Перейти до змісту

Кто пишет программы для банкоматов?

D@ve

Рекомендовані повідомлення

Давно хотів створити таку тему, а сьогодні знайшов на япі ось це

post-3-12712406819871.jpg

От мені цікаво, люди, які писали по для банкоматів прівєдбанка, ви що курили? Думаю, кожен хоч раз стикався с цим непорозумінням. Щоб зняти гроші, треба 10 раз відказатись від незрозумілих пропозицій, героїчно знайти опис кнопки на фоні, де все зливається, 5 раз передивитись їх розташування.. Через 30 секунд хочеться трощити ту адову машину "кованными нацисскими сапагами". Навідь уявити важко старших людей, які далекі від техніки, коли вони захочуть пенсію зняти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

насколько я знаю, софт для банкоматов ПБ писало три поколения программеров и последние уже наверняка и не в курсе, как все начиналось, а работают просто по шаблону : сказали - вставить благотворительность? вставим. стать агентом сети банкоматов? станем. добавить массу новых свистелок и перделок (в основном, не работающих нормально)? добавим

с нуля, разумеется, переписывать никто не будет. так что, хочешь денег? расслабься и получай удовольствие ^ ^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як то кажуть, +1, бо шота плюсы пропали.

А еще банкоматы любят шутить, когда у тебя на карточке 190 грн, а он говорит, что только 200 даст <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є ще гірші "шуточки",- коли видає чек і карточку, списує гроші з рахунку, а реально грошей не видає :angry2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А еще банкоматы любят шутить, когда у тебя на карточке 190 грн, а он говорит, что только 200 даст <_<

А 800 грн. купюрами по 10 грн не хо?

Я думал в джинсы не запихаю :0028:

З.Ы. На правах рекламы "ПриветБанка"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хм, а я думал я 1 нелюблю ПриветБанк....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є ще гірші "шуточки",- коли видає чек і карточку, списує гроші з рахунку, а реально грошей не видає

а доказати їм потім шо він тобі грошей не дав, реально?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Million

во во!! Прямо в точку, оце дуже напрягає, і смішно і ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є ще гірші "шуточки",- коли видає чек і карточку, списує гроші з рахунку, а реально грошей не видає

реально,

он, банкомат, фиксирует "вылезли ли деньги"

если побегать слегка - то через некотрое время денюжку вернут на карточку

p.s. кстати,

а заметили что новый графический интрефейс ужасно тормозит?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

взагаліто реально, камера ж присутня ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене в знайомого була ситуація, після роботи два мужика денежку знімали (двоє працюють разом), так от першому так і видало - чек та картку, а про гроші і не згадало, ну мужик постояв, постояв, постукав, і пішов, видумуючи на ходу, що жінці сказати. І тут в наростаючий розпал сварки (мол де гроші дів) - звінок в двері, другий робочій повертає всю зарплату (добре що є такі чесні люди). Виявилося, що він йому видав дві зарплати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене в знайомого була ситуація, після роботи два мужика денежку знімали (двоє працюють разом), так от першому так і видало - чек та картку, а про гроші і не згадало, ну мужик постояв, постояв, постукав, і пішов, видумуючи на ходу, що жінці сказати. І тут в наростаючий розпал сварки (мол де гроші дів) - звінок в двері, другий робочій повертає всю зарплату (добре що є такі чесні люди). Виявилося, що він йому видав дві зарплати...

По які транзакції видало додаткові гроші другому (той що повернув) робочому? Банк ще жодного разу не видав готівку більше ніж було на рахунку не змінусувавши її поспіль.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Mr. Ves

Як я зрозумів, їх видало до зняття коштів другим, він тільки карточку сунув, а гроші вилізли (першого), тобто нової операції ще не було, банкомат просто чи підвіс чи щось таке...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

D@ve, зачотні художества.)

От хорошу тему підняв. Справді, іноді дивишся на людські творіння і думаєш, чи то весь світ з глузду зїхав, чи я? Ну як таким можна користуватись? Ну як ТАКЕ можна створити?

На щастя, інтерфейси банкоматів, то далеко не саме страшне, що траплялось.) Але і справді, як людина, далека від техніки, має у цьому розібратись?

Процес користування нагадує копання у смітті у пошуках перлини. "Ну і куди ж ці укурки запхали таку-то кніпку?" При тому, що добре знаєш, ЩО має бути, але хтось постарався зробити наше життя цікавішим. )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Mr. Ves

Як я зрозумів, їх видало до зняття коштів другим, він тільки карточку сунув, а гроші вилізли (першого), тобто нової операції ще не було, банкомат просто чи підвіс чи щось таке...

Гроші не могли вилізти в першого, тому що не було запиту видачі готівки (не чув щоб банкомати просто так гроші видавали). А якщо ти переплутав почерговість (тобто перший знімав гроші той, що їх не отримав, а потім другий, який повернув), то дивно чому той, що не отримав готівку не почекав товариша, який збирався знімати гроші. І взагалі той, що отримав готівку за двох навряд чи довго чекав біля банкомату (мало того, що зїдає гроші банкомат, то ще й підвіс, то навіщо туди свою карту сунути), а відтак міг крикнути свому безготівковому товаришу, який ще далеко не відійшов. Скоріше мав місце невдалий жарт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не хватает одной полезной функции, как на корпоративных сайтах - Site Map. чтобы в виде древовидного списка была структура всех подменю банкомата. и указатель типа "You are here" =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я получал 400 грн десятками и 800грн двадцатками. Зато потом идешь крутой, кошелек распирает, чувствуешь себя человеком :D

С банкоматами вообще много смешных историй частенько приключается. Давайте делитесь дальше. И интересно и весело :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

деньги - вообще веселая штука, если уметь ими пользоваться. и когда теоретически они у тебя есть, а практически - спрятаны внутри железной коробки, то как тут не занервничать..

то, что 35-40 купюр могут "завесить" банкомат, наверняка многие знают. банкноты просто застревают где-то в чреве банкомата, он пытается их отрыгнуть, но.. не получается. откат уже совершенной операции занимает некоторое время, как раз чтобы добежать до другого банкомата и умерить по дороге жадность ^ ^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто перший знімав гроші той, що їх не отримав, а потім другий, який повернув

так і було, і чому не могла виникнути ситуація, що перший сів на маршрутку, і другому просто не було кому кричати (а банкомати часто біля дороги)

Але точно сказати нічого не можу, як то кажуть поки з уст в уста, то і правди нема... ну чи щось таке...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А 800 грн. купюрами по 10 грн не хо?

Я думал в джинсы не запихаю :0028:

З.Ы. На правах рекламы "ПриветБанка"

Вчора, по дорозі з роботи додому пройшовся по чотирьом Приватбанківським банкоматам, результат - 700 грн. купюрами по 20. В джинси ще влізло. :)

В одному з банкоматів взагалі грошей не виявилось. В трьох інших - лише купюри номіналом 20 грн. :(

А якби ще банкомати були розраховані на видачу готівки по 1 грн...  :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якби ще банкомати були розраховані на видачу готівки по 1 грн... :)

Скажи "дякую", що банкомати копійки не видають ))))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Банк украл у меня мою старую программу, написанную на паскале. Хотите скажу как получить 99999 тыщ без карточки? Я это предусмотрел.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

насколько я знаю, софт для банкоматов ПБ писало три поколения программеров и последние уже наверняка и не в курсе, как все начиналось, а работают просто по шаблону : сказали - вставить благотворительность? вставим. стать агентом сети банкоматов? станем. добавить массу новых свистелок и перделок (в основном, не работающих нормально)? добавим

с нуля, разумеется, переписывать никто не будет. так что, хочешь денег? расслабься и получай удовольствие ^ ^

Цілком згідний з Дімою. Двоє знайомих працюють на обслуговуванні банкоматів. Не пишуть програм - лише обслуговують (на викликах по ремонту). З їхніх слів все так і відбувається. Не програмісти вирішують який інтерфейс написати. Це навязується керівництвом. Інша справа - з яких меркантильних інтересів.

Як я зрозумів - останні зміни графічного інтерфесу відбулись взагалі від скуки. Була поставлена задача - Треба щось міняти. І треба, що було саме так.

А програмісти-виконавці "пожували" і "виплюнули". Результат - на лице.

Цікаво як буде літом, сонячного дня дивитись на цей інтерфейс. Гадаю очі "повилазять".

А якби ще банкомати були розраховані на видачу готівки по 1 грн... :)

Скажи "дякую", що банкомати копійки не видають ))))))

Ну тоді б "кравчучки" знову в моду б ввійшли... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Реально, там було відділення Приветбанку, я написав зразу ж заяву, до речі, сказали що в них це часто буває, і через місяць-півтора гроші на рахунок вернули. Отак-от.

Банк украл у меня мою старую программу, написанную на паскале. Хотите скажу как получить 99999 тыщ без карточки? Я это предусмотрел.

З цього місця детальніше, можна в приват ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...