Перейти до змісту

Питання щодо шум кулера LGA775 socket

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Intel LGA775 в мене боксовий кулер, останнім часом дуже часто залишаю компутер наніч увімкненим, то трішки шум заважає.

Постало питання купити більш кращий кулер, тихенький. Порився-подивився, але в децебелах нічого не тямлю взагалі! Попитав, кажуть треба 17дБ і менше шукати для тиши. Ось і питання, порадьте, розкажіть, який краще взяти кулер для тихої роботи, щоб і не дорого і не жужав! Дякую!

Опубліковано
Intel LGA775 в мене боксовий кулер, останнім часом дуже часто залишаю компутер наніч увімкненим, то трішки шум заважає.

Постало питання купити більш кращий кулер, тихенький. Порився-подивився, але в децебелах нічого не тямлю взагалі! Попитав, кажуть треба 17дБ і менше шукати для тиши. Ось і питання, порадьте, розкажіть, який краще взяти кулер для тихої роботи, щоб і не дорого і не жужав! Дякую!

Кулер Deepcool CK-77502, Intel S-775, вентилятор гідродинамічний підшипник, 92*25мм, 2200 об/хв, 26 дБ, HB, алюмінієвий радіатор

вирішить твою проблему 6.00 уе

+ вистав в біосі Enable Q-fan control --- enable up 55 - 60 C

Опубліковано

Дякую, але хіба це варіант?.. Він шумить на 21-26 дБ наскільки я читав! Ще пропозиції?

Доречі, дяку, можу ще тобі такого добра по 5 у.о. привести :)

Опубліковано

а то у всіх компютерах можна зменшити швидкість обертів кулера?

Опубліковано

В кожного свою уява про "сильний" шум. Я в своєму компі натикав кілька 80мм і один 120мм кулерів Noctua (надзвичайно якісні кулери!), і всіх їх перевів у найменші оберти завдяки резисторам, які були в комплектах. Зараз шуму вентиляторів не чути, лише чути легенький шум повітря, яке виходить з корпусу.

ЗІ. Проц на пасивному кулері, але він обдувається одним 80мм кулером.

Опубліковано

Я просто замінив свій процесорний кулер на новий (купив самий дешевший із тих шо був, в районі 40 грн.), і проблема шуму відпала.

З.І. Правда після 3-х років експлуатації компа.

Опубліковано

На роботі на одній з машин справився з підвищеним рівнем шуму оновленням BIOS. Звісно, комп'ютер безшумний не став, але ефект значний. В звичайному режимі оберти знизилися десь в два рази, шуму стало значно менше, а температура піднялася лише на один-два градуси. В описі до новішої версії BIOS вказано "Improve Smart FAN functions". Дійсно виправили :-)

На гігабайтовській материнці EasyTune допомагав з зайвим шумом боротися.

Опубліковано
Я просто замінив свій процесорний кулер на новий (купив самий дешевший із тих шо був, в районі 40 грн.), і проблема шуму відпала.

З.І. Правда після 3-х років експлуатації компа.

Аналогічно. Так мені порадили зробити продавці заліза (купляв комп по деталях)...

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Я себе, давно уже, поставил реобас панель, на 4 кулера+3 термодатчика с небольшим дисплейчиком. Итого, 4 кулера регулирует реобас-панель, остальные 3 материнка, автоматом. На ночь, выкручиваю на реобасе все реостатики на минимум и минимум шума. Можно поставить самую простенькую, рекомендую вот такую.

Опубліковано

Якщо живлення 3-пін - то Реобас, або інший регулятор. Реобас маю на 4 вентилятора. (Питання в ПМ) .

ось це , моє чудо. На максимумі розганяється до 2800 об/хв - шумить трошки (в хаті жарко, тому і крутиться) я пробував вмикати взагалі без живлення (700г міді роблять своє - відводять тепло!) Але мамка матюжиться, що не включене живлення кулера ЦПУ, ігнорую і вмикаю.. вище 60°С не підіймалася.

Пропоную!

купити самий простий кулер на проц зі стандартним (чи не дуже) вентилятором. І міняєш той вентилятор на безшумний (навіть від Noctua). І все!

Опубліковано

аналогічно боксовий кулер на сокеті 775 теж з часом почав шуміти я його поміняв на Hyper TX3 зовсім нежалію що придба цей девайс. при включеній технології Smart Fan Control на мінімальній нагрузці його взагалі не чути ну а при максимальних 2800 об/хв чути тільки великий потік повітря з часом можна буде поміняти кулер на більш якісніший і буде щастя!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...