Перейти до змісту

Синхронізація контактів, календаря між WM, Symbian і т.д.


Yarchik

Рекомендовані повідомлення

Власник кількох пристроїв - наприклад, КПКшки під Windows Mobile і Symbian-смартфона рано чи пізно зіштовхнеться з необхідністю синхронізувати дані між ними. Є кілька варіантів:

1. Ставити на комп'ютер програму типу Microsoft Outlook, яка дасть можливість обмінюватися контактами/календарем з Windows Mobile-пристроями, і Nokia PC Suite для передачі даних на Symbianовські апарати.

2. Користуватися сервісом Exchange Server - для тих, хто знає, що це таке.

3. Спробувати сервіс http://my.funambol.com

Мені треба було перекинути календар з КПКшки на Нокію. А контакти - навпаки. Зовсім не хотілося ставити на ноут заради цієї мети Outlook i PC Suite.

Що таке Exchange Server - я не знаю. Юзати, відповідно, не вмію.

Але знайшов в неті сайт http://my.funambol.com. Він платний, але перші 90 днів роботи грошей не просить. Суть в тому, що з сайту можна скачати прогу на Windows Mobile пристрій. Потім в настройках змінити свій телефон - і скачати софт на інший пристрій. Можна скачати програмку для Symbianа, але ця програмка не дає синхронізувати контакти/календар, а лише електронну пошту. Для синхронізації контактів/календаря в Symbian використовуються настройки синхронізації самого Symbian-телефона, для чого треба створити новий профіль синхронізації. На сайті про це все написано, є розділ SET UP PHONE SYNCHING, в ньому є вкладки AUTO SETUP і MANUAL SETUP. Якщо все читати уважно і так само робити - все буде добре.

Далі операції відбуваються так:

1. З одного пристрою дані закачуються на сервер.

2. Другий пристрій скачує на себе дані з сервера.

Головне - слідкувати за настройками профілів синхронізації, і самому вирішувати, де робити двонаправлене копіювання, де - з телефону на сервер, а де - з сервера на телефон. Безперечно, перед експериментами краще зробити бекапи контактів і календаря.

Таким чином, для себе я за півгодини вирішив проблему обміну контактами/календарем між Windows Mobile i Symbianом. Там же можна вроді й iPhone синхронізувати, та інші девайси. Хоча не обійшлося без проблем: перша - Symbian-апарат не хотів коннектитися з сервером, поки я вручну не включив версію сервера 1.1. замість пропонованої сайтом 1.2. Після цього все запрацювало. Друга проблема - закинувши контакти на сайт, до цих пір я їх на сайті не бачу, лише пише "Still working...", але вже десь хвилин 15 воркінг... проте незважаючи на те, що я їх не бачу на сайті - Windows Mobile апарат скачав їх з сайта.

Можливо, комусь буде корисно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...