Перейти до змісту

обгон с права кто так ездит?

westboiuu

Рекомендовані повідомлення

я в принципе езжу очень быстро, обгоны делаю принципиально как с права так и с лева, но разрешено по правилам только с лева, но когда в левом ряду едет мудак со скоростью которая меня не устраивает я его обхожу с права, не мигая фарами не фафакая - зачем пидара беспокоить, я так думал до сегодняшнего дня, но сегодня только сровнялся с жопой толи опеля толи рено бусика он без предупреждающего мне маяка поворотника о перестроение в правый ряд начял маневр, у меня на спидометре 80 - педалька в тормоз - сука настойчиво идет к бровке :naezd: все окончилось хорошо я только чухнул диск об бровку и показал гандону факью, но адреналин поймал такой что решил написать сюда, народ я когда перестраююсь с лева на право всегда смотрю в зеркало не ужели так трудно показать поворотником.

вопрос в чем я виноват на счет обгона по правилам на 100 процов но я ведь не один так обгоняю ?

все происходило за перекрестком возле водоканала, в сторону дубна - сука решила припарковаться возле интерната

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 137
  • Створено
  • Остання відповідь

Ти не знаєш, що таке обгін!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

друг, яке в тебе авто (можна держномер в ПП), ну шоб притискатись до обочини, як побачу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це було випередження а паркування треба показувать чі я не правий

друг, яке в тебе авто (можна держномер в ПП), ну шоб притискатись до обочини, як побачу

номер в мене 13 якщо всі чифри сплюсовать

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо по правилах - ти 100% правий

в правилах прописано

1. потрібно рухатись як можна ближче до краю проїзджої частини

2. обгін - це маневр з виїздом на зцстрічну смугу

3. при одночасній зміні полоси руху - діє правило "перешкода праворуч"

4. ДИВИСЬ В ДЗЕРКАЛА

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти не знаєш, що таке обгін!

це був не обгін а випередження того що я шов в правому ряді але по закону так не можна і не треба тут розказувать шо я не знаю ти сам в лівом ряду завжди іздеш ?

але по правилах я не можу перевищувати скорість рухаючі від мене з ліва машини

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але по закону так не можна

де таке написано?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а некуй правила нарушать, на то они и правила

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це було випередження а паркування треба показувать чі я не правий

Правий

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо розділювальних штрих-пунктирних ліній на дорожньому полотні немає - обгін справа ЗАБОРОНЕНО! :angry:

якщо ж присутні розмічені смуги руху (наприклад Набережна, або Струмівка), тоді обгін справа вважається випередженням і є дозволеним.

Запам"ятайте це і ніколи не порушуйте :g15:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перше що кинулось в очі - це ава топікстартера  :rolleyes: 

Взагалі то декому буває важко включити поворот навіть на перехресті, що тоді говорити про зміну смуги.

І ще - при такій великій швидкості - крайня ліва смуга (в даному випадку), крайня права - це не для тебе...

P.S І "с права" і "с лева" пишеться разом...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

випередження - рух транспортного засобу із швидкістю, що перевищує швидкість попутного транспортного засобу, що рухається поряд по суміжній смузі;

обгін - випередження одного або кількох транспортних засобів, пов'язане з виїздом на смугу зустрічного руху;

13.3. Під час обгону, випередження, об'їзду перешкоди чи зустрічного роз'їзду необхідно дотримувати безпечного інтервалу, щоб не створювати небезпеки для дорожнього руху.

14.1. Здійснювати обгін нерейкових транспортних засобів дозволяється лише ліворуч.

"Куріть" ПДР, а не БабаБабіСказала...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перше що кинулось в очі - це ава топікстартера  :rolleyes: 

Взагалі то декому буває важко включити поворот навіть на перехресті, що тоді говорити про зміну смуги.

І ще - при такій великій швидкості - крайня ліва смуга (в даному випадку), крайня права - це не для тебе...

при чем моя ава? разделительной полосы когда едеш на дубно после перкрестка на водоканале нету.

я знаю что я на 100 прцентов не прав по правилам дорожного движения, но нада быть последним мудаком чтобы не смотреть в зеркала при перестроение из одного ряда в другой, ты при этом будеш в будующем труп или инвалид

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мабуть, в тебе недавно права, раз так їздиш.

В твому випаку ти правий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Опа, а де це в Луцьку знак 80 повісили?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мабуть, в тебе недавно права, раз так їздиш.

В твому випаку ти правий.

я же сказал что я обганял не по правилам.

просто не ужели все обганяют только с лева? и при парковке ты не покзываеш правым повором ?

к стати у меня не права а удостовирение водителя

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нада быть последним мудаком чтобы не смотреть в зеркала при перестроение из одного ряда в другой, ты при этом будеш в будующем труп или инвалид

не згідний!

обгрунтуйте чому я зобов"язаний дивитись в праве дзеркало, коли їду по дорозі з однією смугою і хочу припаркуватись!?

І що, скажіть мені будь-ласка, мають робити водії стареньких Жигулів, Москвичів, де праве дзеркало взагалі відсутнє у констуркції автомобіля!? :angry2:

Але все ж, дурака краще пропустити, бо здоров"я і нерви важливіше.. :glare:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

обгрунтуйте чому я зобов"язаний дивитись в праве дзеркало, коли їду по дорозі з однією смугою і хочу припаркуватись!?

на Дубнівській не одна смуга.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нада быть последним мудаком чтобы не смотреть в зеркала при перестроение из одного ряда в другой, ты при этом будеш в будующем труп или инвалид

не згідний!

І що, скажіть мені будь-ласка, мають робити водії стареньких Жигулів, Москвичів, де праве дзеркало взагалі відсутнє у констуркції автомобіля!? :angry2:

Але все ж, дурака краще пропустити, бо здоров"я і нерви важливіше.. :glare:

так вони і ідуть собі техенько біля обочини нашо іх обганять по тратуарі :0011:

на Дубнівській не одна смуга.

права і ліва одна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

права і ліва одна

Оо з чого це Ви взяли? Якщо там немає розмітки, то там вступає в силу правило ДР про ширину смуги 2,75м.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По суті топіка: якщо ви (водій) збираєтесь рухатись в такому режимі руху, в якому можете хоч чимось створити аварійну ситуацію (до речі, ви повинні її передбачати), то хоча б приверніть до себе увагу - або ввімкніть як мінімум ближнє світло фар, або навіть дайте попереджувальний сигнал клаксоном.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПДР:

п. 14.6. Обгін заборонено:

...

е) на дорогах, що мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку;

В твому випадку це НЕ ОБГІН,а випередження!

Обганяю виключно зліва, з увімкнутими поворотниками. Перед зупинкою на обочині завжди вмикаю правий поворот.

п. 9.2. Водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку:

а) перед початком руху і зупинкою;

б) перед перестроюванням, поворотом або розворотом.

п. 10.3. У разі перестроювання водій повинен дати дорогу транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку по тій смузі, на яку він має намір перестроїтися.

За одночасного перестроювання транспортних засобів, що рухаються в одному напрямку, водій, який знаходиться ліворуч, повинен дати дорогу транспортному засобу, що знаходиться праворуч.

Ти не порушив.

Вважати, що на Дубнівській тільки одна полоса в одну сторону?

Блін, якщо чекати, поки понаносять усі смуги на дорогах, то краще не показуватись на дорозі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По суті топіка: якщо ви (водій) збираєтесь рухатись в такому режимі руху, в якому можете хоч чимось створити аварійну ситуацію (до речі, ви повинні її передбачати), то хоча б приверніть до себе увагу - або ввімкніть як мінімум ближнє світло фар, або навіть дайте попереджувальний сигнал клаксоном.

канечно цім підарам маякуєш і фарами і фафакалкой ноль вніманія а тут мені рєзко вирішили уступить смугу тікі він не уступив а припаркувався

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Самі порушуєте, а від інших очікуєте бездоганого виконання всіх вимок ПДР... Дивна логіка.

Так, в правилах записано, що всі учасники дорожнього руху вправі розраховувати на те, що інші учасники дотримуються Правил. З одного боку правильно, але з точки зору безпеки руху краще дотримуватися правила ДДД - дай дорогу дурню. Завжди треба бути готовим до того, що може бути всяке, передбачати ймовірні варіанти розвитку подій і наперед планувати свої дії при виникненні небезпечної ситуації.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...