laska Опубліковано 2 Вересня, 2009 в 16:34 #1 Опубліковано 2 Вересня, 2009 в 16:34 Про корисні властивості гарбуза, окрім відшивання кавалерів, думаю кожен знає Гарбуз у нас переважно сприймають як кормову культуру. Це вельми несправедливо і щодо самого овоча, і щодо нашого здоров'я, адже гарбуз – справжня скарбниця корисних речовин. Звичайно, є різні сорти гарбуза, і не кожен вам смакуватиме. Але якщо побачите на базарі гарбуз із дуже яскравою і не дуже щільною м'якоттю, тонкою шкіркою, обов'язково купуйте, їжте і лікуйтеся.Отже, за яких проблем зі здоров'ям допоможе гарбуз? Зайва вага, ожиріння. Завдяки високому вмісту рідкісного вітаміну Т гарбуз вважається найкращим гарніром до м'ясних та жирних страв. Цей вітамін сприяє засвоєнню важкої їжі і запобігає накопиченню жиру. Дефіцит заліза За вмістом заліза гарбуз – один із чемпіонів серед овочів. Тож ті, хто його полюбляє, мають гарний колір обличчя і бадьорий настрій. До речі, гарному кольору обличчя сприяє ще й каротин (400 міліграмів на 100 грамів гарбуза!) Серцево-судинні захворювання Високий вміст калію – ще одна перевага гарбуза, дуже цінна для сердечників. Особливо рекомендують його вживати за наявності набряків. Захворювання печінки При захворюваннях печінки лікарі рекомендують їсти гарбуз сирим (натерти і заправити салатною заправкою) – так він ефективніше чистить жовчні протоки. Корисними будуть і каші з рисом, пшоном чи манкою. Хвороби нирок та сечового міхура При хворобах нирок і сечового міхура готують «молоко» із насіння гарбуза. Розтирають склянку насіння, поступово доливаючи гарячої кип'яченої води (1,5 склянки). «Молоко» випивають упродовж дня, за потреби, підсолодивши. Безсоння Свіжий сік гарбуза з медом на ніч – давній рецепт від безсоння. Простатит, проблеми з потенцією Вважається, що гарбузовий сік допомагає чоловікам підтримувати сексуальний тонус. А жменя гарбузового насіння натщесерце – засіб профілактики та лікування простатиту. Гельмінти Гарбузове насіння – перевірений століттями засіб вигнання глистів. Сушене насіння дають дітям для профілактики цієї проблеми. Висипка на шкірі, прищі, екзема За всіх цих шкірних проблем свіжу кашку з м'якоті гарбуза прикладають до уражених місць. Отож, своїх я уже балую гарбузовими кашками на молоці з пшоном, рисом, макаронами, медом. Пропоную в цій темі ділитися рецептами страв та напоїв з гарбузи.
vanus Опубліковано 2 Вересня, 2009 в 19:19 #2 Опубліковано 2 Вересня, 2009 в 19:19 Значить так!Берете пів гарбузачистите в серединітвчете часник з сіллюзмазуєте ним гарбуз всерединікладете в пічВИ ПРОСТО АФІГЕЄТЕ смак нінащо не подібний - навіть на гарбуза :-) і мене не забутьте запросити на кусочок.
Olesya Опубліковано 2 Вересня, 2009 в 19:20 #3 Опубліковано 2 Вересня, 2009 в 19:20 кладете в піч А якщо в духовку?
vanus Опубліковано 2 Вересня, 2009 в 19:25 #4 Опубліковано 2 Вересня, 2009 в 19:25 Власне, саме в духовку теж.
Olesya Опубліковано 2 Вересня, 2009 в 19:38 #5 Опубліковано 2 Вересня, 2009 в 19:38 Власне, саме в духовку теж. А температурко яке? І як довго гарбуза пекти?
laska Опубліковано 16 Вересня, 2009 в 20:51 Автор #6 Опубліковано 16 Вересня, 2009 в 20:51 vanus, дякую за гарбузово-часниковий рецепт. Спробувала. Хороша, я вам скажу, закуска для 100 грам Шкода, що в мене гарбузи дуже великі, цікаво спробувати невеличкий і цілий. Мама розказувала, що бабця готувала щось подібне. З отриманого досвіду добавлю, окрім натерти, ще бажано поробити надрізи мякоті з середини, щоб добре пройшлася, а не тільки верхній шар. Взагалі, печений гарбуз мені видався смачніший ніж варений. Шкірка сама відходила, соковита мякоть - ммммммм....ням-ням. Маю на мені ще запекти таким чином, але з медом. Думаю має вийти хороший десерт.
trionix Опубліковано 17 Вересня, 2009 в 04:21 #7 Опубліковано 17 Вересня, 2009 в 04:21 vanus да, скільки його пекти, або як взнати що вже готовий?
vanus Опубліковано 17 Вересня, 2009 в 14:48 #8 Опубліковано 17 Вересня, 2009 в 14:48 товстими кусками до 1 год якщо тонкими нарізати то до 30 хв, цілий то тре дивитись. Смак і запах печеного гарбуза каринально інший ніж свіжого, вареного. Всім смачного!!!!
laska Опубліковано 24 Вересня, 2011 в 11:02 Автор #9 Опубліковано 24 Вересня, 2011 в 11:02 Нанипала парочку цікавих рецептів. Хочу спробувати.Для початку планую гарбузову запіканку з сиром.Поділіться смачним рецептом супчику.
Tolik_lt Опубліковано 24 Вересня, 2011 в 12:38 #10 Опубліковано 24 Вересня, 2011 в 12:38 Гарбуз трете на дрібну терку,щоби пюрешка була.заливаєте водою,варите,поступово додаєте моркву,цибульку,картопельку.засмажуєте олікою з цибулькою і часником.як варіант,ще кубики помідоркової м'якоті до зажарочки.але вважайте,щоб вгадати так,щоби вони не розварилися.сіль,перець,звичайно.та й зеленинка ще жоден суп не зіпсувала
laska Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 18:25 Автор #11 Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 18:25 Ось і моя запіканка Рецептура - я его слепила из того, что было Тертий гарбуз, сир, яйця, цукор, родзинки, манка, ванілька і трішки масла. Моїм смакує.
Romawka Опубліковано 7 Листопада, 2011 в 13:01 #12 Опубліковано 7 Листопада, 2011 в 13:01 я в этом году первый раз готовила тыкву....и так моим понравилось, что даже есть мысль пустующую дачу тыквами засадить...только соседи не обрадуютсяделаю все очень просто...делю тыкву на половину....потом режу пластинками....все складываю в миску...и добавляю немного соли и масла подсолнечного....вымешиваю...и на протвень..готовность проверяю вилкой....соль немного сбивает пресность...и потом семейство ест кому как нравиться...кто с сахаром, кто с майонезом и чеснокомсегодня делала пюре...тыкву отварила...поджарила лук -отложила, закарамелизировала ложку сахара и туда тертых 2 кислых яблока...протушила...добавила корицы, имбирь, хмели-сунели, кориандр....и все (лук, тыква,яблоки) смешала, добавила соли чесноки в блендер..
zaHARE Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 15:59 #13 Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 15:59 Если варите сладкую кашку из тыквы,натрите чуток мускатного ореха.Так же тыква любит семена калинджи(чернушка).
Yarchik Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 16:07 #14 Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 16:07 В "Курені" є божественний салат з гарбуза... От би дізнатися рецепт, як вони той гарбуз готують...
zaHARE Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 16:17 #15 Опубліковано 11 Листопада, 2011 в 16:17 о ще згадав! Нарізати великими кусками,приварити, викласти на дечку і залити цукровим сиропом.Пекти 10-15хв.Дістати і посипати тертими горіхами.Можна пирскнути збитих вершків.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.