджав, що утрирую
lili73 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 20:24 #25 Опубліковано 25 Вересня, 2010 в 20:24 З дитинства навчений прасувати та і взагалі стежити за собою сам. Так, сорочки прасую з "мордою" не в телевізорі І взагалі, чому так обурюватись? Це ж образно було сказано! Я попереджав, що утрирую В розмові приймають участь мужчини ( дивись весь список звеху) а по тексту жінки знову "блондинки"
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.