Перейти до змісту

На хвилях Світязя цвіла папороть від Ксенії


Irochka

Рекомендовані повідомлення

Днями на мальовничих берегах Волинського озера відбувся щорічний фестиваль української естрадної пісні «На хвилях Світязя». Неповторність фестивалю полягає в тому, що організатори вперше в Україні зробили вагомий крок до об’єднання сучасної естрадної пісні з народними обрядами, звичаями.

В програмі фестивалю відбувалися різноманітні пісенні змагання, майстер-класи, семінари, фольклорні дійства, гала-концерт учасників, лауреатів та гостей фестивалю.

Неповторною родзинкою цьогорічного дійства безумовно став показ етно-колекції Луцької дизайнерки Ксенії Тарасової. Дефіле пройшло у вишуканих за стилем та поєднанням грації з неповторністю вишиванках ексклюзивної колекції. Без сумніву, кожна присутня на показі жінка загорілась бажанням мати таку ж стильну сорочку з незвичайним орнаментом, романтичну та елегантну. А легкість цього вбрання припаде до душі найвибагливішій модниці. Колекція спрямована на самовираження молодіжних смаків, що не терплять одноманітності та сірості. Одяг в етно-стилі, презентований на фестивалі, не підвладний примхам моди, бо однаковою мірою сам по собі і є модою. Зокрема, вишиванка від Ксенії на сьогодні безумовно стає органічним одягом на будь-яких світських вечірках та зустрічах різного рівня, вона підкреслює індивідуальний стиль та повагу до традицій свого народу.

Закони моди влаштовані таким чином, що найважливіше – бачити. Можна неодноразово писати про те, що українська вишиванка – це стильно, і цим лише констатувати певну маргінальність власних поглядів. Але достатньо один раз побачити дизайнерські роботи Ксенії Тарасової, як свідомість налаштовується автоматично на модий етно-одяг.

Вражаючі орнаменти, ручна робота, індивідуальний покрій та професійний підхід талановитої майстрині – ось далеко не повний перелік неповторності колекції «Цвіт папороті». презентувавши яскраву, цікаву та безумовно самобутню колекцію, натхненною народною символікою і традиційним фасоном Луцька дизайнерка суттєво розширила уявлення про етно-стиль та його можливості, адже бути одягненим у стилі етно – це не лише носити вишиванку до джинсів чи мати коралі.

Етно-мода є цілком демократичною і дозволяє поєднання, як автентичного, одягу «із бабусиної скрині», який можна придбати на різноманітних фестивалях етнічної музики та ярмарках, так і сучасні реконструкції традиційного українського одягу, чи ж дизайнерське вирішення з використанням окремих елементів народної атрибутики. Авторське етно Ксенії Тарасової користується популярністю передусім у людей, які з допомогою вбрання прагнуть виразити свою індивідуальність і готові купувати якісний ексклюзивний одяг.

– Для мене вишивка – це джерело натхнення, – зізналася Ксенія. – Я люблю вишивку так, як люблять весну, як люблять небо над головою. Ми намагаємося використовувати прадавні народні символи та обереги, які несуть потужний енергетичний заряд і дарують людям світлий настрій! Приємно спостерігати, що престиж національного одягу невпинно зростає та набуває обертів популярності. Скептик може сказати: «Етно вже не актуальне». Але ми впевнено крокуємо цим шляхом, оскільки впевнені, що для українцiв українське буде актуальне завжди. Мiй принцип — постiйно брати нацiональнi теми. Ми надаємо нове життя давнім традиціям. Наша народна культура неосяжна. Вона має вийти на свiтовий рiвень, i мода — один iз її векторiв. Мрiю вiдкрити сучасну Україну такою, як бачу її Я. І я живу цією ідею.

Якщо ж продовжити тему відродження українських традицій, таланту та майстерності наших земляків, то з впевненістю можна зазначити, що майстерня ручної вишивки «Вишита сорочка» відроджує стародавні традиції нашого краю.

Як бути, коли хочеться придбати собі вишиванку, але щоб вона була дійсно українською, якісною і оригінальною? Тут треба усвідомити одну істину: «дійсно якісне і оригінальне дешевим не буває». Адже це насправді досить складна праця, до того ж творча, отже, вона має відповідно цінитися.

У майстерні ручної вишивки «Вишита сорочка», що знаходиться у Луцьку, на Замковій 35 можна замовити виготовлення практично будь-якої вишитої сорочки: традиційної чи сучасної, з класичним орнаментом чи ексклюзивним візерунком розробленим під замовника.

Добре пошите вбрання, прикрашене різноманітною вишивкою є традиційним для українського народу, але тепер у часи відродження давніх традицій, майже не лишилося справжніх майстрів, які добре розбираються в особливостях української вишивки.

Вигадати модель одягу і прикрасити у той чи інший спосіб – це відчуття неабиякого задоволення. Тому бажання творити і робити все прекрасне – є основою нашої праці. Майстерня ручної вишивки «Вишита сорочка» – це колектив спеціалістів по моделюванню українського одягу в стилі етномоди з вишивкою і розробкою цієї вишивки. Створювані моделі сорочок, блузок, вечірніх і весільних суконь в поєднанні з народним орнаментом є основою творчих робіт майстерні, яка відтворює і зберігає традиції народного мистецтва, яке працює заради Вашого задоволення.

Тут Вас ознайомлять з широким асортиментом натуральних матеріалів, зі значною колекцією давніх вишивок-оберегів та з різноманітними техніками вишивання.

Ви виглядатиме надзвичайно чарівно та стильно в одязі, виготовленому у «Вишитій сорочці», адже тут Вам пошиють модель за індивідуальними мірками, нададуть професійну консультацію. Талановитий дизайнерський підхід допоможе у виборі образу та стилю. Саме тут для Вас підберуть унікальний орнамент-оберіг. І все це у поєднанні з неповторною ручною роботою, у якій передано тепло наших рук для Вашого серця.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...