Перейти до змісту

Щось цікавеньке

Skorpio76

Рекомендовані повідомлення

Знайшов одну цікаву історію. Запропонуйте свій варіант розвязку ситуації

Відбулася цікава історія, її описав в своїй книзі відомий англійський вчений Едвард де Боно. Один лондонський торговець мав нещастя заборгувати величезну суму грошей лихварю. Сумний фінал чекав торговця та його доньку. Проте лихварю, старому й негарному, подобалася симпа¬тична донька торговця. Він запропонував угоду, сказав, що міг би списати борг торговцю, якщо б взяв дівчину за дружину.

Торговець з донькою жахнулися від такої пропозиції. Тоді хитрий лихвар запропонував їм віддатися до рук Про¬видіння у вирішенні цього питання. Він сказав їм, що по¬кладе один чорний і один білий камінь в порожню торбину з-під грошей, а потім дівчина повинна буде витягти один із каменів. Якщо вона витягне чорний камінь, вона стане його дружиною і борг батька буде списаний. Якщо вона витя¬гне білий камінь, залишиться зі своїм батьком і борг також буде прощений. Але якщо дівчина відмовиться витягати камінь, батько буде запроторений у в'язницю, а сама вона буде голодувати.

Торговець був змушений погодитися. Вони розмовляли, стоячи на стежці, яка була посилана чорною та білою галь¬кою в саду торговця. Лихвар нахилився, щоб взяти два ка¬мені. Коли він підбирав камені, дівчина з ляком помітила, що він взяв два чорних камені і поклав їх до торбини з-під грошей. Потім він попросив дозволу витягнути один ка¬мінь, який повинен вирішити долю її і батька.

Завдання

Уявіть, що ви стоїте на стежці в саду торговця. Що б ви зробили, якби були нещасною дівчиною? Що б ви порадили зробити їй? Спробуйте вирішити цю проблему з точки зору дівчини. Переживіть стан стресу, який пережила вона. І тільки тоді, коли всі ваші варіанти будуть вичерпані.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прикинутись незграбою, витягнути камінь, не показуючи, виронити на стежину. Лишиться чорний. Значить впав білий.

P.S.  Це не я така мудра, а гугль   :P

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прикинутись незграбою, витягнути камінь, не показуючи, виронити на стежину. Лишиться чорний. Значить впав білий.

ф школе такое рассказывали

только еще было условие не называть "банкира" редиской и не указывать на то что он взял 2 чёрных камня

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ще можна витягнути зразу два камені. І зразу всім стане ясно, що лихвар кузьол і наб'ють йому обличчя

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ще варіант, вийти таки за лихваря.

Замуж – не напасть, лишь бы замужем не пропасть   

Ще не відомо хто тоді виявиться хитріший.  :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так нечесно і нецікаво!!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ще можна витягнути зразу два камені. І зразу всім стане ясно, що лихвар кузьол і наб'ють йому обличчя

нельзя, по условиям задачи

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... він попросив дозволу витягнути один камінь, який повинен вирішити долю її і батька.

Що б ви зробили, якби були нещасною дівчиною? Що б ви порадили зробити їй?

НЕ ДОЗВОЛИТИ :D :D :D;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zevs_Isver, так я зважав конкретно на <<Уявіть, що ви стоїте на стежці в саду торговця. Що б ви зробили, якби були нещасною дівчиною? Що б ви порадили зробити їй? Спробуйте вирішити цю проблему з точки зору дівчини. Переживіть стан стресу, який пережила вона>>

Але то таке... Задачка така житєйско-неоднозначна...

пс: підскажіть чи є на форумі тема з загадками і всякими головоломками?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пс: підскажіть чи є на форумі тема з загадками і всякими головоломками?

http://board.lutsk.ua/index.php/topic/51243/page

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...