Перейти до змісту

Гарбуз


laska

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

IMG2742-1251909256.jpg

Про корисні властивості гарбуза, окрім відшивання кавалерів, думаю кожен знає :)

Гарбуз у нас переважно сприймають як кормову культуру. Це вельми несправедливо і щодо самого овоча, і щодо нашого здоров'я, адже гарбуз – справжня скарбниця корисних речовин. Звичайно, є різні сорти гарбуза, і не кожен вам смакуватиме. Але якщо побачите на базарі гарбуз із дуже яскравою і не дуже щільною м'якоттю, тонкою шкіркою, обов'язково купуйте, їжте і лікуйтеся.

Отже, за яких проблем зі здоров'ям допоможе гарбуз?

Зайва вага, ожиріння. Завдяки високому вмісту рідкісного вітаміну Т гарбуз вважається найкращим гарніром до м'ясних та жирних страв. Цей вітамін сприяє засвоєнню важкої їжі і запобігає накопиченню жиру.

Дефіцит заліза За вмістом заліза гарбуз – один із чемпіонів серед овочів. Тож ті, хто його полюбляє, мають гарний колір обличчя і бадьорий настрій. До речі, гарному кольору обличчя сприяє ще й каротин (400 міліграмів на 100 грамів гарбуза!)

Серцево-судинні захворювання Високий вміст калію – ще одна перевага гарбуза, дуже цінна для сердечників. Особливо рекомендують його вживати за наявності набряків.

Захворювання печінки При захворюваннях печінки лікарі рекомендують їсти гарбуз сирим (натерти і заправити салатною заправкою) – так він ефективніше чистить жовчні протоки. Корисними будуть і каші з рисом, пшоном чи манкою.

Хвороби нирок та сечового міхура При хворобах нирок і сечового міхура готують «молоко» із насіння гарбуза. Розтирають склянку насіння, поступово доливаючи гарячої кип'яченої води (1,5 склянки). «Молоко» випивають упродовж дня, за потреби, підсолодивши.

Безсоння Свіжий сік гарбуза з медом на ніч – давній рецепт від безсоння.

Простатит, проблеми з потенцією Вважається, що гарбузовий сік допомагає чоловікам підтримувати сексуальний тонус. А жменя гарбузового насіння натщесерце – засіб профілактики та лікування простатиту.

Гельмінти Гарбузове насіння – перевірений століттями засіб вигнання глистів. Сушене насіння дають дітям для профілактики цієї проблеми.

Висипка на шкірі, прищі, екзема За всіх цих шкірних проблем свіжу кашку з м'якоті гарбуза прикладають до уражених місць.

Отож, своїх я уже балую гарбузовими кашками на молоці з пшоном, рисом, макаронами, медом.

Пропоную в цій темі ділитися рецептами страв та напоїв з гарбузи.

Опубліковано

Значить так!

Берете пів гарбуза

чистите в середині

твчете часник з сіллю

змазуєте ним гарбуз всередині

кладете в піч

ВИ ПРОСТО АФІГЕЄТЕ смак нінащо не подібний - навіть на гарбуза :-) і мене не забутьте запросити на кусочок.

  • 2 тижня потому...
Опубліковано

vanus, дякую за гарбузово-часниковий рецепт. Спробувала. Хороша, я вам скажу, закуска для 100 грам :D

Шкода, що в мене гарбузи дуже великі, цікаво спробувати невеличкий і цілий. Мама розказувала, що бабця готувала щось подібне.

З отриманого досвіду добавлю, окрім натерти, ще бажано поробити надрізи мякоті з середини, щоб добре пройшлася, а не тільки верхній шар.

Взагалі, печений гарбуз мені видався смачніший ніж варений. Шкірка сама відходила, соковита мякоть - ммммммм....ням-ням. Маю на мені ще запекти таким чином, але з медом. Думаю має вийти хороший десерт.

Опубліковано

товстими кусками до 1 год якщо тонкими нарізати то до 30 хв, цілий то тре дивитись. Смак і запах печеного гарбуза каринально інший ніж свіжого, вареного.

Всім смачного!!!!

  • 2 року потому...
Опубліковано

Нанипала парочку цікавих рецептів. Хочу спробувати.

Для початку планую гарбузову запіканку з сиром.

Поділіться смачним рецептом супчику.

Опубліковано

Гарбуз трете на дрібну терку,щоби пюрешка була.заливаєте водою,варите,поступово додаєте моркву,цибульку,картопельку.засмажуєте олікою з цибулькою і часником.як варіант,ще кубики помідоркової м'якоті до зажарочки.але вважайте,щоб вгадати так,щоби вони не розварилися.сіль,перець,звичайно.та й зеленинка ще жоден суп не зіпсувала;)

Опубліковано

Ось і моя запіканка

post-2742-0-89150600-1316974899_thumb.jp

Рецептура - я его слепила из того, что было :D

Тертий гарбуз, сир, яйця, цукор, родзинки, манка, ванілька і трішки масла.

Моїм смакує. :ok2:

  • 1 місяць потому...
Опубліковано

я в этом году первый раз готовила тыкву....и так моим понравилось, что даже есть мысль пустующую дачу тыквами засадить...только соседи не обрадуются

делаю все очень просто...делю тыкву на половину....потом режу пластинками....все складываю в миску...и добавляю немного соли и масла подсолнечного....вымешиваю...и на протвень..готовность проверяю вилкой....соль немного сбивает пресность...и потом семейство ест кому как нравиться...кто с сахаром, кто с майонезом и чесноком

сегодня делала пюре...тыкву отварила...поджарила лук -отложила, закарамелизировала ложку сахара и туда тертых 2 кислых яблока...протушила...добавила корицы, имбирь, хмели-сунели, кориандр....и все (лук, тыква,яблоки) смешала, добавила соли чесноки в блендер..

Опубліковано

Если варите сладкую кашку из тыквы,натрите чуток мускатного ореха.Так же тыква любит семена калинджи(чернушка).

Опубліковано

о ще згадав! Нарізати великими кусками,приварити, викласти на дечку і залити цукровим сиропом.Пекти 10-15хв.Дістати і посипати тертими горіхами.

Можна пирскнути збитих вершків.

  • 2 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...