Перейти до змісту

повітряні змії

BaBylja

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

поділіться хто чим може, можливо якісь корисні ссилки, а може хтось сам робив і знає як його так змайструвати щоб він літав , то й зміючок!

Опубліковано

недавно на ВТ наглядно показували в якійсь передачі як то всьо робиться. можливо зжену то викладу

Опубліковано

Когда-то делались попытки сделать змея, пара попыток была доведена до логического конца, но змей так и не поднялся в воздух. Не удавалось стабилизировать его положение. Поднимался метров на 10 и резко пикировал вниз. Чертежи брались из журнала Техника молодежи, вот только номер, к сожалению, не помню. :(

Вот интересная ссылка конструкции воздушных змеев

Опубліковано

Я колись в дитинстві робив змія. А робили їх ми досить просто, брали очерет, підбирали рівні частинки. Потім склеювали їх навхрест і в верхній частині каркасу приклеювали ще один кусок до кінців Х подібного каркасу, місця склеювання додатково укріпляли обмотуванням ниткою і обмазували клеєм . Потім по периметру натягували капронову нитку, до неї потім буде приклеюватись папір. Потів в'язалась уздечка змія, прив'язувалась до верхніх кінців каркасу, так щоб середина нитки співпадала з центром Х каркаса, ще одна нитка привязувалась до середини попередньої нитки і до середини каркаса, довжина її була рівною відстані від середини каркаса до перекладини приклеєної до верхніх кінців каркаса. До місця зв'язки вуздечки і буде прив'язана основна нитка якою буде підійматись і утримуватись змій. Як полотнище змія використовували пропарафінену бумагу, яку приклеювали до каркаса і до нитки що натягнена по периметру. До нижніх кінців каркаса прив'язували хвіст змія, хвіст змія робили зі старого ганчір'я. Хвіст має бути довгим не менше 1,5 м, він і буде стабілізувати політ змія, чим довший хвіст, до певних меж, тим менше змій буде робити різких рухів.

Якщо буде час то потім постараюсь намалювати схемку.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Я колись повітряного змія робив, досить класно літав, тільки він не складався, і тому для транспортування був незручний.

Вот як я його робив:

Спочатку я зробив каркас з тонких і міцних дерев'яних палочок (особисто я робив з ліщини, а мої друзі з берези) у формі букви "А"

Потім обтягнув все міцною пльонкою (можна з тканини із зонтика)

Зробив дирочку в пльонці і перетягнув крізь неї рибальську жилку і прив'язав до поперечної палочки. Ось тут багато людей роблять помилку просто прив'язуючи до палочки нитку, потрібно запам'ятати що змій має літати відкритим боком каркасу до неба.

Ну вот впринципі і все. Бажаю удачі :)

Я колись в дитинстві робив змія. А робили їх ми досить просто, брали очерет, підбирали рівні частинки. Потім склеювали їх навхрест і в верхній частині каркасу приклеювали ще один кусок до кінців Х подібного каркасу, місця склеювання додатково укріпляли обмотуванням ниткою і обмазували клеєм . Потім по периметру натягували капронову нитку, до неї потім буде приклеюватись папір. Потів в'язалась уздечка змія, прив'язувалась до верхніх кінців каркасу, так щоб середина нитки співпадала з центром Х каркаса, ще одна нитка привязувалась до середини попередньої нитки і до середини каркаса, довжина її була рівною відстані від середини каркаса до перекладини приклеєної до верхніх кінців каркаса. До місця зв'язки вуздечки і буде прив'язана основна нитка якою буде підійматись і утримуватись змій. Як полотнище змія використовували пропарафінену бумагу, яку приклеювали до каркаса і до нитки що натягнена по периметру. До нижніх кінців каркаса прив'язували хвіст змія, хвіст змія робили зі старого ганчір'я. Хвіст має бути довгим не менше 1,5 м, він і буде стабілізувати політ змія, чим довший хвіст, до певних меж, тим менше змій буде робити різких рухів.

Якщо буде час то потім постараюсь намалювати схемку.

Треба буде самому попробувати зробити.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Всім Хай!

Кого цікавлять змії можу навчити як робити - тат так щоб не падали :rolleyes:

ну і???

• 1 місяць потому...
Опубліковано

зараз лежить в мене дома Змій...купила на старому ринку за 17 гривень ...може і вам купити і розглянути як зрорблений...до нього ще й інструкція в малюнках роздрукована додається ...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...