GalinkaS Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 11:22 #1 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 11:22 Дуже люблю домашню кабачкову ікру, але незнаю як її готувати.Надіюсь на підтримку бордівців які поділяться своїми смачними рецептами.
Zevs_Isver Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 11:27 #2 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 11:27 офтопоч часто бывают "лишние" кабачки бег ГМО - если кому нужно - могу доставить по Луцку
Zheny@ Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 18:56 #3 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 18:56 Поїхали:Рецепт №1Ікра кабачкова з майонезом. Інгредієнти.2 кг очищених кабачків.0,5 кг чищеної цибулі0,7 склянки олії. (180мл)250 г майонезу250 г томатної пастиспеції (до смаку) (Сіль, перець) Приготування:Молоді кабачки порізати на 4 (8) частин і варити 7-8 хвилин. Коли захолонуть - перемолоти на м'ясорубці (комбайні) Цибуля нарізується великими шматками, пасерується на олії. І також перемелюється. Отримана маса із кабачків та цибулі з олією (що лишилася після пасерування) тушкується (вариться) 1,5 години на повільному вогні. Далі додаємо майонез, томатну пасту та спеції, і тушкуємо (варимо) ще 1,5 години на такому ж вогні. Не забуваємо помішувати. Готову ікру залити гарячою у попередньо стерилізовані банки і закатати. Смачного! Рецепт №2Ікра кабачкова. Інгредієнти:3 кг очищених молодих кабачків1 кг моркви1 кг очищеної цибулі200 г солі100 г цукру0,5 л олії500 г томатного соусу, або 250 г томатної пасти.ПриготуванняКабачки та морква труться на саму мілку тертку (картопляну). Цибуля кришиться якомога дрібніше. Все це тушкується до готовності. В процесі тушкування помішується.Далі додаємо сіль, цукор, олію та томатну пасту (соус). Суміш тушкується ще 2-2,5 години. Викладається в банки та стерилізується ще 20-30 хвилин і закатується. Смачного!
Olesya Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 19:13 #4 Опубліковано 5 Серпня, 2010 в 19:13 А мене цікавить ікра "заморская баклажанная" - хто як готує?
Гість Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 08:50 #6 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 08:50 А пам"ятаєте радянську кабачкову ікру, яка продавалась в гастрономах в півлітрових банках? Яка вона була смачна. Зараз таку роблять? Бо їв багато домашньої, не те.
Caprichos Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 19:56 #7 Опубліковано 6 Серпня, 2010 в 19:56 А пам"ятаєте радянську кабачкову ікру, яка продавалась в гастрономах в півлітрових банках? Яка вона була смачна. Зараз таку роблять? Бо їв багато домашньої, не те.Спробуйте ікру кабачкову "Верес" - вона дуже нагадує ту радянську.
GalinkaS Опубліковано 16 Серпня, 2010 в 08:03 Автор #8 Опубліковано 16 Серпня, 2010 в 08:03 Хочу подякувати Жені за дуже смачний рецепт. Вже пів Луцька наварили собі ікри і смакують.+1
erica Опубліковано 16 Серпня, 2010 в 08:18 #9 Опубліковано 16 Серпня, 2010 в 08:18 Хочу подякувати Жені за дуже смачний рецепт. Вже пів Луцька наварили собі ікри і смакують.котрий саме рецепт такий вдалий?Бо в інеті багато рецептів, але хочеться все ж таки відразу перевірений...І який приблизно вихід готового продукту з порції?
GalinkaS Опубліковано 16 Серпня, 2010 в 08:46 Автор #10 Опубліковано 16 Серпня, 2010 в 08:46 erica В цій темі в 3 пості Женя писав рецепти.Я робила ікру по рецепту №1. З порції виходить три з половиною пів літрові баночки.
erica Опубліковано 16 Серпня, 2010 в 09:18 #11 Опубліковано 16 Серпня, 2010 в 09:18 Дякую.А зберігаєш в холодильнику, чи кладовка підійде?
GalinkaS Опубліковано 16 Серпня, 2010 в 13:20 Автор #12 Опубліковано 16 Серпня, 2010 в 13:20 В мене на лоджії є спец.муровані полички, я там завжди закрутку зберігаю.Я думаю що кладовка підійде, то ж 3 години вариться.Напишеш як в тебе вийшло( тільки з сіллю не переборщи бо коли посолиш то ще 1,5 год вариш)
GalinkaS Опубліковано 17 Липня, 2012 в 10:45 Автор #13 Опубліковано 17 Липня, 2012 в 10:45 Апну тему, бо ж якраз сезон кабачків. Тому хочеться нагадати всім класний рецепт кабачкової ікри від Жені.Я вже 3 порції закрутила................
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.