Перейти до змісту

Бійка через історію


yura2281

Рекомендовані повідомлення

З бійкою та скандалом відкрилася в Києві фотовиставка під назвою “Волинська різня: польські та єврейські жертви УПА”. Обурені цією експозицією члени націоналістичних організацій полаялися з організаторами, а з охороною Українського дому справа дійшла сутички.

З десяток найактивніших учасників заворушень затримала міліція. До відкриття експозиції ще півтори години, а атмосфера біля українського дому – лише сірника кинь - спалахне. Це сотня активістів націоналістичних організацій відстоюють тут честь Української повстанської армії.

Анатолій, активіст КУН: “Я настільки стійкий, що коли навіть будуть бити кийками, я буду стояти і відбиватись”.

Пан Анатолій з однодумцями – проти фотовиставки “Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА”. Втім, величезний щит-анонс таки здіймається над Європейським майданом. Пікетувальники лише галас улаштовують: бо міліції – безліч, а ненависний щит – за суцільним парканом.

Те, що “Волинська різня” - виставка незвичайна, у самому українському домі стає зрозуміло остаточно. На вході до зали – ретельна перевірка речей та одягу. Будь-які друковані матеріали націоналістичного характеру та важкі предмети – під забороною. Втім, націоналісти, які потрапили на відкриття - вдалися до іншої зброї – гучного слова.

Під здійнятий галас організатор фотовиставки – народний депутат Вадим Колесниченко - про свою експозицію встиг розповісти таке: готував її 10 місяців, надала документи польська сторона.

Вадим Колесниченко, організатор виставки, народний депутат України (Партія Регіонів): “Ці експонати збирало польське товариство увіковічення пам’яті жертв ОУН-УПА. Тут близько 4000 тисяч документальних фотографій і фото з тих місць, де є реальні могили”.

Ян Табачник, народний депутат (Партія регіонів): “Здесь не надо вешать много плакатов, здесь хватит одного плаката, чтобы считать преступниками тех, кто это сделал. Начиная с 2004 года мы топчемся по трупам, по людям невинно убиенных. Это очень нехорошо”.

Але детально ознайомитися з фотокартками відвідувачам не вдалося – в організаторів полетіли книжки. Між націоналістами та охороною зав’язалася штовханина, яка за лічені хвилини переросла в бійку. Порушників спокою виносили кремезні чоловіки в цивільному.

Андрій Мохник, кореспондент газети “Свобода”: “Ось порвана куртка, невідомі люди почали виштовхувати, не дали задати питання”.

Охорона виставки так завелася, що не дозволила вийти з українському дому навіть знімальній групі “Репортеру”.

Сергій Кутраков, журналіст: “Я представник преси. У чому справа хлопці? Я обов’язки свої виконую. Пане капітане, хто це такі, чому не втрутилися – не маю уявлення, чому не втрутилися? – Туда, всі туда, там прес-конференція”.

Тим часом офіційна частина фотовиставки добігла логічного кінця. Усі, хто лишився у залі - вирушили на оглядини фотофактів. Як пообіцяли організатори, тим, у кого ще є бажання роздивитися світлини – така змога обов’язково видасться. Бо після роботи в Києві скандальна виставка вирушить усіма великими містами України.

Як бачите дісталося і знімальній групі Нового каналу. Але на питання, чому ж міліція не захистила в Українському домі нашого журналіста Сергія Кутракова, ми отримали таку пораду - не лізьте, куди не треба. Щоправда, куди ж можна лізти представникам ЗМІ, а куди ні, і як взагалі тоді робити новини – охоронці спокою не пояснили. Натомість запросили до себе. На спецкурси. Сказали, що там усе і розкажуть.

Джерело

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Позитивна як для нації виставка, вона говорить "Нефіг шоркатись по чужій території"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

если это то что я по ВТ видел - то подкачаные ребята в спортивной одежде без знаков отличия наводившие порядок.... "порадовали".....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

если это то что я по ВТ видел - то подкачаные ребята в спортивной одежде без знаков отличия наводившие порядок.... "порадовали".....

Так і було. І ні накого вони не звертали увагу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виставка збирається по областях поїздити, коли до нас приїдуть можна біля виставки стати з плакатом "Зніму переляк, дешево" і варіант по польськи. І відро з клізмою поставити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

странно, про эту выставку почему то молчат. видимо плохая реклама...

ннм.ру перетворилась з колись непоганого варезника у відому українофобську шнягу :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Странное рвение Донецкой области прогнутся перед поляками и Россией, а на самом деле попытка уничтожить единственную преграду к безграничному правлению денег и бандитов, это проукраинскую идеологию опорочив ее историю и героев.

Яркий пример притензий окупантов хорошо показан в вечном сериале "Счастливы вместе" серия - Мой ласковый и нежный вор :)

http://video.mail.ru/mail/alex.maller/8679/8803.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Українські історики звинуватили організаторів «Волинської різанини» в історичній містифікації(13 квітня 2010)

Українські історики звинуватили організаторів виставки з назвою «Волинська різанина: польські і єврейські жертви ОУН-УПА», що відбувається в «Українському домі», в історичній містифікації.

За словами науковців, не можна бути повністю впевненим у достовірності поданої організаторами виставки інформації, оскільки на жодні офіційні архівні документи вона не посилається. Історик Володимир Сергійчкук наголошує, що часто жертви НКВС представлені на стендах як жертви УПА.

Сама назва виставки викликає багато питань, каже Сергійчук: «Якщо написано «Волинська різанина», то при чому тут єврейські жертви? Ніяких актів про знищення євреїв за 1943 рік немає – тоді вже це питання, вибачте на слові, було вирішено німцями».

Крім того, жодна єврейська громада не брала участі у заході, та і посольство Республіки Польща відмежувалося від проведення виставки.

Організаторами виставки виступили Правозахисний громадський рух «Русскоязычная Украина», який очолює народний депутат України Вадим Колєсніченко, і «Товариство увічнення пам’яті жертв злочинів українських націоналістів у Варшаві» з не зовсім однозначною репутацією на батьківщині.

Голова Товариства «Меморіал» Роман Круцик розповідає: «Я звертався до істориків у Польщі, що це таке за «Товариство пам’яті жертв українських націоналістів»? Кажуть, у Польщі їх вважають промосковською структурою».

За словами Круцика, виставка є чітко спланованою провокацією – організатори заздалегідь розраховували на скандал, – повідомляє Західна інформаційна корпорація.

На думку народного депутата України Павла Мовчана, ініціаторів конфлікту варто шукати у владних колах Російської Федерації. «І «Русскоязычная Украина», і та виставка, яку вони організували, – це все з ініціативи Інституту СНД, куратором якого є Затулін, і тісним співробітником є Колєсніченко», – каже він.

Володимир Сергійчук вважає, що метою організаторів виставки було спровокувати міжетнічні конфлікти. «Виставка спрямована на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, на те, щоб загострити українсько-польські та українсько-єврейські стосунки», – каже історик.

Роман Круцик, який був одним із перших відвідувачів виставки, розповів: «Найгірше те, що офіційний орган – прес-служба МВС – запускає в ефір брехню про те, що було порвано плакати. Стенди ніхто не рвав, хоча люди мали повне право це зробити, прочитавши таку брехню».

Зараз ініціюється створення слідчої групи у Верховній Раді, яка б дала оцінку правомірності дій правоохоронних органів. Крім того, представники Громадської організації «Люстрація» вимагають від СБУ відкрити кримінальну справу проти організаторів виставки, а також перевірити громадський рух «Русскоязычная Украина» та його лідера на предмет співпраці з іноземними спецслужбами.

http://navolyni.com/news1.php?news=ukrayinski-istoriki-zvinuvatili-organizatoriv-volinskoyi-rizanini-v-istorichniy-mistifikaciyi

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Українські історики звинуватили організаторів «Волинської різанини» в історичній містифікації(13 квітня 2010)

Що і потрібно було доказати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Волинська "Свобода" вимагає присвоїти Степану Бандері звання "Почесного громадянина Луцька"

Посилання

І хто переможе в підбурюванні народу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...