paviva Опубліковано 2 Червня, 2010 в 09:52 #1 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 09:52 Хочу поставити паркан на кутовій ділянці. Порахував вартість, зупинився на декоративному бетонному заборі. Як оптимальний по ціні та якості. Цікавить думка інших. Чи правельний вибір я зробив. Можливо він має більше мінусів ніж плюсів, чи є інші варіант? Зупинився на виробникові в с. Великі Омеляники. Та фірма працює давно, робить, здається, акуратно. Хто що знає, що порекомендує? Яким типом фасадноъ фарби краще фарбувати?
gvyura Опубліковано 2 Червня, 2010 в 10:28 #2 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 10:28 як на мене, мені ці паркани не подобаються......... стійка асоціація з кладовищенськими загорожами....ну і - так сказати недоліки )))):- як показала (сусід поставив 2 роки назад)практика були лопнувші дві секції, один раз заїхав мопед, другий щось кинули чи вдарили;- місцями почали викришуватись бетонні секції, особливо в тонких місцях, так званих "балесинах";- потреба в періодичному фарбуванні, причому кожне наступне не придає привабливості ))));- ну і мабуть саме головне, що при наявності (якщо реально щось найдеться гарне, бо в даний час нічого толкового не зустрічав)більш-менш нормально фасаду - всередині отримуєш бетонну стіну.....ось так от.....і взагалі, перш ніж робити паркан - подумай, чи він має бути глухим, відкритим, чи комбінованим....можеш звернути увагу на парканні блоки, бачив непоганий глухий паркан з рядової цегли, можна провести комбінацію цегли+дерево (необрізна доска замість штахет), та взагалі.. варіантів дуже багато........ і взагалі - багато залежить від того, як, і з чого в тебе ростуть руки. ну і як з часом......а бетонні паркани - то як на мене вже пережиток, і навіть не бюджетний варіант....
paviva Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:21 Автор #3 Опубліковано 2 Червня, 2010 в 13:21 Я погоджуюсь, що мурований паркан з цегли чи блоків набагато ліпше. Це коли його не багато, то можна і розкошелитись. А так потрібно близько 60 метрів. Якщо порахувати ціну фундаменту, матеріалу, муляру заплатити, + глуха стіна не виглядає привабливо, її потрібно заповнити, то вийде дуже велика сума. На метал взагалі ціни космічні. Дерево, потрібно кожні 2-3 роки фарбувати. Пінотекс не спасе, лише 2 сезони гарно виглядає, далі знову потрібно лакувати.Не розумію, чому потрібно часто фарбувати бетон? Гадаю сучасні фасадні фарби не погані, будинки ж роками стоять. Поки бачу єдиний мінус бетонних парканів - слабка міцність. Але від мопеда і, як жуть, "з ноги" штахетник також поламається.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.