Перейти до змісту

Розганяємо домашні комп'ютери!

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вчора я накінець отримав давно очікувану відеоплату (респекти фірмі Медія і особисто Леоніду Деркачу) -- GeForce 7950GT 512Mb DDR3 виробництва MSI у варіанті Zero Edition, тобто з пасивним охолодженням на теплових трубках і з мідним радіатором "на всю спину" карти. Після прилаштування на той радіатор вентилятора від боксового кулера з Athlon64 вдалось розігнати карту до неймовірних частот 654/1664 MHz, що навіть більше, ніж стартові частоти GeForce 7900GTX (650/1600)! З такими частотами карта пройшла всі тести без фрізів і артифактів. Подальше збільшення частот знижує (!!!) результати тестів, напевно включається якийсь внутрішній захист від перевантаження. Є вірогідність, що зниження результатів тестів при подальшому піднятті частот вдасться позбутись, покращивши охолодження плати.

Процесор в мене стоїть Core 2 Duo E6400 (2.13GHz, 266х8), розігнаний до 3.3 гігагерца (413х8) під напругою Vcore=1.325V. Пам'ять Corsair Twin2X2048-6400Pro (DDR2-800) працює на частоті 1:1 з FSB, тобто 413x2, або 826 з таймінгами 5-5-5-12, напруга 2V. Материнська плата ASUS P5W DH Deluxe (чіпсет i975X, BIOS V.1503), напруга на чіпсеті 1.55V

При збільшенні частоти шини на 1MHz комп не заводиться. Підняття напруги на процесорі до 1.45V і до 1.65V на чіпсеті, зниження частоти і збільшення таймінгів оперативної пам'яті позитивного результату не принесли. Швидше за все, це "стеля" для мого екземпляра процесора або материнської плати. Слід зауважити, що процесор працює з "рідним" (боксовим) кулером. Можливо ще вдасться підняти частоту після установки високопродуктивного кулера або водяного охолодження (воно перебуває в розробці, немає часу закінчити :) ).

Живить цю всю конструкцію блок живлення High Power HPC-560-A12S (560W) Plus Power Series, ATX V2.2

post-51-1162059668.jpg

З такими налаштуваннями системи мені вдалось вижати в 3DMark 2005 цілих 11769 балів! Це майже в два рази перевищує результат, якого я досягнув на своєму попередньому комп'ютері.

Опубліковано

Plum

Я не маньяк, я збоченець
Ти сам це написав :)

З.І. А комп дійсно :) . Якщо будеш бачіти Деркач Л. то скажи шо я його доці передаю привіт :):)

Опубліковано
А можна поцікавитись, у скільки доларів це жилізо обійшлося?

заодно визначимо вартість одиниці в тридемарку в долларах,заодно цікаво було б ,скільки тридемарк видає якщо все це добро не розганяти,так кажучи взнати доцільність розгону

Опубліковано

Система без розгону в 3DMark 2005 видала на гора 9634 бала. Беремо калькулятор: 11769-9634=2135 балів. Тобто простим розгоном без установки дорогих кулерів і водяного охолодження отримуємо приблизно 22,5% приросту продуктивності. Тепер кожен сам для себе рахує -- розганяти чи не розганяти :)

Опубліковано

В догонку -- результати в 3DMark 2006:

з розгоном: 5614 балів

без розгону: 5231 бал

тобто приріст значно менший -- всього близько 7,5%

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...