Перейти до змісту

Що за дивна закономірність?

Kusya

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Люди, а у вас також включають фанарі на вулиці лише тоді, коли якийсь маньяк з'являється у місті? Бо спостерігаю цю закономірність вже вкотре на своїй вулиці. То що ж виходить збоченця зловлять і знов освітлення не буде?

Опубліковано

Думаю тут навпаки відсутня закономірність. Оскільки часто спостерігаю включене освітлення в обідню пору.

Опубліковано

тово, давно хотів створити тему, але шось не получалось...

по суті:

я колись підіймав тему про гроші куди їх міська влада діває... і машинки пилосмоки...

так от я дуже часто повертаюсь додому вночі, обїжджаю трохи містом, то спостерігається картина, шо місто вночі взагалі неосвітлюється, тупо їдеш подорозі шо десь по трасі, а в ту пору, як правило молодьож ше пяненька вештається після гульок, так ніх ж не видно...

цікаво навіщо тоді електростанції впусту крутяться вночі? якщо держава не може освітленням забезпечити міста?

отож бо й виникає питання шо за йомайо дійсно з освітленням робиться? а дньом шоб фанаріки горіли то воше капець, чи то вони так часто перевіряють скільки ламп погоріло шоб швиденько замінити їх?

Опубліковано
Думаю тут навпаки відсутня закономірність. Оскільки часто спостерігаю включене освітлення в обідню пору.

Хоч це і не стосується освітлення вулиць, але близько до теми.

В моєму під'їзді ЖЕК вимикає світло вдень, а потім на вечір включає. Принаймні так повинно бути. Так то частенько доводиться звонити в той самий ЖЕК аби його нарешті увімкнули і щоб ніхто голову не побив. Зате вдень світло може горіти і без нагадувань.

То до біса така економія?

Опубліковано

Порівняно з багатьма іншими містами Луцьк - дуже освітлений. Коли під'їжджаєш зі сторони Рівного - добре видно, що за пару км починається місто. Хоча, може, то просто в дівок з Рівненської угода з міськрадою - що остання забезпечуватиме належне освітлення принад жриць кохання :)

Колись їхав в Стаханов. То по Луганській області їхали вже в темноті. Траса, як траса - мчимо собі... Назад вертаємося тією ж дорогою - блін, десь не туди заїхали! Через якесь місто їдемо! Але ж їхали так само, прямо, нікуди не звертаючи! Виявилося, що просто в місті по вечорах відключали електроенергію, і ми, коли в темноті їхали - не бачили, що то місто... думали - траса.

Опубліковано

в дворі де я живу, світло ввечері вмикається - це добре. от тільки вимикається десь 23:00 або 00:00. і так цілу ніч в дворі темно, хоч око виколи. виходить двір освітлюється десь 3 максимум 4 години на добу. економія, блін.

Опубліковано
в дворі де я живу, світло ввечері вмикається - це добре. от тільки вимикається десь 23:00 або 00:00. і так цілу ніч в дворі темно, хоч око виколи. виходить двір освітлюється десь 3 максимум 4 години на добу. економія, блін.

добре вам хоч 3-4 години маєте світло. а у нас лише тоді коли якийсь маньячела в місті. останній раз то було роки 2 назад. от і знов ввімкнули.

Опубліковано

а ше дуже зачотно, коли ліхтар на рівні вікна. добре хоч в 00:00 вимикають, а то штучне сонце у вікно світить, шо і ніякі жалюзі і штори не спасають - фіг заснути можна часом.

Опубліковано
а ше дуже зачотно, коли ліхтар на рівні вікна. добре хоч в 00:00 вимикають, а то штучне сонце у вікно світить, шо і ніякі жалюзі і штори не спасають - фіг заснути можна часом.

До болю знайома ситуація :)

Така ж сама картина в моєї дівчини, ліхтар якраз світить їй в квартиру. Але ми принципі звикли, і жалюзі якраз тут дуже допомагають.

Опубліковано

А я думаю чому біля будинку навпроти мого де горити дуже яскравий ліхзтар, до речі, цілу ніч, самого плафона відвернули трохи вбік. Спочатку думав шо то вітер чи ше шось, а то напевно жильці поправили шоб спати нормально ))

Опубліковано

а давайте повикручуєм лампочки які декому заважають спати і нам на вулицю. :D бо тако інколи в темноті вулицею стрьомінько йти

Опубліковано

а й справді, хтось знає природу такого денного освітлення?? а то я нерозумію сенсу.

Опубліковано
а й справді, хтось знає природу такого денного освітлення?? а то я нерозумію сенсу.

Є думка, що таким чином змінюють кут між активним і реактивним опором, створюючи додаткове активне навантаження

Опубліковано

Є думка, що таким чином змінюють кут між активним і реактивним опором, створюючи додаткове активне навантаження

:0051: ти це серйозно??? :wacko:

Опубліковано

Ээээ, а для простых смертных можно растолковать, о чём это ты? :)

Опубліковано

Ну короче на ряду с активной мощностью (резисторы, лампочки, электрические плиты, печи) конденсаторы и катушки потребляют реактивную мощность, что приводит к потерям напряжения в сети. Она не является полезной мощностью, так как тратится на различные электромагнитные поля. Если изобразить векторами, то

2007_03_30_reactiv.png

Где Р - активная мощность, Q - реактивная, S - полная мощность

Тут видно, что зависимость тригонометрическая (соседняя тема, вспоминаем теорему Пифагора, синусов, косинусов :D ). Уменьшение угла ФИ приведет к тому, что на полезную мощность будет идти большая часть полной мощности. Но эт так, мои теории :) Я не знаю, применяют ли такой метод на самом деле :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...