Перейти до змісту

Передача звуку по HDMI за допомогою SPDIF

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є наступна проблема: В мене ТВ підключений до компа за допомогою HDMI кабеля. По ньому є можливість відразу крім відео інфи передавати і звук. Для цього треба з'єднати відеокарточку з мамкою за допомогою SPDIF перехідника. З боку мамкі все зрозуміло, а от з боку відео - ні, а мануал до відео я благополучно загубив. Карта Asus EN9600GT.

На сайті асуса мануалів немає.

Був би вдячний якщо б хтось, в кого така ж відеокарта просканував мені декілька сторінок з мануала, на яких є інфа по підключенню SPDIF.

Або можливо хтось так знає як це зробити?

Опубліковано
Є наступна проблема: В мене ТВ підключений до компа за допомогою HDMI кабеля. По ньому є можливість відразу крім відео інфи передавати і звук. Для цього треба з'єднати відеокарточку з мамкою за допомогою SPDIF перехідника. З боку мамкі все зрозуміло, а от з боку відео - ні, а мануал до відео я благополучно загубив. Карта Asus EN9600GT.

На сайті асуса мануалів немає.

Був би вдячний якщо б хтось, в кого така ж відеокарта просканував мені декілька сторінок з мануала, на яких є інфа по підключенню SPDIF.

Або можливо хтось так знає як це зробити?

навішо мануал , потрібно дві умови,

1.щоб на материнці , з встроєним звуком були контакти SPDIF, і встроєна звукова підтримувала SPDIF, якщо не має то потрібно зовнішню звукову карту з пітримкою SPDIF.

2 .Потрібно що відеокарта вміла виводити через HDMI звук , і повині бути контакти для SPDIF, підключаєш перехідничок і все.Но так як в останім часом в NVIDIA все робиться через одне місце , на карточках 9600 такого перехідничка ні разу не бачив , на GTS 250 він є.

Опубліковано

Відяшки серії Radeon давним давно мають "набортний" аудіотракт, там все дуже просто і прозоро настроюється. А от з GeForce все складніше, лише самі нові картки (здається з GTX275 починаючи, але можу помилятись) мають свій аудіотракт, а всі інші повинні брати аудіо через SPDIF зі звуковухи (4-піновий роз'єм). Але це в ідеалі, а практично на дуже багатьох відяхах SPDIF роз'єм розведений, але не розпаяний, так що не факт, що взагалі щось получиться, потрібно дивитись в даному конкретному випадку.

Опубліковано

На мамці у встоєної звуковухи є SPDIF вихід. На відеокартчоці також стопроцентно є підтримка SPDIF, але дійсно як і писав Plum встроєнної підтримки як на радеонах немає, а береться інфа через мамку. В мене кабель перехідник, який ішов в комплекті з відяхою є. На тій же карточці є куди його підключити і на мамці також. Але проблема ось в чому - та сторона, що вмикається в відеокарточку немає ключа. Там двох-піновий роз'єм і вставляти можна любою стороною, а от яка сторона правильна - це питання.

Відеокартка така - http://ru.asus.com/product.aspx?P_ID=tFij1...&templete=2

На фото з офсайту SPDIF видно зверху лівіше від SLI з'єднання

А ось сам кабель.

post-3074-1260210374.jpg

Чорний двохпіновий - в відеокарту.

Опубліковано
На мамці у встоєної звуковухи є SPDIF вихід. На відеокартчоці також стопроцентно є підтримка SPDIF, але дійсно як і писав Plum встроєнної підтримки як на радеонах немає, а береться інфа через мамку. В мене кабель перехідник, який ішов в комплекті з відяхою є. На тій же карточці є куди його підключити і на мамці також. Але проблема ось в чому - та сторона, що вмикається в відеокарточку немає ключа. Там двох-піновий роз'єм і вставляти можна любою стороною, а от яка сторона правильна - це питання.

Відеокартка така - http://ru.asus.com/product.aspx?P_ID=tFij1...&templete=2

Чорний двохпіновий - в відеокарту.

Якщо маєш тестера , то продзвони тих два контакти на корпус, який з'єднаний з корпусом туди вставляй чорний дротик,  ;) .

Опубліковано

Методом "научного тика" підключив. Залишилось одну проблему вирішити: системні звуки Windows нормальні, якщо дивитись фільми через медіа плеєр теж все ок, а от якщо через Wіndows Media Center то звук "тріщить"...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...