Перейти до змісту

Чи можуть конфліктувати АТА і САТА деевайси?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прикупив нових залізяк, і при спробі поставити систему з АТА комбо-привода (Сонька) видає

CD BOOTERROR 0x73

або взагалі чорний екран

Вінт - САТА 250гіг баракуда.

Мать - Интел 965

Пробував 40/80 шлэйфи, слейв/мастер, настройки в біосі - не допомагає.

Я ось думаю, може вони конфліктують?

Опубліковано

дело не в том, что с ATA, а в том, что ставишь на SATA. обычно дело выглядит так: грузимся с CD, начинаем ставить, копируем файлы, после рестарта получаем еррор. просто потому, что надо с дискетки поставить драйвер SATA контроллера. совершенно дурной прикол, который есть в winnt, win2k, winxp, win2003 и если останется в висте, то при встрече я эту дискету завинчу гейтсу в задницу

ps. хотя заипись еще, что с дискетки, а не с перфокарты :huh:

Опубліковано

2zhigan что за винду ставим

что за мама

имхо, трабла втом что в винде нет дров сата контролера своей мамы

на чистые инетелы 2к ставиться на сата безо взяких дискет, правда, непомню ставил ли на мамы с 965м чипчетом

Опубліковано

в мене була проблемка на мамці DFI САТА діск автоматом ставав на праймері і АТА диски вже приходилось ставити тільки на секондарі

поробуй може в тебе теж саме

Опубліковано

1). Пробував ставити СД (Сонька 320, комбо) на секондарі - не допомагає

2). Пробував ставити в БІОСі "Легаси" режим - тоді по документації САТА контролер має працювати прозоро для ОС як АТА.

3). Шлейф 40/80 піні

4). Взяв старого Самсунга (СД-РОМ) - не допомагає.

5). До копіювання при установці з бутового ХР-ного сідюка діло навіть не доходить (диск - СДРка).

6). Реаніматор (фабричний) загружається через раз - (А)борт, (Р)етрі на загрузці драйвера АТАПІі - якщо вибрати Аборт, то далі грузиться.

Іноді монік гасне - лікується простим вимкненням/вкл. живлення монітора (Соні, ЖК)

6). Вдалося розбити вінт Партішеном і поставити ДОС :-)

Продовжую читати документацію. Саме цікаве - що БІОС бачить СДюк нормально. Зробив зброс БІОСа - не помогло.

Ось може завтра зранку попробую Лінукс поставити або візьму в друзів бутовий фабричний диск з ХР/2003.

2Zevs_Isver: Мама - Интел DG965WH.

Опубліковано

навскидку смотрим твою маму, видим вот что:

Storage Six 3.0Gb/s SATA ports

RAID 0, 1, 10,5 and Intel® Matrix RAID

тоесть ты пытаешся поставить вынду на РАИД если в виде дров нет - непоставиш, ели не подсунеш дрова на моменте установки, винда напишет когда захочет дрова

на обычные САТА - всё ставится

дискетка с дровами есть комплекте? подсовывай дрова и всё станет,

на сказёвые рейды всегда подсовывали дрова винде и не жужжали

Опубліковано

Всім хто відгукнувся - ДЯКУЮ :D

Нормальні загрузочно/установочні диски рулять однозначно.

І дискетка з САТА драйвером - теж :)

Поковирявшись в шкафу знайшов диск з Windows XP PE, з нього загрузка лайв-ХР пішла нормально. До середини. Потім, дякуючи пораді Zevs_Isver в дисководі (знятому зі старого компа), вже чекала дискетка. Піф-паф - ой ой ой, загрузився віндовз мой.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...