Перейти до змісту

Про Киргызстан и киргызстанцев

difoto

Рекомендовані повідомлення

Здесь вы найдете прекрасный фотоотчет о событиях в Киргизии.

Почему в Киргизии случилась "революция"?

Лучше всего ситуацию описывает Леонид: "В стране полный пиздец. Президент Бакиев страшно проворовался за два срока, последние кредиты были просраны, тарифы на коммунальные услуги увеличились в несколько раз, планировалась передача власти по наследству сыну Бакиева Максиму. И, конечно, северной оппозиции в целом не нравилось, что страной рулит южный клан.

Подорвать нищих селян на митинг в Киргизии — как два пальца об стол, вот и пошли все в Бишкек за справедливостью. Большой ошибкой власти было стрелять по толпе, это взбесило гопников–оппозиционеров (большинство из них — плохо образованные мужики 18–30 лет), которые избивали ментов, потрошили арсеналы и, без прикрас, сатанели с минуты на минуту.

Сейчас в провинции тихо, все пассионарии собрались на улицах Бишкека, терроризируют горожан. столица отдана на разграбление, милиция затаилась, все выживают как могут."

Почитайте, узнаете, что значит власть народа. Думаю, полюбите монархию.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А, в росіського журналіста є почуття гумору, якщо так підшутив над киргизом:

Киргиз - "Вы из какой передачи?"

Журналіст - "В мире животных", неудачно пошутил я, хотя обидеть кого-то даже в мыслях не было.

Киргиз - "Ты чего нас лохуешь?"

А в загалі, з статтею погоджуюся, тільки потрібно було б чіткіше розділити мародерів і революціонерів, бо перші прям на пулі йшли і не боялися, а другі в той час габили все, що могли.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

порядок не переплутав? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Молодежные группировки, участвовавшие в погромах, требуют себе места в новом правительстве. Пока они обеспечивают хоть какой-то порядок, их не трогают.

оце мене вразило.коли вони стануть непотрібні,їх попробують прогнати, гопота не захоче втрачати шанс на свій шматок,знов буде те саме.

Стаття цікава, інформативна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Di, дякую за доволі цікаву інфу.

А в загалі, з статтею погоджуюся, тільки потрібно було б чіткіше розділити мародерів і революціонерів, бо перші прям на пулі йшли і не боялися, а другі в той час габили все, що могли.

Розділити не вдасться аж ніяк.

Репортаж дуже цікавий. Там написано, що "революціонери" (широка маса) не вірять, що в країні щось покращиться з приходом нової влади (читай клану). Також було написано, що в магазинах шукали спиртне, а не продукти. Мародерство ж з'явилось як наслідок безнаказанності і стадного ефекту (декілька раз посилається автор саме на ефект натовпу і на те, що всі були п'янючі).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Не приведи Бог видеть русский бунт, бессмысленный и беспощадный!" Це Пушкін про пугачовщину написав 18 століття. Побачив би він киргизчину 2010 року.

Щоб сказати точно які причини киргиських подій, треба досконало знати внутрішню ситуацію в країні. Але хтось сказав, що в кожному столітті є своє "середньовіччя" - темне, дике і жорстоке. І хоч би як вперед просувався Науково Технічний Прогрес - люди залишаються людьми, з тими ж самими первісними інстинктами, які рвуться назовні. А стадний інстинкт одни з найсильніших: Всі йдуть - і я туди ж. Всі ламають, б'ють, крушать - і мені не страшно. І я слона копну, тим більше коли слон вже впав і ледве дихає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А у нас гопота на самих верхах і все пучком а там тільки до влади добирається.

Банда занімалась государственнимі делами,банду контроліровал ЦК.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це ще раз підкреслює, який в нас потенційно позитивний народ, раз його вдалося організувати таку мирну і позитивну Помаранчеву Революцію...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це ще раз підкреслює, який в нас потенційно позитивний народ, раз його вдалося організувати таку мирну і позитивну Помаранчеву Революцію...

Тільки клани в нас не північно-південні, а східно-західні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...