Перейти до змісту

Гарбуз

laska

Рекомендовані повідомлення

IMG2742-1251909256.jpg

Про корисні властивості гарбуза, окрім відшивання кавалерів, думаю кожен знає :)

Гарбуз у нас переважно сприймають як кормову культуру. Це вельми несправедливо і щодо самого овоча, і щодо нашого здоров'я, адже гарбуз – справжня скарбниця корисних речовин. Звичайно, є різні сорти гарбуза, і не кожен вам смакуватиме. Але якщо побачите на базарі гарбуз із дуже яскравою і не дуже щільною м'якоттю, тонкою шкіркою, обов'язково купуйте, їжте і лікуйтеся.

Отже, за яких проблем зі здоров'ям допоможе гарбуз?

Зайва вага, ожиріння. Завдяки високому вмісту рідкісного вітаміну Т гарбуз вважається найкращим гарніром до м'ясних та жирних страв. Цей вітамін сприяє засвоєнню важкої їжі і запобігає накопиченню жиру.

Дефіцит заліза За вмістом заліза гарбуз – один із чемпіонів серед овочів. Тож ті, хто його полюбляє, мають гарний колір обличчя і бадьорий настрій. До речі, гарному кольору обличчя сприяє ще й каротин (400 міліграмів на 100 грамів гарбуза!)

Серцево-судинні захворювання Високий вміст калію – ще одна перевага гарбуза, дуже цінна для сердечників. Особливо рекомендують його вживати за наявності набряків.

Захворювання печінки При захворюваннях печінки лікарі рекомендують їсти гарбуз сирим (натерти і заправити салатною заправкою) – так він ефективніше чистить жовчні протоки. Корисними будуть і каші з рисом, пшоном чи манкою.

Хвороби нирок та сечового міхура При хворобах нирок і сечового міхура готують «молоко» із насіння гарбуза. Розтирають склянку насіння, поступово доливаючи гарячої кип'яченої води (1,5 склянки). «Молоко» випивають упродовж дня, за потреби, підсолодивши.

Безсоння Свіжий сік гарбуза з медом на ніч – давній рецепт від безсоння.

Простатит, проблеми з потенцією Вважається, що гарбузовий сік допомагає чоловікам підтримувати сексуальний тонус. А жменя гарбузового насіння натщесерце – засіб профілактики та лікування простатиту.

Гельмінти Гарбузове насіння – перевірений століттями засіб вигнання глистів. Сушене насіння дають дітям для профілактики цієї проблеми.

Висипка на шкірі, прищі, екзема За всіх цих шкірних проблем свіжу кашку з м'якоті гарбуза прикладають до уражених місць.

Отож, своїх я уже балую гарбузовими кашками на молоці з пшоном, рисом, макаронами, медом.

Пропоную в цій темі ділитися рецептами страв та напоїв з гарбузи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Значить так!

Берете пів гарбуза

чистите в середині

твчете часник з сіллю

змазуєте ним гарбуз всередині

кладете в піч

ВИ ПРОСТО АФІГЕЄТЕ смак нінащо не подібний - навіть на гарбуза :-) і мене не забутьте запросити на кусочок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кладете в піч

А якщо в духовку? :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Власне, саме в духовку теж.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Власне, саме в духовку теж.

А температурко яке? І як довго гарбуза пекти? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

vanus, дякую за гарбузово-часниковий рецепт. Спробувала. Хороша, я вам скажу, закуска для 100 грам :D

Шкода, що в мене гарбузи дуже великі, цікаво спробувати невеличкий і цілий. Мама розказувала, що бабця готувала щось подібне.

З отриманого досвіду добавлю, окрім натерти, ще бажано поробити надрізи мякоті з середини, щоб добре пройшлася, а не тільки верхній шар.

Взагалі, печений гарбуз мені видався смачніший ніж варений. Шкірка сама відходила, соковита мякоть - ммммммм....ням-ням. Маю на мені ще запекти таким чином, але з медом. Думаю має вийти хороший десерт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vanus да, скільки його пекти, або як взнати що вже готовий?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

товстими кусками до 1 год якщо тонкими нарізати то до 30 хв, цілий то тре дивитись. Смак і запах печеного гарбуза каринально інший ніж свіжого, вареного.

Всім смачного!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 року потому...

Нанипала парочку цікавих рецептів. Хочу спробувати.

Для початку планую гарбузову запіканку з сиром.

Поділіться смачним рецептом супчику.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гарбуз трете на дрібну терку,щоби пюрешка була.заливаєте водою,варите,поступово додаєте моркву,цибульку,картопельку.засмажуєте олікою з цибулькою і часником.як варіант,ще кубики помідоркової м'якоті до зажарочки.але вважайте,щоб вгадати так,щоби вони не розварилися.сіль,перець,звичайно.та й зеленинка ще жоден суп не зіпсувала;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось і моя запіканка

post-2742-0-89150600-1316974899_thumb.jp

Рецептура - я его слепила из того, что было :D

Тертий гарбуз, сир, яйця, цукор, родзинки, манка, ванілька і трішки масла.

Моїм смакує. :ok2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

я в этом году первый раз готовила тыкву....и так моим понравилось, что даже есть мысль пустующую дачу тыквами засадить...только соседи не обрадуются

делаю все очень просто...делю тыкву на половину....потом режу пластинками....все складываю в миску...и добавляю немного соли и масла подсолнечного....вымешиваю...и на протвень..готовность проверяю вилкой....соль немного сбивает пресность...и потом семейство ест кому как нравиться...кто с сахаром, кто с майонезом и чесноком

сегодня делала пюре...тыкву отварила...поджарила лук -отложила, закарамелизировала ложку сахара и туда тертых 2 кислых яблока...протушила...добавила корицы, имбирь, хмели-сунели, кориандр....и все (лук, тыква,яблоки) смешала, добавила соли чесноки в блендер..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Если варите сладкую кашку из тыквы,натрите чуток мускатного ореха.Так же тыква любит семена калинджи(чернушка).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В "Курені" є божественний салат з гарбуза... От би дізнатися рецепт, як вони той гарбуз готують... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

о ще згадав! Нарізати великими кусками,приварити, викласти на дечку і залити цукровим сиропом.Пекти 10-15хв.Дістати і посипати тертими горіхами.

Можна пирскнути збитих вершків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...