Перейти до змісту

Питання до знавців Delphi

spanasyuk

Рекомендовані повідомлення

Зіштовхнувся з такою проблемою:

колись на моє прохання друзі розробили програмку в Delphi! Нажаль збереглась лише робоча програма, а ісходнікі ні! Конакти з друзями втрачено і постала наступна проблема! Чи можна маючи готову програму її так би мовити розкодувати і отримати сам текст програми!!! Чи є такі програми, які б могли це зробити (не обовязкова 100% достовірність)? Чи єдиний вихід шукати старих друзів і надіятись що в них ісходнікі збереглись?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Несколько лет назад была та же проблема. Единственное, что удалось нарыть - дизассемблер Dede.

Во многом помог. Как минимум базу давал, чтоб на основе нее самой додумать и дописать.

Но, повторюсь - несколько лет назад (2-3 года). Может ща еще че появилось, не интересовалась..

Dede храню, могу поделится, если гугль не поможет )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже дякую за пораду, і якщо ніхто не запропонує нічого кращого то обов'язково відпишу :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як варіант, можна її заново написати ;)

Дякую за пораду, але якщо б я її міг написати - то дана тема не виникла - це по-преше!

По-друге, програма в мене вже є - я ж про це написав, мене цікавить сам текст!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Друзі, дуже дякую за поради різного роду, але є чітко поставлене питання і хочеться почути чітко свормульовану відповідь на питання:

чи можна "розкодувати" програму написану на мові делфі? якщо так, то якою програмою?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чи можна "розкодувати" програму написану на мові делфі?

НІ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чи можна "розкодувати" програму написану на мові делфі?

НІ

читай зверху - приклад такої програми вже вказала кілена!!!

але продовжую шукати програму, яка дає кращий результат!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я підозрюю, що якщо тобі друзі її написали, то буде простіше написати заново. Декомпілювати чи дизасемблювати ( :smile3: кумедне слово) можна, але воно того не варте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відновити текст програми з формами і т.д., щоб його можливо було відкрити у IDE — НЕ МОЖЛИВО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відновити текст програми з формами і т.д., щоб його можливо було відкрити у IDE — НЕ МОЖЛИВО.

чушь. невозможного нет.

сама лично используя dede подглядывала в чужие экзешники (каюсь), с целью узнать, как же это они там замутили..

Да, вы не скомпилите в экзешник то, что даст вам dede, но я и не говорила, что все на блюдечке с голубой каемочкой.

Я писала, что на момент 2-3 года назад единственным достойным средством что-то получить из готового экзешника, скомпиленного делфей, был дезассемблер декомпилятор (так лучше звучит, Yuraul?) Dede.

Так что, не спорю, наверняка проще друзей найти или самому написать ))

чтоб не быть голословной, журнал "хакер" за 2008 вроде бы год:

"...Dede by DaFixer

Самый знаменитый декомпилятор Delphi. Работает с программами, скомпилированным любыми версиями Delphi, кроме восьмой (так как она создает .NET-код). ...

...Что же делает эта программа? Для начала предоставляет тебе все формы в оригинальном виде и дает возможность полазить по процедурам и функциям, имеющимся в программе. Помимо дизассемблерного листинга этих функций, программа пытается распознать стандартные операторы и типы Delphi и добавляет их в комментарии к ассемблерному коду. ...

...Кроме того, эта программа умеет создавать исходник, который можно открыть в Delphi. ...

...Главный минус Dede в том, что он не умеет выдергивать из exe'шника компоненты, используемые в программе. Из-за этого в сгенерированном исходнике присутствует множество нераспознанных типов данных. Но это не большая беда, так как заставить полученный код работать все равно не удастся, как ни крути. А исследовать его – пожалуйста."

Готова подписаться под этим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

KiLena Dede дає лістінг. А чи вартий розбір цього лістінгу, часу і грошей на нього затрачених? Программеру він дасть багато чого, а ось людині яка хоче просто використовувати цю програму в майбутьному мало. Моя думка spanasyuk, хочеш гемора - ДеДелфуй, хочеш простого вирішення - шукати автора програми і платити гроші (або нового програмера на нову програму)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитав думку KiLena - добре. Прочитай ще це - http://delphi.about.com/od/devutilities/a/decompiling.htm

Зокрема ось коротенька цитата звідти:

Is true decompilation possible?

No, of course not. Fully automated decompilation is not possible - no decompiler could exactly reproduce the original source code.

Dede - хороший інстурмент (доречі, дякую за це KiLena), але щоб тобі з нього був хоч якийсь толк - треба непогано шурупати в Delphi, не гірше за друзів, які розробили ту програмку. Ну ти зрозумів <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чушь. невозможного нет.

...Главный минус Dede в том, что он не умеет выдергивать из exe'шника компоненты, используемые в программе. Из-за этого в сгенерированном исходнике присутствует множество нераспознанных типов данных. Но это не большая беда, так как заставить полученный код работать все равно не удастся, как ни крути.

По-перше, шановна KiLena, підбирайте слова. На слова “невозможного нет” можу запропонувати вам вкусити себе за лоб :)

По-друге, люба більш-менш складна декомпільована програма буде дуже сильно відрізнятися від сорсів, якщо звичайно мова не йде про Hello world.

When a Delphi project is compiled and linked to produce a standalone executable file, most of the names used in the program are converted to addresses. This loss of names means that a decompiler would have to create unique names for all the constants, variables, functions, and procedures. Even if a certain degree of success is achieved, the generated "source code" lacks meaningful variable and function names.

Obviously, source language syntax no longer exists in the executable. It would be very difficult for a decompiler to interpret the series of machine language instructions (ASM) that exist in an executable file and decide what the original source instruction was.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вкусити себе за лоб

Вважаєш, що це неможливо?

декомпилятор (так лучше звучит, Yuraul?)

Мона, я просто промовчу?) :dont:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так народ, я просив написати приклади таких програм, а не починати ображати один одного і сперечатись добрі вони чи ні!

З вашого дозволу я саменький подивлюсь чи влаштують вони мене чи ні!!!

Думаю, всіх вище перерахованих пропозицій вистачить! Дякую всім хто відгукнувся і прошу ЗАКРИТИ ДАНУ ТЕМУ!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми і не думали нікого ображати. Спакойно, дай пофлеймити.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вважаєш, що це неможливо?

Чесно, дав би навіть грошей щоб глянути :) Тільки пенсіонера з вставною щелепою не пропонувати :)

Так народ, я просив написати приклади таких програм, а не починати ображати один одного і сперечатись добрі вони чи ні!!

Та тут образами і близько не пахне. Nothing personal, just флейм :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Дякую всім хто відгукнувся! Питання вирішено! Закрийте будь-ласка тему!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...