Перейти до змісту

У центрі Луцька підпалили банер.

difoto

Рекомендовані повідомлення

П'ятикутну зірку винайшли в СРСР? Садочки? Приїхали. Інша справа "серп і молот".

Звичайно що ні. В СРСР винайшли тільки серп і молот, ага.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 99
  • Створено
  • Остання відповідь

Ну да, давайте оголосимо конкурс дизайнерів хай розроблять аватару, чи логотип, чи як там назвем, ну коротше символіку, нову, гарну, бажано побільше золота, і розвісимо його на всіх банерах, з достойними на них обличчями (правда, не знаю хто тих достойників визначати буде), а стару символіку викинемо на смітник історії. І то нічого, що в живих залишилось ще кілька тисяч ветеранів, котрим радянська символіка означала не лише гулаги, КДБ і табори. В котрих вона на орденах і медалях, як казав мій покійних "за які я кров свою проливав"...

чего выдумывать, все уже есть готовое...

post-345-1272964526,7_thumb.jpg

post-345-1272964535,46_thumb.jpg

post-345-1272964544,32_thumb.jpg

post-345-1272964560,12_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Dervish

Не здається, що Сталін - це не та персона яку варто було б ставити у приклад?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А по-моєму це дуже по більшовицьки "весь мир насилья мы разрушим до основанья. А затем, мы наш, мы новый мир построим...".

Все що "не наше" вважається неправильним і його треба викреслити з історії. Щось сумно мені від таких настроїв. :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я хотел показать откуда растут ноги у этой позиции

А Сталин это тема для другого разговора

Це тобі здається, що ти показав "звідки ростуть ноги", а по факту привів радикально-протилежний аргумент, який навіть аргументом, при наближеному розгляді, та й загалом здоровому глузді, назвати важко. Якщо в тебе є якась позитивна інформація по Іосіфу Ісаріоновічу, то залюбки прийму участь в обговоренні даної теми, а до того не варто сунути сюди усяких виродків і ототожнювати їх внесок в 2-гу світову з чимось окрім заграт. загонів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чому перемогу над фашизмом має символізувати лише серп і молот, який окрім перемоги тягне за собою немаленький шлейф негативу тої епохи? Коли в таких випадках можна обійтись нейтральними і одночасно всім зрозумілими і сприйнятними символами.

я так розумію ти не художник, но хоть словами опиши як має виглядати той символ.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я так розумію ти не художник, но хоть словами опиши як має виглядати той символ.

неуважно учим матчасть таваріщ, уже описав троха вищей :)

2. Чому на всю площу саме цей ордєн "атєчєства"? Інших символів війни уже не лишилось? Чому не показати документальне фото воїна, матеріалу море, ідучі в атаку солдати, радісне визволене населення з квітами. "Зачем весь этат креатиф?" Дивно що не поставили зображення якогось ордена із Іосіфом, чи Леніним. На Сході ж порозклеювали бігборди зі Сталіним.

А ле я хочу уточнити що орден треба розглядати в контексті ще з логотипом політичного піару. Лише за сам орден я особисто вважаю недоцільним підпал, лише фарба...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поджигать банеры, это не проявление патриотизма, это хулиганство! А Бычье, думаю, и в России такие банеры могут легко спалить!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Dervish

Не сприйміть за флуд, інфо буде доречною. Завтра 05.05.2010р. в Запоріжжі урочисте відкриття пам’ятника Сталіну. Отакої....

Джерело: http://gazeta.ua/index.php?id=337950

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не сприйміть за флуд, інфо буде доречною. Завтра 05.05.2010р. в Запоріжжі урочисте відкриття пам’ятника Сталіну. Отакої....

Джерело: http://gazeta.ua/index.php?id=337950

Гроші на Сталіна збирали з різних джерел, але головними фінансистами цього заходу стали ветерани
звідтіля ж ...

Є якісь пропозиції / побажання?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гроші на Сталіна збирали з різних джерел, але головними фінансистами цього заходу стали ветерани
звідтіля ж ...

Є якісь пропозиції / побажання?

Ну звичайно що є!

Якщо вірити фото то памятник металевий, значить переплавити на вила, вила роздати людям і впірьод! Тому що практика показує що квіти на щитах омону владу нічому не вчать.

А стосовно запорізьких ініціаторів то вердикт простий: комуняку на гілляку!

:D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну звичайно що є!

Якщо вірити фото то памятник металевий, значить переплавити на вила, вила роздати людям і впірьод! Тому що практика показує що квіти на щитах омону владу нічому не вчать.

А стосовно запорізьких ініціаторів то вердикт простий: комуняку на гілляку!

:D

Малаца.

Я теж інколи читаю через стрічку, але зазвичай першу і останню полюбому, ага.

Запитання задавалось в контексті з тією фразою, що основними ініціаторами створення пам'ятника були саме ветерани і не дивлячись на те, що вони були комуняки (а може навіть і є зараз), то воювали вони й за те аби ти міг написати свій постик на форумі і прикріпити смайлик. Впевнений, що на трішки терпимості з нашого боку вони в праві розраховувати, а там через років 5-10 якісь дебелі парубки зкомуніздять те погруддя на метелобрухт, чи може якісь активісти скоять з ним так само, як з пам'ятником Л. Українки в луцькому парку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Запитання задавалось в контексті з тією фразою, що основними ініціаторами створення пам'ятника були саме ветерани і не дивлячись на те, що вони були комуняки

один ветеран аж 50 тисяч гривень, складно мені уявити цього заможного ветерана, невже своє обійстя продав во імя вождя?

тим не менше, для мене в цьому ключовою вразою було:

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів 2-й секретар Запорізького обкому КПУ Олександр Зубчевський.

тут мушу зізнатися, я про це давно скривав... ще змалечку в мене нема довіри до других секретарів Запорізьких обкомів КПУ. може то генетичне шо... :glare:

от в те що більша половина населення осуджує такі пам’ятники - повірю, а серкретарям ізвольтє....

І якщо вже висловлюватися вустами Ганни Герман то нинішнім ветеранам не памятник зараз потрібен, а допомога та підтримка від суспільства.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це вже дуже злосний офтоп і зараз прийде marko і я оримаю чергову ходку ))

тут мушу зізнатися, я про це давно скривав... ще змалечку в мене нема довіри до других секретарів Запорізьких обкомів КПУ. може то генетичне шо... :glare:

от в те що більша половина населення осуджує такі пам’ятники - повірю, а серкретарям ізвольтє....

Припустимо, що це правда - що ти пропонуєш робити в даному випадку?

Припустимо, що ти правий і "інвестори ветерани" це відмазка. Що робити в такому випадку?

Тобі ж ніхто не забороняє в себе на городі поставити пам'ятник бабаю?

І якщо вже висловлюватися вустами Ганни Герман то нинішнім ветеранам не памятник зараз потрібен, а допомога та підтримка від суспільства.

Якщо ти цитуєш цю шановну пані, то дуже ймовірно, що ти підтримуєш дану точку зору, а відтак ти, як свідомий член суспільства, поділися чим ти допоміг нинішнім ветеранам :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Припустимо, що це правда - що ти пропонуєш робити в даному випадку?

Памятник переплавити на вила а комуняку на гілляку...

Припустимо, що ти правий і "інвестори ветерани" це відмазка. Що робити в такому випадку?

другого секретаря спершу на вила а потім на гілляку....

Тобі ж ніхто не забороняє в себе на городі поставити пам'ятник бабаю?

Алеж Йосипа ж не на огороді поставили? Ще й місцева влада певно дозвіл дала, на махоньку архітектурну форму?

Якщо ти цитуєш цю шановну пані, то дуже ймовірно, що ти підтримуєш дану точку зору, а відтак ти, як свідомий член суспільства, поділися чим ти допоміг нинішнім ветеранам :)

З мене як з свідомого члена суспільства стягуються податки, які мають витрачатися не в кармани казнокрадам, а направитись на допомогу самим нуждаючимся верствам, і першими в цьому списку мають стояти ветерани. Тому що я нажаль не олігарх і маю сім’ю яка й забирає на себе всі здобуті мною матеріальні блага. Так що твоє "пацаняче" питання я віднесу до категорії питань Бориса Єльцина: "праснулся і падумал - что ти сдєлал для украінцев?"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Йолкі маталайкі, деякий час не мав змоги читати/писати, а тут баталії, перепалки, бани і звинувачення.

Як мені всього цього не хватало.

По темі топіку.

Я свідомий того, що вся ця "хрєнь з бордом" (вибачте, але по другому назвати не можу) це спланована акція ідіотів-політтехнологів Тигибка. З чого зробив висновок: як тільки запахло димом, зразу почалось зливання інформації через точкові канали. Мета - створення преценденту. Зливати почали люди близькі до структури яку сформували Бєня і Сірожик.

Шкода, що маніпуляція відбувається навколо такої події. Срані технологи, вже дістали своїми піар-ходами.

Шкода, що це гавтоматично викликає спори навколо перемоги.

Шкода, що хтось "блєще інтілєктам" через тлумачення історії.

Кожен має право на свою точку зору. Кожен може наводити аргументи і контраргументи. Але займатись історичним срачем навколо смертей міліонів,імхо, низько.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

неуважно учим матчасть таваріщ, уже описав троха вищей :)

то певно повилазило .Процитуй щераз, якщо не важко :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Свій варіант я подав в самому першому свому пості. І до речі трохи раніше, коли не було такої відверто проімперської влади, навіть за того ж Кучми, пригадуються саме такі зображення в честь перемоги. Просто зараз Кремлю почав реанкарнувати символи сталінізму а наші "кремлівські наймити при владі" тільки раді старацца догнать і перегнать.

2. Чому на всю площу саме цей ордєн "атєчєства"? Інших символів війни уже не лишилось? Чому не показати документальне фото воїна, матеріалу море, ідучі в атаку солдати, радісне визволене населення з квітами. "Зачем весь этат креатиф?" Дивно що не поставили зображення якогось ордена із Іосіфом, чи Леніним. На Сході ж порозклеювали бігборди зі Сталіним.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

..ля, яка країна, такі й теракти (((

Сам понял чё ляпнул?

маю звичку думати перед тим як говорити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як ми бачимо, одні дотримуються однієї думки, інші зовсім протилежної. Тому потрібно було на банері розмістити символіку обох армій і написати щось на зразок "ми перемогли разом фашизм", але це невигідно політичній силі.

І хотів би сказати на рахунок плакатів, які розміщені тут, і стосуються співпраці українців (СС Галичина) з німцями. По-перше, крім Галичини, існувала УПА, яка не підтримувала ні німців, ні СРСР. І до речі:

На Нюрнберзькому процесі (1945-46 рр.) ОУН не було визнано злочинною організацією.

У 1954 році в США відбулися слухання слідчої комісії Конгресу, яка зняла з ОУН звинувачення в причетності до Голокосту.[9] Більш того, у лавах УПА бились представники багатьох національностей, включаючи євреїв.

У 1985-87 рр. у Канаді було проведено декілька судових слухань щодо українців, звинувачених у військових злочинах (багато з них були членами дивізії Ваффен-СС «Галичина»). Комісія на чолі з суддею Верховного суду Квебеку Жюлем Дешенем (Jules Deschênes) визнала, що обвинувачення у військових злочинах не були підтверджені... Членство у дивізії «Галичина» не є достатнім доказом для переслідувань їх [обвинувачених] у суді.[10][11]

До співпраці з німцями частково призвів також суспільний терор, розгорнутий у СРСР. Хоча УРСР отримала формальні ознаки державности, за це вона мала заплатити багатомільйонну людську ціну. Штучно створений Голодомор, колективізація, арешти та страти інтелігенції (процес Спілки Визволення України та ін.), терор та депортація українців з Західної України напередодні війни різко знизили лояльність населення до радянської влади.

По друге:

Не варто і забувати, що і СРСР співпрацювало з німцями і вело бойові дії під час Другої світової війни в 1939-40 роках проти Польщі і Фінляндії. І думаю, щоб це приховати за часи СРСР і зараз Росія не говорить про Другу Світову війну, а про Велику Вітчизняну війну 1941-45 років.

Після укладення пакту Молотова-Ріббентропа, за яким Фінляндія відносилася до радянської "сфери впливу", відносини між СРСР та Фінляндією загострились. Ще більш напруженими вони стали коли СРСР разом із Німеччиною у 1939 знищили Польську державу та СРСР розмістив свої військові контингенти у країнах Прибалтики.

У вересні-жовтні 1939 радянські війська почали зосереджуватися на радянсько-фінському кордоні. Генеральний штаб Червоної армії розпочав планування війни з Фінляндією. За цими планами Червона армія одним потужний ударом мала розгромити фінські війська та зайняти всю територію країни за кілька днів. За словами головного маршала артилерії Воронова, на нараді у наркома оборони СРСР йому було доручено вести розрахунки потрібних обсягів набоїв та обладнання виходячи з того, що війна буде продовжуватись дванадцять діб.

Я бачу деякі особи на форумі знають історію лише з часів підручників СРСР і в них сформувалась однобока думка.

І хто не знає, радянська влада знищила більше людей, аніж фашистська Німеччина. Але Німеччина визнала це і навіть виплачувала компенсації колишнім остербайтерам, які працювали в концтаборах. Кому виплатила Росія за заслання в Сибір, за відсидку за політичні репресії, родинам, які втратили рідних під час голодомору? Не повернула навіть гроші вкладникам Ощадбанку СРСР. Це все тупо заперечується.

Так що моя думка така - потрібно пам'ять вшановувати обох сторін, які воювали за СРСР і за УПА. Це було б справедливо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чому Росія повинна була платити і вибачатись? Жителі України були такими ж громадянами СРСР як і росіяни і так само заповзято приймали участь у репресіях

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я Вам скажу, что толком историю никто из нас не знает, что с советских учебников, что с действущих, все это пропаганда, можно трактовать по своему каждый факт! Убивали и те и другие, были свои грехи и там и там! Но ставить на один плакат символику ОУН и Красной армии, всетаки не правильно! И идти на парадах в одной колоне тоже! Подождите еще лет 10 и тогда уже с песней и вперед! И думаю ОУН к 9 мая отношения никакого не имеет, есть другие даты знаменательные для ОУН!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У 1954 році в США відбулися слухання слідчої комісії Конгресу, яка зняла з ОУН звинувачення в причетності до Голокосту.[9] Більш того, у лавах УПА бились представники багатьох національностей, включаючи євреїв.

что то как то не вяжется (я про евреев), напимер: «Всіх жидів не спеціалістів конспіративно знищувати, розповсюджуючи чутки про їхній відхід до більшовиків» Референт СБ "Жбрут" (указ. соч., стр.219 — ЦГАООУ. — Ф.62. — Оп.1. — Спр.277. — Арк.2; Ф.57. — Оп.4. — Спр.351. — Арк.10, 52.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я Вам скажу, что толком историю никто из нас не знает, что с советских учебников, что с действущих, все это пропаганда, можно трактовать по своему каждый факт!

Впаривают нам историю оптом, что левые, что правые. Кто-то попытался разобраться где правда и смеканул, что кто-то (не важно кто) врёт как бы вроде бы меньше и сразу хопа - на их сторону, а проанализировать объективно и сравнить информацию с двух источников даже не пытаются (а зачем - вить уже определились с стороной). Учитывая наш менталитет, то дальнейшие "диалоги" доходят вплоть до взаимного обрызгивания слюной оппонента, но это ни в коей мере не даёт возможность услышать что говорят другие.

Только идиоты могут верить что на одной стороне воевало абсолютное добро против абсолютного зла. Война всегда была грязной и даже если победил, то как ты будешь выглядеть перед своими наследниками зависит от пиар-манагера ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не варто і забувати, що і СРСР співпрацювало з німцями і вело бойові дії під час Другої світової війни в 1939-40 роках проти Польщі і Фінляндії...

Не стоит забывать что в 1938 году Польша вместе с Германией прекратили существование государства Чехословакия. Четырьмя годами ранее та же Польша подписала с Германией договор о ненападении, аналог пакта Риббентропа-Молотова.

А в том же 1938 был подписан Мюнхеский пакт, который узаконил содеянное Польшей и Германией.

Кстати Финам предлагали земли в карелии, взамен.

Кстати голод в Украине не уникален ежели почитать про голод в Бенгалии, устроенный демократами, которые все хотят заставить нас каяться за то что мы могли иметь свое мнение...

К. С. Льюис: «Истинная история любой страны кишит постыднейшими фактами. Если мы сочтем, что великие деяния для нее типичны, мы ошибемся и станем легкой добычей для людей, которые любят открывать другим глаза. Когда мы узнаем об истории больше, патриотизм наш рухнет и сменится злым цинизмом, или мы нарочно откажемся видеть правду. И все же, что ни говори, именно такой патриотизм помогает многим людям вести себя гораздо лучше в трудную минуту, чем они вели бы себя без него».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...