Перейти до змісту

Вопрос владельцам нетбуков

taras111

Рекомендовані повідомлення

Хочу покупать нетбук... В нём будет: Intel Atom N280, 2Gb RAM, Intel GMA 950...

Из самых требовательных программ буду использовать Archicad (11 или 12) и Autocad 2007...

Прошу отписать тех, кто непосредственно работал с такими программами и такой конфигурацией.

P.S. на нетбуке будет Windows 7...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

советую взять нетбук на двухъядерном атлоне, например MSI U210/U220/U230. по производительности видео и проца эта платформа сильно обгоняет Atom и работать в 3d-пакетах будет вполне комфортно :ok2:

Atom N280 - это примерно как Celeron 1.2 Mhz. GMA950 даже и сравнить не с чем, ее назначение - office only :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо нетбук має бути на Atom'і і буде використовуватись для чогось, окрім офісної роботи і інтернету -- варто дивитись лише на моделі з платформою nVidia ION.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

есть и третий вариант, но по цене он мало отличается от атлона : платформа на CULV процессорах (те же Intel Core, но с уменьшенным энергопотреблением). по производительности и времени жизни от акку они обгоняют AMD, вот графика все та же GMA..

оба варианта - нетбуки чуть повыше классом. 11"-13" дисплей, вес 1.5 кг, 2-4 гига памяти, 200-400 гиг винт. уже близко к ультрапортативному ноуту, но все еще за $700-800

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІМХО Автокад на нетбуці -- для мазахістів. Не для того вони проектувалися.

Для таких цілей краще назбирати на повноцінний ноут 15" а краще 17". 10" ІМХО для креслень малувато.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нетбуки зараз не лише 10". Наприклад, дуже цікава моделька для "важких" режимів -- Asus EeePC 1201n. Дисплей 12" (1366х768), двох'ядерний проц Atom N330, платформа nVidia ION (відеочіп GeForce 9400M), 2 гігабайта оперативки, вінт 250 або 320 гігабайт, до 8 годин автономної роботи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нетбук будет использоваться в большей мере как нетбук, и в меньшей чтобы чертить... Насчёт того что 10" не рассчитана на это, то могу сказать что дома он будет присоединиться к другому монитору... А нужна 10" по необходимости компактности...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для компактності є платформа CULV. А нетбук - це пристрій для роботи з офісом і інтернетом, а не для запуску професійних програм.

Для тих, хто розказує тут про Nvidia Ion, думаю треба спочатку прочитати для чого він призначений.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я розказую тут про nVidia ION і чудово знаю для чого він призначений. Хочете посперечатись?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як Ion допоможе роботі з Archicad и Autocad?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

AutoCad для візуалізації використовує Direct3D або OpenGL. А швидкість обробки графічних даних в GeForce 9400M на порядок вища, ніж в аналогічних рішеннях від Intel. Саме тому, якщо передбачається хоч якась робота з графікою на нетбуці -- то однозначно варто брати ION. Навіть Photoshop CS4 навчився використовувати графічні акселератори для прискорення обробки зображень.

До того ж Asus 1201n, про який я казав вище, має два процесорних ядра, а всі сучасні пакети для моделювання і візуалізації чудово вміють розпаралелювати обчислення, ефективно використовуючи багатопроцесорні конфігурації.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для 3D моделювання можливостей 9400М все одно не буде хватати. Для цього спеціально випускають професійні варіанти карт

До того ж Asus 1201n, про який я казав вище, має два процесорних ядра

Дуже сумніваюсь, що сучасні програми спеціально мають оптимізацію під Atom. Там може бути тільки оптимізація, наприклад, під Core 2. Це ж зовсім різні процесори.

І що це за процесор Atom 330? Ставлять на нетбук десктопний процесор. Скільки він витягне від батареї? Одну годину?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

case0lc, ви взагалі в таких речах розбираєтесь?

По-перше, так-так, в нас всі поголовно працюють на професійних відеокартах, а Quadro FX -- самий популярний пункт в прайсах! А якщо серйозно, то якщо працювати з візуалізацією без динамічного освітлення і текстур, то навіть 9400М повинно вистачить при роздільній здатності 1366x768 точок. Сумніваюсь, що топікстартер планує малювати багатополігональну детальну модель міста, а один будинок при потребі можна намалювати і на нетбуці. Не скажу, що це буде зовсім комфортно, але це можливо. Принаймні якщо обирати між ION і GMA950 -- то однозначно ION, якщо мова йде про таку роботу. А фінальний рендер всерівно відбувається зусиллями CPU і не в режимі реального часу.

По-друге, Atom -- це x86 сумісний процесор, до того ж з підтримкою додаткових MMX та SSE інструкцій. Заточувати софт спеціально під нього ніхто не буде, але з будь-яким софтом, який заточеним під x86 і SSE, він буде працювати нормально (як для свого рівня, звісно). А паралелізація обчислень заточується не конкретно під якийсь один процесор (Core2, Atom, Phenom), вона працює в першу чергу на рівні операційної системи, а її підтримка в софті просто або є, або її немає (звісно, один софт має більш ефективну оптимізацію, інший -- менш ефективну, але не про це мова зараз). Якщо вона є, то з двома ядрами працювати однозначно краще, ніж з одним.

По-третє, скористайтесь хоча б google і подивіться обзори нетбука про який я казав. До 8 годин автономної роботи в найлегших режимах (офіс, читання при низькому рівні підсвітки дисплея) і близько 5 годин при нормальній роботі (інтернет+WiFi+музика). В режимі відтворення відео -- до трьох годин. По вашому в Asus геть дурні сидять? Як для нетбука з 12" дисплеєм цього більш ніж досить.

Щоб прояснити ситуацію -- я не вважаю нетбук панацеєю. Будь-якого нетбука буде мало для серйозної роботи з графічними пакетами або з пакетами для 3D моделювання і візуалізації. Проте, якщо топікстартер вирішив брати все ж нетбук з Atom, то варто вибрати модель, яка максимально задовільнить його потреби. І в даному випадку -- це лише рішення на платформі nVidia ION.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

взагалі пан case0lc розбирається у всьому.. оно уже блєснуло в темах про фрю і лінукс )))) такщо Plum не надривайся результату буде 0 )))

З.І. Сорр за оффтоп

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З.І. Сорр за оффтоп

ми в розділі "Флейм", якщо хтось не помітив... ;)

хоча цікаво, чому топікстартер відкрив топік тут, а не в "Залізі". Боїться модератора? :0024:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ги.. ай справді не помітив ))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В знайомого аналогічний нетбук, так що завтра все перевірю!!! Ну а ви вже тут такий холівар розвели)))

хоча цікаво, чому топікстартер відкрив топік тут, а не в "Залізі". Боїться модератора? :0024:

На це особливо увагу не звернув...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ви вже тут такий холівар розвели)))

Це не холівар. Це обґрунтована порада :)

Моїй жінці для перекладу текстів вистачало і EeePC 701, не жалілась. Але ж не для будь-якої роботи він підійде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Подивився я на ціни на Asus 1201n: приблизно 600$. Як для нетбука - це задорого.

За 450-500 $ можна взяти ноутбук на Athlon Neo:

MSI Wind U210-072LUA

12,1"; 1366x768; AMD Yukon MV40; RAM: 2048; ATI Mobility Radeon X1250; HDD: 320 GB; 1,5 кг

або

MSI Wind U210-065LUA

12,1"; 1366x768; AMD Yukon L335; RAM: 2048; ATI Radeon X1250; HDD: 320 GB; 1,7 кг

або за 600$ дешеві моделі на CULV.

По-друге, Atom -- це x86 сумісний процесор, до того ж з підтримкою додаткових MMX та SSE інструкцій. Заточувати софт спеціально під нього ніхто не буде

Як це не буде? Найбільш відомий приклад - це Windows7, який спеціально заточували для нормальної роботи в нетбуках

По вашому в Asus геть дурні сидять?

Дурні сидять в nvidia. В них є своя платформа для нетбуків Tegra. Замість того, щоб її розвивати, вони просто хочуть пристроїти своє відео в нетбук, яке там нікому не потрібне

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Подивився я на ціни на Asus 1201n: приблизно 600$.
Це в нас, бо пропозицій мало. За кордоном дешевше. Та і модель нова, ціна ще впаде.
Windows7, який спеціально заточували для нормальної роботи в нетбуках

його заточували для роботи на SSD-дисках. А для нетбуків просто обіцяли "полегшену" версію, без всяких там Aero і інших красивостей.

Дурні сидять в nvidia.

Занавіс.... "Больше вопросов не имею" :)

novodvorsk.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Які 600 баксів про що ви говорите.... Я на таку ціну взагалі не розраховую!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

достатньо сказати, що Tegra -- це платформа, основана на ARM архітектурі, яку не підтримує windows xp/7, найбільш популярні ОС для нетбуків. Tegra -- це платформа для смартбуків, планшетів, портативних плеєрів (як Microsoft Zune) і т.д., в той час як ION -- для нетбуків, неттопів і компактних медіацентрів. Це продукти для абсолютно різних завдань і ринкових ніш. nVidia не має свого x86-сумісного процесора і в найближчому майбутньому мати не буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Які 600 баксів про що ви говорите.... Я на таку ціну взагалі не розраховую!!!!

Ну це конкретно ця модель -- Asus 1201n. А взагалі на платформі nvidia ion вже є багато нетбуків, в тому числі значно дешевших, в межах 450 у.о.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я вже хочу перелізти на і7 :) Але мами достойної не знайшов :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж хочу, але грошей не знайшов :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...