Перейти до змісту

Кабачкова ікра. Яка вона смачна!


GalinkaS

Рекомендовані повідомлення

Дуже люблю домашню кабачкову ікру, але незнаю як її готувати.

Надіюсь на підтримку бордівців які поділяться своїми смачними рецептами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

офтоп

оч часто бывают "лишние" кабачки бег ГМО - если кому нужно - могу доставить по Луцку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поїхали:

Рецепт №1

Ікра кабачкова з майонезом.

Інгредієнти.

2 кг очищених кабачків.

0,5 кг чищеної цибулі

0,7 склянки олії. (180мл)

250 г майонезу

250 г томатної пасти

спеції (до смаку) (Сіль, перець)

Приготування:

Молоді кабачки порізати на 4 (8) частин і варити 7-8 хвилин. Коли захолонуть - перемолоти на м'ясорубці (комбайні)

Цибуля нарізується великими шматками, пасерується на олії. І також перемелюється.

Отримана маса із кабачків та цибулі з олією (що лишилася після пасерування) тушкується (вариться) 1,5 години на повільному вогні. Далі додаємо майонез, томатну пасту та спеції, і тушкуємо (варимо) ще 1,5 години на такому ж вогні. Не забуваємо помішувати. Готову ікру залити гарячою у попередньо стерилізовані банки і закатати.

Смачного!

Рецепт №2

Ікра кабачкова.

Інгредієнти:

3 кг очищених молодих кабачків

1 кг моркви

1 кг очищеної цибулі

200 г солі

100 г цукру

0,5 л олії

500 г томатного соусу, або 250 г томатної пасти.

Приготування

Кабачки та морква труться на саму мілку тертку (картопляну). Цибуля кришиться якомога дрібніше. Все це тушкується до готовності. В процесі тушкування помішується.

Далі додаємо сіль, цукор, олію та томатну пасту (соус). Суміш тушкується ще 2-2,5 години. Викладається в банки та стерилізується ще 20-30 хвилин і закатується.

Смачного!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мене цікавить ікра "заморская баклажанная" - хто як готує?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вніс поправки :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А пам"ятаєте радянську кабачкову ікру, яка продавалась в гастрономах в півлітрових банках? Яка вона була смачна. Зараз таку роблять? Бо їв багато домашньої, не те.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А пам"ятаєте радянську кабачкову ікру, яка продавалась в гастрономах в півлітрових банках? Яка вона була смачна. Зараз таку роблять? Бо їв багато домашньої, не те.

Спробуйте ікру кабачкову "Верес" - вона дуже нагадує ту радянську.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Хочу подякувати Жені за дуже смачний рецепт. Вже пів Луцька наварили собі ікри і смакують.

+1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочу подякувати Жені за дуже смачний рецепт. Вже пів Луцька наварили собі ікри і смакують.

котрий саме рецепт такий вдалий?

Бо в інеті багато рецептів, але хочеться все ж таки відразу перевірений...

І який приблизно вихід готового продукту з порції?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

erica

В цій темі в 3 пості Женя писав рецепти.Я робила ікру по рецепту №1. З порції виходить три з половиною пів літрові баночки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую.

А зберігаєш в холодильнику, чи кладовка підійде?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене на лоджії є спец.муровані полички, я там завжди закрутку зберігаю.

Я думаю що кладовка підійде, то ж 3 години вариться.

Напишеш як в тебе вийшло( тільки з сіллю не переборщи бо коли посолиш то ще 1,5 год вариш)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

Апну тему, бо ж якраз сезон кабачків. Тому хочеться нагадати всім класний рецепт кабачкової ікри від Жені.

Я вже 3 порції закрутила................

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...