Перейти до змісту

Побудувати Wifi мережу

Рекомендовані повідомлення

Треба побудувати мережу з точки "А" в точку "Б". Відстань від "А" до "Б" 280м Точка "А" перший поверх чотириповерхового будинку. Точка "Б" четвертий поверх п'яти поверхового будинку. В точці "Б" знаходиться локальна мережа з інетом. В точці "А" ноутбук.

Задача підключити ноутбук в локальну мережу та отримати інтернет з точки "Б" на швидкості від 2Мбіт.

Є точка доступу D-Link DAP-1150. В ідеалі хотілося б, щоб в т."А" не лізти на кришу і нічого там не ставити, а просто користуватись ноутбуком з інетом.

Якщо поставити мою точку доступу з додатковою антеною на дах будинку в т."Б", то пройде сигнал WIFI в квартиру, в т."А"? post-1617-1267089932.jpg

Буду вдячний за будьяку допомогу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо є пряма видимість між точками то і антени на таку швидкість можливо не треба буде.

Якщо прямої видимості немає, то затухання сигналу буде в залежності від перешкод.

Для прикладу. Є вище вказана точка доступу з 5и децибельною антеною (не тою що в комплекті), сигнал проходить через перешкоди приблизно 100М від самої точки далі тиша.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Точки доступу потрібно виносити на дахи будинків, до квартир тягнути віту пару і 220, або РоЕ.

197ddd975a80.jpg

Синім кольором віта пара, червоним - бездротовий лінк.

2 точки доступу + 2 направлені антени + 2 РоЕ адаптера + 20-30 метрів вітої пари.

Все це бажано брати ідентичне.

А вже дома до вітої пари можете підцепить свій dlink і давати інтернет ноуту по wi-fi.

Моя порада - знайдіть сусідів з ОГО і беріть інет у них, або доплачуйте їм за використання лінії під adsl.

Задумка з wi-fi лінком економії не внесе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Linksus WRT 54G та направленку ASP-24 , на лінксисі виставити 230 МВт потужності сигналу, і сиди з ноутом в протилежній точці хоть за 3 стінами, швидкість буде орієнтовно від 18 Мб/с.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а можна обійтись без двох РоЕ адаптера? У витій парі немає незадіяних провідків?

Якщо докуплю ще одну DAP-1150, то такі точки доступу підійдуть для моєї мережі? Бо хтось мені казав шо DAP-1150 фуфло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фуфло :)

На рахунок вільних пар, то вони звичайно є, але я б тудою 220 не пускав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Linksus WRT 54G та направленку ASP-24 , на лінксисі виставити 230 МВт потужності сигналу, і сиди з ноутом в протилежній точці хоть за 3 стінами, швидкість буде орієнтовно від 18 Мб/с.

А як на рахунок цього варіанту?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені здається забагато перешкод.

Ноут її не спіймає, хіба, що DAP-1150 в клієнта перевести і ловити нею Linksys.

Законодавством, якщо я не помиляюсь, дозволено не більше 100 МВт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Було вирішено докупити ще одну АР і поставити її на будинку "А" і увімкнути її в режимі репітера. Це покищо самий дешевий варіант а тоді якщо буде слабкий сигнал докупляти антену.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобі там міст часом заважати не буде? Пряма видимість від Точки а до кута будинку є?

ІМХО. міст це купа залізобетону.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

міст не знаходиться на шляху сигналу, а збоку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...