Перейти до змісту

Де дешевше- на державному чи платному навчанні

fazometr

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Топікстартер жжёшь )))

Платне навчання - платиш ти, державне - платять тобі, а питання хабарів та "рєшаній" залежить від показника даунізма окремо взятого індивідуума і не має до навчання аж ніякого відношення :)

Погоджуюсь цілкомі повністю. Звісно, були в нас випадки коли викладач робив всеаби ти не здав його іспит і платив, але і тут залежить все від вас, особисто я в такому випадку обійшовся мінімумом витрат. Взагалі студентів можна поділити на дві категорії: ті що дійсно прийшли вчитись, і ті що прийшли "парєшать".

І навіть якщо взяти той факт, що державне місце потрібно купити, то за роки навчання та ж держава компенсує певну частину у вигляді стипендії за умови адекватного підходу підходу до навчання зі сторони спудея. А на платному відділенні та є сума піде раз і назавжди безповоротно.

А взагалі моя порада, хочете вчитись - вчіться, пробуйте поступати самі і не вірте першому зустрічному що все давно продано. Потрібно сподіватись на краще!

Люди йдуть у викладачі бо можна класно заробляти неофіційно, молодь іде вчитися просто заради "корочки".

Прогнило щось у нашому королівстві...

Прогнило абсолютно все.

• Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

вчіться, пробуйте поступати самі і не вірте першому зустрічному що все давно продано. Потрібно сподіватись на краще!

Золотые слова.

В моем случае было именно так. И "праканало" :0012:

Опубліковано

Половина державних місць продається? де? З яких пір?...Про що це ?....реально поступити на державне тільки і реально слід оцінити свої знання і куди хочеш а не з низьким балом йти в юристи де відомо яке оточення..Головне це те, що в голові а не що написали в дипломі

Опубліковано

вчіться, пробуйте поступати самі і не вірте першому зустрічному що все давно продано. Потрібно сподіватись на краще!

Золотые слова.

В моем случае было именно так. И "праканало" :0012:

Аналогічно.

fazometr аву зміни

Підтримую. Бо противно дивитись.

Опубліковано

Вище щось згадувалось про рівень освіти...

як не прискорбно це говорити, але якщо хочете здобути дійсно якісну освіту, то це навряд чи в Луцьку вдасться зробити

Опубліковано

Я вас розчарую, але і в Луцьку це можливо. Тут також все залежить від самої людини.

І нафіг кому треба ці панти, ala. "я вчився в Києві"

Опубліковано

я щось згадував про Київ? це не "пуп землі"

просто не має в Луцьку того рівня викладання, який забезпечить належні знання

самому вчитись треба? тоді нащо взагалі до вузу поступати, якщо там навіть "поштовху" до необхідних знань не дають

Хоча від людини багато залежить. більшість студентів ідуть у вуз і думають що "все якось саме прийде", навіщо його вчити...

я, наприклад, пішов до вузу отримати знання... але поки сам не почнеш щось вивчати - ніхто тебе не навчить

Опубліковано

сама дешева форма навчання - самоосвіта. Шкода що за останні 10 років освіта у нас перетворилась на бізнес. І ще сумніше те, що оплата постійно збільшується а рівень падає.

Люди йдуть у викладачі бо можна класно заробляти неофіційно, молодь іде вчитися просто заради "корочки".

Прогнило щось у нашому королівстві...

Я абсолютно погоджуюсь. Бо то є дуже недобре коли є питання, котрі безпосередньо торкаються предмету, а викладач, не взмозі відповісти на нього, давить на тебе з погрозами (прихованими) що не здасиш сесію.

Крім того нам у ВУЗі сказали про якийсь там закон №ххх - державники повинні принести довідку, що вони після навчання працюють. В противному випадку подаватимуть до суду і стягуватимуть повну плату за навчання.

Опубліковано

я щось згадував про Київ? це не "пуп землі"

Просто для України це найпоширеніший варіант понтів в сфері освіти, от і навів для прикладу.

просто не має в Луцьку того рівня викладання, який забезпечить належні знання

самому вчитись треба? тоді нащо взагалі до вузу поступати, якщо там навіть "поштовху" до необхідних знань не дають

Хоча від людини багато залежить. більшість студентів ідуть у вуз і думають що "все якось саме прийде", навіщо його вчити...

я, наприклад, пішов до вузу отримати знання... але поки сам не почнеш щось вивчати - ніхто тебе не навчить

Якраз в ВУЗі поштовх вам і дають, основи, а далі вчити ніхто не зобов'язаний, бо це просто нереально вмістити все в курс викладання того чи іншого предменту. Є і в нас достойні викладачі, які вміють подати інфу та зацікавити. Ну а далі ви цілком праві - все залежить тільки від вас самих, якщо не захочиш те вчити, то навіть найкращі викладачі не допоможуть. Плюс до всього самоосвіта є складовою не тільки навчання в ВУЗі, а всього нашого життя. Адже не даремно кажуть: вік живи - вік вчись.

...нам у ВУЗі сказали про якийсь там закон №ххх - державники повинні принести довідку, що вони після навчання працюють. В противному випадку подаватимуть до суду і стягуватимуть повну плату за навчання.

Фігня. В такому випадку нехай ВУЗ сам і направляє на роботу. Адже якщо ви вчились по державному замовленню, то відповідно є потреба в такому спеціалісті, і відповідно є вакантне робоче місце на яке вас мусять направити. А вимагати від вас щось можуть тільки у випадку відмови. Але я нажаль не пам'ятаю щоб мені чи комусь на потоці перед випуском пропонували щось подібне. Вручили дипломи і копен дупен.

Я навпаки ходив в інститут брав довідку про те що ніби непрацевлаштований щоб скосити пару грошей з центру зайнятості.

Опубліковано

Фігня. В такому випадку нехай ВУЗ сам і направляє на роботу. Адже якщо ви вчились по державному замовленню, то відповідно є потреба в такому спеціалісті, і відповідно є вакантне робоче місце на яке вас мусять направити. А вимагати від вас щось можуть тільки у випадку відмови. Але я нажаль не пам'ятаю щоб мені чи комусь на потоці перед випуском пропонували щось подібне. Вручили дипломи і копен дупен.

Я навпаки ходив в інститут брав довідку про те що ніби непрацевлаштований щоб скосити пару грошей з центру зайнятості.

Видно Ви вчилися в якомусь "культурному" НЗ, а не в коледжівському-uni*бурситеті, як я.

Опубліковано

Напевно, автор теми лише збирається поступати.... Однозначно, державне навчання дешевше - так ти хоч зможеш оплачувати сам свої курсові та контрольні. ;) А якщо серйозно, то і без хабарів можна навчатися. Я, на жаль, лише на п'ятому курсі відчула, що значить вчитись на державному.... Все-таки добре, коли тобі ще платять за навчання. Так що є до чого прагнути, а не питати, де дешевше.

Якраз і ні. Просто цікаво, багато друзів жаліюця шо пресують, натякають на "подарунки" від групи. От і вирішив підняти тему. Сам я в приватному вузі вчився, і відчислили на прикінці 3-го курсу. Мав фінансові труднощі і не міг оплачувати навчання.

Опубліковано

ну про рівень навчання - не завжди правда. я вважаю, що хоча б 2-3викладача з кафедри - справжні професіонали і в них варто вчитись. а в усіх інших випадках - вчиш (якщо хочеш) сам і просто отримуєш підпис в заліковку (але перед тим ще можуть такі "специ" гарно *ти мозги). а на рахунок подарунків - раз кажись було. по 2грн скидались на якусь фігню (цукерки з запивкою :rolleyes: )

Опубліковано

На державному чи на платному... А в тебе що, є вибір? Куди пройшов, там і вчишся :) Не чула ніколи, щоб від державного відмовлялись.

Опубліковано

На державному чи на платному... А в тебе що, є вибір? Куди пройшов, там і вчишся :) Не чула ніколи, щоб від державного відмовлялись.

Вибір мабуть мається на увазі в теперішніх умовах заплатити потрібним людям зразу багато, аби попасти на державне навчання, а потім "відбивати" стипендією. Або просто йти на платне і платити потроху але дрвго...

Опубліковано

Вибір мабуть мається на увазі в теперішніх умовах заплатити потрібним людям зразу багато, аби попасти на державне навчання, а потім "відбивати" стипендією. Або просто йти на платне і платити потроху але дрвго...

"Відбити стипендією" звучить круто ))

Опубліковано

Вчора в центрі тицьнули газетку "Волинь Times", де пізнаванльна  стаття зі свідченнями студентів про масове хабарництво і розцінки в "храмі науки" - ЛНТУ 

Опубліковано

Вчора в центрі тицьнули газетку "Волинь Times", де пізнаванльна  стаття зі свідченнями студентів про масове хабарництво і розцінки в "храмі науки" - ЛНТУ 

Можна подумати це тільки в ЛНТУ... та в будь-якому вузі таке є

і хто ж сприяє тому хабарництву? ті ж самі студенти, для яких простіше заплатити ніж щось вивчити

можна вчитись і не заплативши за жоден предмет

Опубліковано

Хочу побачити відгуки форумчан на рахунок того, яка форма навчання дешевша. Напевно не один я чув шо державне навчання обходиться дорожче ніж платне. Чекаю ваших відгуків.

запитання для уточнення: на державне своїми мізками поступаєш? чи за допомогою батьківських?

в мене була група з 15 чоловік з них 6 державників(2щось знали,а за 4 здавали тато, мама) з нас 9 платних 7 чоловік були ударниками чи відмінниками.

Такщо якщо в тебе голова працює, то звісно державне вигідніше, а якщо батьки сунуть на державне то це те саме вийде що й платне, різниця тільки в тому що на батьки на державне заплатять ціну за 3 роки(взятку) а на платному ти собі спокійно платиш відучився семестр заплатив за наступний.

Опубліковано

На мою думку, той, хто платить за вступ одразу і багато, стипендію отримувати так довго не буде. Все одно знайдеться на курсі хоч один викладач з принципами і грошики тобі перекриє.

Опубліковано

ндя, це глупий вопрос!!! <_<

те ж саме, що запитати: "А що краще, картопля вирощена без особливих матеральних затрат власними силами на дачі, чи куплена на Старому ринку ? "

Опубліковано

...

Правда серед платників існує думка, що їх виганяти для університету не вигідно. Не знаю на скільки вона відповідає дійсності.

Так і є. Але гроші тут ніхто не рахує. Покладаються скоріше на моральні чинники.

Правда тут ще з'явився "повторний курс", і вигнати відвертого двійочника взагалі не реально :unsure:

Опубліковано

Правда тут ще з'явився "повторний курс", і вигнати відвертого двійочника взагалі не реально :unsure:

Реально, назбирав більше чим по двом предметам повторний курс і до побачення.

Опубліковано

... це  якщо не проявив бажання далі вчитись. Викладач на сесії по очам бачить хоче студент продовжувати навчання чи ні. Якщо такого бажання нема - F, або альтернативні методи.

По поводу хто кого ВНУ чи ЛНТУ по $$$ краще сумарною довжиною пісюнів міряти, ага. Вимагають одиниці, але в підсумку грошима оцінку заробляє більше число людей, бо з даних 18 тижнів на навчання використовуються студентами не більше шести. Не розумію людей, які ниють про хабарництво і при цьому ложать на навчання те, про міряння довжини чого я казав.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки

• Створити...