Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

При запуску ПК висвічується така штука як "СMOS Checksum Bad" 1210863710.jpg ось щось таке схоже як на цьому малюнку. Підскажіть будь-ласка що робити, як це позбутись.

Опубліковано

Жмакаєш ф1 чи ф2 щоб запустився. А взагалі перевір по можливості батарейку, можливо, сіла.

Ну і якщо щось робив перед цим кримінальне (біос там шив і тп), то колись.)

Опубліковано

а шош тут розвязувати, неправильна контрольна сума CMOS - накрився біос, якщо перепрошивка допоможе то не потрібно буде міняти біоса,

для перепрошивки використовуйте програматор

Опубліковано

Ну, ті мамки, що проходили через мої руки з перемичкою у такому положенні навіть не заводились, тому, думаю, навряд. Та і це ж треба ще залізти, поміняти.

Опубліковано

а шош тут розвязувати, неправильна контрольна сума CMOS - накрився біос, якщо перепрошивка допоможе то не потрібно буде міняти біоса,

для перепрошивки використовуйте програматор

Та не треба там нічого перешивати :) Як сказано вище - батарейку перевірити та перемичку.

Ну, або щось згоріло :)) Але я ще не бачив, щоб підзарядка батарейки ламалась, або CMOS.

Опубліковано

Були випадки, що кмос злітав. Не знаю, що там ламалось, не вникав, але от така фігня була. Навіть памятаю, що то була Abit IB9...

А на рахунок зразу шити біос, так, це далеко не першочерговий варіант, хоча і таке можливо. Але він десь у черзі одразу перед вищеописаним варіантом, який іде останнім з ймовірних. (далі йдуть неймовірні гггг)

Опубліковано

Перед цим, була проблема з МАС адресом, МАС вроді виставився, тепер це, попробую батарейку нову купити, або у когось візьму. БІОС обновляв, не помагає.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...