Перейти до змісту

Швидко гріється мамка

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт всім. В мене така проблемка, купив новий комп, пропрацював 2-3 місяці. почав завісати з якоюсь періодичністю. Вінду перебивав, вінчестер міняв- все одно не помогло. зняв кришку - потрогав, а там на материнці радіатор гріється сильно. Мабуть в цьому причина. В мене два питання, яка програма може виявити такі недоліки і чи може бути це підставою для обміну цієї материнки по гарантії. Думав доставити кулєр, але бачу що можливість його кріплення така, що він не буде обдувати цей радіатор.

• Відповідей 63
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

наш народ не переможний , одні потомки Космодемянської, тебе преба в гестапо, і під тортурами  тоже нічого не скажеш  ;) , який втебе процесор , материнська плата , які температури , чи ти думаєш , що всі подивились в хрустальний шарик і зразу бачать конфігурацію твого компютера.

PS.як що ти так будеш пояснювати в сервісі , як на форумі , то пошлють по дальше, якщо материнська плата купувалась окремо .

Опубліковано

Програмна частина, особливо в плані антивіруса, також цікавить.

А також те, яку вінду ставиш :)

Опубліковано

Відео не інтергроване, віндовс ХР, антивір був каспєр 9, тепер 10. а ще стояла - avg_free.

Щодо конфігурації - пізніше скину прінтскрін евереста, сходу можу сказати про амд два ядра по 2,9, 2 Гіга ОЗУ, вінт був 320 іде, зараз 500 ата+320 АТА. з точки програм то крім офіса, і прагми нічого ще не ставив, про антивірус забув, ще він є.

post-6770-1264852622.jpg

Опубліковано

вото фото що у мене стоїть і остання фотка, це той радіатор що гріється. 20 хв комп робить, а він вже добре теплий

post-6770-1264854165.jpg

post-6770-1264854366.jpg

Опубліковано

Вони особо своєю прохолодністю і не славляться, він має грітись... Скинь, покази даччиків температури, а ще краще поміряй градусніком електронним бо твої пальчики на ньому і фрази ДОБРЕ ТЕПЛИЙ нічого людям не донесуть :lol: А взагаліто, ти спробуй вінду іншу поставити може балванка погано пропалена, або сама збірка глючить, може віруси, недавно попався компутер так там такі шалені червяки були що після 20хв серфінгу в неті повисав наглухо, КАСПЕР МАСТ ДАЙ :P

P.S. Покажи температури які показуэ еверест, може попалась дуже гівняна термопаста хоча 3 місяці і гівняна протягне ХЗ, скинь температури.

Опубліковано

Материнська плата славної фірми Biostar , це і є діагноз. :D

а Чіпсети на GeForce 6150  гріються не погано , але це не мішає їм нормально працювати , хочаби в гарантійний термін, а так діагоз написаний спочатку.

PS.Ще цікавить відеокарта , яка має два додаткових розєми на додаткове живлення, (похоже на GeForce 250) , і повна маркіровка блока живленя,те що видно на фото , то це повний піпец,на 12 вольт 2Х6 ампер ,ще треба всі ці шлейфи , що тіліпаються як соплі ,нормально виложити, в тебе відеакарта як перегородка ,повністью перегородила корпус.і додакових вентиляторів не наблюдається .

Опубліковано

я не вкурсі як перевірити температуру, мож підскажете

а щодо віндовса, то такий стоїть на 15 машинах, і проблем немає. і взагалі заараз поставив одну версію вінди, а пеерд тим була інша і теж вісла.

а що стосується каспєра, то мені він кращий ніж нод, наприклад, і антівіри.

А взагалі скажіть чи є швидке нагрівання поводом для обміну по гарантії, чи ні?

комп вісне з двома різними віндовсами і двома різними вінтами, так що питання вірусів, зборок, і програмного забезпечення відпадає

Опубліковано

Та програмне забезпечення тут нідочого! Одне запитання: з чого ти взяв що вона грається понад норми?.. Скинь покази самого елементарного Everest сюди а тоді люди тобі і відпишуть чи це нормально чи ні...

Ось я так зрозумів ти зробив висново що дуже гріється з того що язиком доторкався чи що? :smile3:

Давай покази температури в студію!

А проблема в чомусь іншому зарита, треба тестити-дивитись!

Опубліковано

ти компютер в зборі купував , чи по частинах ,

в тебе дві проблеми ,

1. материка фірми Biostar

2. дуже поганий блок живлення, а відеокарти потребує мощного блока живлення ,

провіріти просто , зніми відеокарту , підключися на встроєну ,і запусти якусь тестову програму, наприклад S&M  ,якщо буде зависати ,то побачиш на чому, і тоді міняти .Блок живлення міняти треба по любому.

Опубліковано

Ой а я і на блок не глянув! Rock повністю правий, напевне в тебе блок не витягує, 12В-12А це ну МЕГА мало для такої системи!.. Яб ще й вінчестер другий радив відключити :smile3:

+ погратись з відкритою кришкою.

Але всерівно, якби якісь покази температури, булоб зрозуміліше. Якщо хочеш нести по гарантії, то стукай в асю, розкажу що в даному випадку можна сказати продавцю :ok2:

Опубліковано

тим що на фото все сказано, на фото нища температура це на верхівці радіатора, а вища у його підніжжя. а щодо проводів, то їх там по іншому ніяк не можнна зацепити

post-6770-1264864451.jpg

post-6770-1264864540.jpg

post-6770-1264864630.jpg

post-6770-1264864684.jpg

post-6770-1264864738.jpg

Опубліковано

То я щось не зрозумів, те що у підніжжя як ти виразився температура 39 по цельсію це що багато?.. це нормальна температура, все ж гріється, а ще при такому "кончаному" виконанні радіатора як на цій мамці то це ще взагалі супер!

Опубліковано

Так , всякими дедуктивними методами ;) , вдалося ідентифікувати ,всетаки відеокарту.Це ATI Radeon HD 4730 Sapphire, як відомо ці відеокарти випускалися з обрізків Radeon HD 4870 , яка зроблена на RV770 , і відподідно потребує дуже шорошого живлення , і яка використовує шину PCI Express 2.0 x16 , яка крім збільшеної пропускної можливості , ше  може подавати живлення на відеокарти до 150 W ,в реальності до 75.

a MCP6P M2+ 6.підтримує тільки PCI Express 1.0 x16 ,  плюс слабенький блок живлення (реально , якщо дивитись по силі струму ,ще чудо GRESSO -400 ,вкладається в  200 ват), і визивають нестабільність , ну і ще сама по собі фірма Biostar не внушає довіри .

як це все провірити ,я вже писав вище.

Опубліковано

Коротше так...БЖ тут нідочого-він же в тебе з такою конфігурацією раніше нормально працював?? B) якщо в біосі щось розганяв чи грався з незрозумілими настройками-скинь по дефолту.Зніми з процесора радіатор-почисть від кавалків пилюки,нанеси новий шар теплопровідної пасти і постав радіатор на місце (акуратно)Те що в тебе сильно гріється-називається*північний :D міст* на жаргоні-він гріється не тільки в тебе а у всіх.Така його доля... :D Якщо не допоможе -відключи одного вінта -я зрозумів комп в тебе спочатку з одним вінтом був (може бж заслабенький на 2 вінта) А взагалі-комп сам по собі вісне чи коли ігри ганяєш?

Опубліковано

а я чогось думав шо біля проца північний міст...

БЖ тут дуже таки до чого. не давайте тупих порад, якщо самі не знаєте шо пишете.

Опубліковано
а я чогось думав шо біля проца північний міст...

БЖ тут дуже таки до чого. не давайте тупих порад, якщо самі не знаєте шо пишете.

Да ...на рахунок моста...лоханувся..визнаю. :) Думав одне-написав друге.(виправив)Причина збоїв не обов*язково в БЖ хоча власник думаю пробував підставити інший БЖ (цікаво було б його почути..)

А на рахунок порад... Тупа порада нанести термопасту чи радіатор почистити-бо можливо мамка вісне від перегріву?

Чи може порадити людині-*візьми осцил тикни щуп на роз*єм живлення і перевір щоб при максимальному навантаженні пульсації напруги не перевищували 10мВ*!!??? ;)

Опубліковано

БЖ міняти однозначно.

Відключити все, окрім вінта -на якому система.

За ті соплі (дроти та шлейфи) - я б руки повідбивав!.

На 4750 гроші є а на кулер на видув 30 грн (в середньому) уже не вистачило?? Вінчестери хоч щось обдуває?? Чи їхня температура теж до 47°С ??

Готовий спробувати погратися із твоєю машинкою. (привести до ладу ті кишки, що вісять.., доставити пару кулерів) Якщо маєш натхнення та час. (ПМ, про ціну домовимося.)

Опубліковано

для початку той в кого брав комп, а я його брав по зхапчастинах але в однієї людини, принесе інший бллок живлденння і доставить кулє, проганяю паро деньочків а тоді побачимо. А ще головне, що він не постійно вісне а раз через три. І перезагрузка вирішує цю проблему.

П.с. вісне незалежно від того чи граюся чи в ворді друкую.

Опубліковано

041.jpg

мене убив шлейф до вінчестера!! !! :) мало того, що він 40-піновий (для СД/ДВД), так ще й не тим боком увімкнений!!! пацталом!

Я б двічі подумав, перш ніж нести тому, хто тобі його продавав!

Опубліковано

я б може й не ніс, але він має за безкоштовно поставити інший БЖ, що б потестити. І має прийти з прогою потестити всі складові, якщо щось не так як треба пляше, то помінгяти.

Опубліковано

ти компютер в зборі купував , чи по частинах ,

в тебе дві проблеми ,

1. материка фірми Biostar

2. дуже поганий блок живлення, а відеокарти потребує мощного блока живлення ,

провіріти просто , зніми відеокарту , підключися на встроєну ,і запусти якусь тестову програму, наприклад S&M  ,якщо буде зависати ,то побачиш на чому, і тоді міняти .Блок живлення міняти треба по любому.

вирішив зробити так як ти сказав, але після певного віконечка, дивитися прінт скрін, я передумав. Так як більшість сказало що мамка фуфло, то ймовірність що ця прога хх спалить 50 на 50. То вирішив не ризикувати.

post-6770-1264935156.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...