Перейти до змісту

Українська і голландська лабораторії шукали діоксин у кукурудзі


Phoinix

Рекомендовані повідомлення

Українська і голландська лабораторії не виявили діоксину в зразках української кукурудзи.

Про це УНІАН повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики України.

Згідно з повідомленням, на доручення міністра аграрної політики України Миколи ПРИСЯЖНЮКА була створена комісія зі з`ясування причин інциденту з українською кукурудзою, що була поставлена через Нідерланди до Німеччини.

Члени комісії вилучили чотири зразки, що перебували на зберіганні в Херсонській обласній державній хлібній інспекції. Зразки було направлено до Інституту екогігієни і токсикології ім. Л.І.Медведя для дослідження на зміст діоксину і фуранів. За попередніми даними інституту, діоксину в кукурудзі фуражній не виявлено, дослідження на зміст фуранів триває.

Крім того, чотири зразки кукурудзи фуражної українського походження було досліджено в Нідерландах (International Laboratories TLR, Роттердам). Згідно з відповідним аналітичним звітом, діоксину і поліхлорованих біфенилів (PCBs) у них не виявлено. На сьогоднішній день, за повідомленням ТОВ «АГРО–МААС Україна», кур`єрською службою додатково відправлено зразки кукурудзи для проведення повторних лабораторних досліджень в лабораторіях TLR (Роттердам) і Eurofins (Гамбург).

«Сьогодні Україна – серед визнаних гравців на зовнішніх зернових ринках. Країна виходить на провідні місця в торгівлі кукурудзою. Тому для нас дуже важлива репутація нашої продукції в світі, і ми жорстко відстоюватимемо власні позиції», - заявив М.ПРИСЯЖНЮК.

Як повідомили в прес-службі, паралельно Мінагрополітики і Держкомветмедицини також розслідують обставини постачання до Нідерландів кормів українського виробництва. Вже встановлено, що партія кукурудзи фуражної (власник НВПП «ДНІПРО-2») супроводжувалася документально на належному рівні - ветеринарним свідоцтвом, виданим на підставі експертного висновку Херсонської обласної державної лабораторії ветеринарної медицини. Вантаж кукурудзи 3-го класу також супроводжувався сертифікатом якості, виданим Херсонською обласною державною хлібною інспекцією.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня європейські ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що в торгових мережах Німеччини виявлено курячі яйця із вмістом діоксину. При цьому прозвучали звинувачення на адресу України, яка нібито поставляла заражену цією речовиною кукурудзу, що врешті-решт призвело до так званого «діоксинового скандалу».

В інформації про виявлення діоксину в кормах для курей, що надходила за системою швидкого сповіщення Європейської Комісії, зазначалося, що Україна є одним з постачальників фуражного зерна (кукурудза) до Нідерландів, відповідно, є вірогідність використання його для годування птиці. Також повідомлялося, що за результатами розслідування, проведеного держорганами Нідерландів, джерелом забруднення діоксином кормів є кукурудза фуражна, що поставлялася українським експортером - науково-виробничим приватним підприємством «ДНІПРО-2» (м. Херсон), а імпортерами цієї продукції були дві компанії з Нідерландів - Meunerie Liegeois B.V і Doens Food Ingredients B.V.

М.ПРИСЯЖНЮК, коментуючи повідомлення в ЗМІ, наголосив, що попадання до Німеччини кукурудзи, що містить діоксин, неможливе. «Подібні заяви є публічним «пошуком винних». Набагато легше перекласти відповідальність на когось іншого, слабкішого, ніж визнати свою провину», - сказав міністр.

оригінал

P.S.

Щось німці останнім часом активно взялись за Україну, Вони основні противники приєднання України до ЄС та надання безвізового режиму, судять Івана Дем'янюка(якого визнав невинним Ізраїль, хоча він найбільш був зацікавлений у покаранні винних), зараз кукурудза з діоксином. Нам пощастило що поставки були не прямі а через Нідерланди, бо в іншому випадку нам би ніхто не повірив що ми невинні. Напрошується питання чому Німці так нелюблять Україну?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

напевно їхнє керівництво не дуже хоче розбитися на літаку як сусіди :)

А якщо серйозно, купити фріців не складає якоїсь трудності для російської влади. Будуть вони робити що їм скажуть. Останнім часом якось занадто німці відстоюють інтереси РФ.

Та і взагалі їм там буде значно затишніше якщо у нас тут буде тиша і спокій і не будемо ми рватися ні в який ЄС. А ще краще якщо нас не стане зовсім - витрати знизяться на енергоносії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...