Перейти до змісту

FreeBSD пользователи!

difoto

Рекомендовані повідомлення

• Адміністратори
може той хто гуру підскаже в чому проблема

Читати вміємо?

Явно білим по чорному написало:

xorg-7.3_1 is already installed

Візьми вже краще PCBSD чи DesktopBSD, воно якраз заточене для ендюзера, з гуйовим інсталером.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 64
  • Створено
  • Остання відповідь

то ж, млін, написано: ВЖЕ СТОЇТЬ!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поняв нащо кричати))) ........ буду далі походу розбиратись

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А може хтось заллє на FTP FreeBSD 8.0-RC2?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то ж, млін, написано: ВЖЕ СТОЇТЬ!!!

ну да стоїть, а от після # Xorg -configure це танци з бубном, якщо під VMware ......... запускається чорний екран і фсьо(( прогуглив ...... пишуть що треба свої порти мутити + ще якась фігня вирішив приїду в Луцьк то буду на компі пробувати, а то на ноут щось нехочеться ставити .... поки що))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

а то на ноут щось нехочеться ставити .... поки що))

то мона просто поставити на віртуальну машину...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А він що зробив? Читай уважніше. На віртуалці не зумів підняти ікси, через це й написав, що приїде додому - попробує на стаціонарному комп'ютері, бо на ноут не хоче ставити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Судя по всему, Xorg уже установлен, сделай pkg_info|grep xorg, или если не уверен, сделай перед make install, make deinstall и потом еще раз make install clean

P.S. Глянул на первую страницу вместо второй :) А вообще действительно, поставь PCBSD, там для юзера все удобно сделано, ставил последнюю сборку, сугубо положительные впечатления.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

замутив pkg_info|grep xorg .........

qqqqqJPG_2092950_344129.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багато корисного можна почерпнути тут. Там зокрема є стаття "FreeBSD как десктопная система". Робив собі так, але не на віртуальній машині, а на реальній. Загалом методика має залишатися та ж сама, тільки будуть певні нюанси.

По ідеї після встановлення Xorg треба виконати його конфігурування:

# Xorg –configure

Після виконання цієї команди в /root буде створено файлик xorg.conf.new. Що робити далі - в статті розписано, не хочеться повторяти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Багато корисного можна почерпнути тут. Там зокрема є стаття "FreeBSD как десктопная система". Робив собі так, але не на віртуальній машині, а на реальній. Загалом методика має залишатися та ж сама, тільки будуть певні нюанси.

По ідеї після встановлення Xorg треба виконати його конфігурування:

# Xorg –configure

Після виконання цієї команди в /root буде створено файлик xorg.conf.new. Що робити далі - в статті розписано, не хочеться повторяти.

після # Xorg –configure все наметво висне з чорним екраном

за сайт дякую мені його уже кидали полазив почитав пару статтей чого і неспішу ставити на ноут ........ через це неспішу http://www.lissyara.su/?id=1378 бо в мене іменно така карточка вай-фай ....... з нею і на Хакінтоші проблеми так і на БЗД.

Саня + 1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Проектування та конфігурація брандмауера в системі Linux i *BSD для захисту від несанкціонованого доступу".

Я одного не розумію - для чого тобі ікси ставити, чи ти хочеш написати дипломку в стилі як не варто робити :)

ІМХО для такої теми тобі ікси протипоказані, постав краще пару файрволів для проби, найбільш популярні сервіси, сконфігуруй, пробуй з вінди залізти по різному, fail2ban пограйся :), буш мати реальний досвід по конфігурації сервера, а іксів на більшості серверів нема - так що марна трата часу та мозку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Привильно робить, що піднімає ікси.

По-перше - це досвід встановлення і конфігурування програм в FreeBSD.

По-друге - cтавить систему на домашньому комп'ютері, а не сервері. Без іксів що йому вдома з нею робити? А так займається своїми повсякденними задачами, а в фоні пробує розбиратися з файрволами і т.п. Навіть просто запустити браузер і почитати як те чи інше робиться. Так, можна в консолі якимось links'ом сторінки переглядати, але під іксами це звичніше і зручніше робити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я одного не розумію - для чого тобі ікси ставити, чи ти хочеш написати дипломку в стилі як не варто робити

ІМХО для такої теми тобі ікси протипоказані, постав краще пару файрволів для проби, найбільш популярні сервіси, сконфігуруй, пробуй з вінди залізти по різному, fail2ban пограйся , буш мати реальний досвід по конфігурації сервера, а іксів на більшості серверів нема - так що марна трата часу та мозку.

звісно Fagot ти маєш рацію ікси нетреба але для загального розвитку я це роблю .......... по*бу зараз мосх потім простіше буде

2 Саня ти прямо читаш мої думки і справді для початку хочу поюзати саму систему візуально а там походу можна і розбиратись із самою настройкою. ну і правильно кажеш дома без іксів мені нема що робити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

All, I need your help!

Поставив FreeBSD 8.0-RC2 i виникли проблемки. Спочатку в іксах взагалі не працювали клавіатура і мишки. Вирішилося рядочком в xorg.conf. Зараз не можу налаштувати перемикання розкладок клавіатури в Fluxbox. В KDE4 все працює нормально. Через setxkbmap також нормально перемикається. Не хоче завантажувати модуль xkb при старті іксів.

(EE) Failed to load module "xkb"

Як вирішити проблему?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...