Перейти до змісту

Во Львове появилась велодорожка :)


Рекомендовані повідомлення

Сьогодні львівські велосипедисти промаркували велодоріжок більше, ніж будь-коли спромоглась міська влада

Вранці, на площі біля Львівської Опери зібрались десятки велосипедистів аби вкотре привернути увагу до проблеми велосипедної інфраструктури міста.

dsc00117.jpg

Минулого тижня головний архітектор Львова Юрій Криворучко сказав, що велосипедистам потрібно купити бочку фарби і власноруч намалювати велосипедний маршрут.

Також, нещодавно, міський голова Львова Андрій Садовий запевнив громаду міста в тому, що при реконструкції вулиць Стрийської та Кульпарківської буде враховано потребу у велодоріжках. Цього теж не було виконано. Є очевидним, що міські чиновники лише вміло висловлюють популістичні гасла на зустрічах з пресою.

Ініціативна група велосипедистів вирішила провести акцію у відповідь на ці висловлювання, і показати, що місту потрібні не гасла, а дії.

Як і “заповідав” Криворучко акцію розпочали біля Опери і малювали жовтою фарбою. На узбіччі проспекту Свободи учасники акції малювали велосипедну розмітку та звернення до міської влади.

dsc00110.jpg

Дехто з учасників уже встиг її охрестити велодоріжкою імені Андрія Садового.

Маркування спеціально наносили недбало, кривими лініями, без точних обрахунків та вимірів.

За словами велосипедистів, це має символізувати ставлення влади до питання велоінфраструктури міста. Також, крива лінія велодоріжки має показувати як велосипедистам доводиться маневрувати поміж нелегально припаркованими авто на забитих заторами вулицях.

Завершивши розмічати, учасники проїхали колоною по першій промаркованій велодоріжці у Львові.

Проте глузлива манера акції розізлила декількох львівських водіїв, які порушили ПДР, і припаркували свої авто у забороненому місці. Саме цією частиною дороги велосипедисти прокладали доріжку. Захищаючи власні авто, вони агресивно викрикували різноманітні образи і погрози. Це ще раз показує, що проблема толерантності між водіями та велосипедистами існує.

Оскільки метою блогу “Ровером по Львову” є вирішення і цієї проблеми, то автор закликає велосипедистів поводитись на дорозі адекватно та без порушень ПДР – це, в першу чергу, потрібно для вашої безпеки та для того, аби довести громаді, що ми справді є повноцінними учасниками руху. А водіям рекомендую дослухатись до порад, які допоможуть уникнути неприємних інцидентів з велосипедистами.

Варто зазначити, що організатори повідомили про акцію Управління ДАІ у місті Львові та Львівській області, а також, запросили пана Криворучка побачити велодоріжку на власні очі. Ні працівників дорожньої служби, ні Управління архітектури міста на акції побачити не довелось.

Більше фотографій та відгуки про акцію у пресі опублікую згодом.

Маю надію, що ця акція ще раз нагадає усім, що місто потрібно будувати для людей!

Фотоальбом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По факту це не велосипедисти а вандали (не знаю правда з точки зори нашого законодавства - а з точки зору здорового глузду точно).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А незаконне будівництво поряд з архітектурними пам'ятками-не вандалізм? :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По факту це не велосипедисти а вандали (не знаю правда з точки зори нашого законодавства - а з точки зору здорового глузду точно).

А в чём вандализм? Они что-то поломали, разбили или испортили? А свою велодорожку нарисовали водоэмульсионкой, которую смоет двумя дождями;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Львовяне, как всегда, не тривиальны. Их нестандартный, легкий и творческий подход к решению серьезных вопросов я заметила еще в Киеве, "на революции". Юмор спасет нас

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...