Перейти до змісту

Ксеноновые фары запретили в России

TreNeR

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Про тонування - окрема мова. Так, дійсно воно дозволене, але світлопропускання яке має бути? Ото ж то й воно.

Для перевірки світлопропускання має використовуватися сертифікований пристрій (тауметр). Є такий популярний пристрій "Блік", сертифікований Науково-технічною комісією по метрології та вимірювальній техніці. Пристрій трохи капризний, але то таке.

Так от, чисте нетоноване скло триплекс має світлопропускання приблизно 80%. Наголошую ще раз - це чисте нетоноване скло!

З плівками, які на більшості авто, фактичне світлопропускання становить не більше 30%, що явно не відповідає вимогам.

Опубліковано

Тонировка и ксенон несравнимые вещи. Я своей тонировкой никого не ослепляю и если тонировка станет причиной аварии, то я сам дурак.

Опубліковано

В Казахстан на авто з нештатно встановленим світлом їхати (особливо металогалогенним) неможна, бо назад сакоріш за все на поїзді повертатись прийдеться. За якусь вонючу лампу конфісковують авто. Ресурс як знайду/знадаю де читав то викладу.

Особисто я давно відмовився від тої ідеї, шо в штатні фари ксенон втулити. Збираю потихеньку на готову якісну лінзовану оптику.... дорого але хочу.

Опубліковано
Тонировка и ксенон несравнимые вещи. Я своей тонировкой никого не ослепляю и если тонировка станет причиной аварии, то я сам дурак.

Не скажи... Через нетоновану чужу машину краще проглядається проїзжа частина! Чи не так?

Опубліковано

До речі випадок, деколи стаю біля славутича купити продукти, на 33тьому, і там ближче до переходу часто паркується фольксваген, щось типу транспортера з чорними тонованими вікнами і вже пару разів виїжджав і нічого не видно за тих вікон.... То добре що сигналять тоді тормозиш... або випадок, їдеш на розвороті біля аверса наліво, а справа від тебе машина їде прямо на Воїнів_Інтернаціоналістів, повністю тонована, за нею теж обзор супер...

Опубліковано
з чорними тонованими вікнами і вже пару разів виїжджав і нічого не видно за тих вікон....

Ну так вважай що це грузовий... Що прикажеш йому вікна врізати??? Головне уважним бути а не розглядати дорогу через чужі вікна...

А взагалі саморобний ксенон і темне тонування непотрібні речі... Без ксенона обходились нормально скільки часу і нічого. А хороше світло і від галогенок буде...

Опубліковано

Не скажи... Через нетоновану чужу машину краще проглядається проїзжа частина! Чи не так?

Согласен, но вещи все равно несравнимые. Я когда за "Богданом" еду то вижу еще хуже чем через чью-то тонировку ;)

Опубліковано
Що прикажеш йому вікна врізати??? Головне уважним бути а не розглядати дорогу через чужі вікна...

Це був натяк що через нетоноване скло було б видно. А розглядаю дорогу через чужі машини тільки коли це необхідно для власного руху.

Опубліковано
До речі випадок, деколи стаю біля славутича купити продукти, на 33тьому, і там ближче до переходу часто паркується фольксваген, щось типу транспортера з чорними тонованими вікнами і вже пару разів виїжджав і нічого не видно за тих вікон.... То добре що сигналять тоді тормозиш... або випадок, їдеш на розвороті біля аверса наліво, а справа від тебе машина їде прямо на Воїнів_Інтернаціоналістів, повністю тонована, за нею теж обзор супер...

Пральна, стояти менше як за 10 м від повороту нізя, а якщо врахувати що там перехід то має бути 20м. А фактично? 5м. Значить там не вірно зроблено місце для стоянки.

По другому випадку, правило ДДД ще ніхто не відміняв.

Я наприклад їзжу з тоніровкою в 92%, ну дали таку мені машину, ну що я можу зробити? За свої гроші я точно переклеювати не буду, а організація виделить гроші - будь ласка. От тільки літом, в ярке жарке сонце не сліпить, а в темну пору доби ніякий ксенон не осліпить взаду/збоку )))

А ксенон це зло, скільки разів мене вже він сліпив, їзджу багато і знаю що це таке. Але як не крути, у нас це не контролюється, як моє тонування так і чийсь ксенон.

Опубліковано
А ксенон це зло, скільки разів мене вже він сліпив, їзджу багато і знаю що це таке. Але як не крути, у нас це не контролюється, як моє тонування так і чийсь ксенон.

Офіційно в нас і те, і те заборонене. Але закон як дишло... Пан меценас тому підтвредження.

Опубліковано

Тонування вікон це ше ладно.. А вот коли тонують задні стоп-сигнали разом з поворотами - це вже взагалі тупість і велика небезпека для інших учасників руху! :angry:

Ксенон ж має стояти лише сертифікований, і відповідати за його мають сервісні центри що його встановлювали. Тобто після ДТП, спричинених саме засліпленням мають нести відповідальність ці сервіси!

Автоматично кустарне встановлення в різних гаражах та дворах стане поза законом і зникне.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...