Перейти до змісту

Меньшову 70!


Luychi

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні виповнюється 70 років режисеру, актору, продюсеру,сценаристу радянського і російського кіно Володимиру Меньшову. Більше 70 ролей в кіно, 6 фільмів (за "Москву сльозам не вірить" отримав Оскара у 1981 року)... Не знаю як ви, а я дуже люблю його фільм "Любов і голуби" - народне кіно з колоритним і тоним гумором.

Меньшову нелегко доводилось в житті. Він працював токарем, матросом, але хотів все-таки стати актором і мрія його збулась. Після закінчення школи-студії ім. Немировича-Данченка не відразу влаштувався працювати в Москві. Поїхав в Ставрополь, а дружина Віра Алентова залишилась в Москві, вони навіть розлучились, але згодом знов стали жити разом і живуть так майже пів століття. Його фільми розгромлювала критика, не любили чиновники і партійне керівництво. Меньшова не пустили в США на вручення премії Оскар... Але він продовжував знімаи як сам того хотів і те ЩОхотів.

Мені сподобалась його фраза про себе:"Коли приходить перший успіх - ти наживаєш собі ворогів. Після дуже великого успіху - втрачаєш друзів. І потім, спириймаючи самотність, як данність живеш сам на сам із собою і своїми думками."

Вітаю Великого Майстра!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

"Москва сльозам не вірить" - фільм супер. Один з моїх найулюбленіших. Думаю, його можна демонструвати молоді, як своєрідну "інструкцію до сімейних стосунків". Теж саме "Любов і голуби". Творчий доробок маестро свідчить про досягнення надзвичайної висоти творчого рівня, підтвердженням чого є простота в самому задумі стрічок і їх сюжетній лінії. Приєднуюсь до теплих слів на адресу ювіляра і вірю, що найкращі роботи у нього ще попереду!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...