Перейти до змісту

Вас остановило ГАИ?

Adeon

Рекомендовані повідомлення

Не нашел уже созданной подходящей темы, в которой можно было бы делиться опытом общения с сотрудниками ГАИ по предъявленным ними нарушениям. По этому предлагаю здесь обсуждать разные нарушения, которые сотрудники ГАИ предъявляют нам и являются ли их предъявления действительно нарушениями. Кто как решает разные ситуации. А так же, как правильно и грамотно можно оспаривать выписанные на месте сотрудниками ГАИ постановления.

Судя по разным темам, относительно нарушений, уже не раз упоминалось о предъявлении нарушения за движение по левой полосе, на дороге которая имеет две или более полос для движения в одном направлении.

И сразу начну.. )))

Выписка из сегодняшнего протокола про административное правонарушение, которое мне предъявили: "... о 21 год 52 хв в м.Луцьку по вул. Набережна громадянин С. керував транспортним засобом М. на дорозі, яка має дві смуги для руху в одному напрямку, керував в крайній лівій, коли права була вільна, чим порушим вимоги п.11.2, п.11.5 ПДД, за що відповідальність передбачена ч.2 ст.122 КУпАП"

мое объяснение по сути нарушения: "рухався до кільця для подальшого руху ліворуч"

Двигался действительно к кольцу и собирался ехать по кольцу налево, соответсвенно перестроился в левый ряд, хотя по ПДД выезд на кольцо разрешен с любой полосы. Подробнее не описывал, насколько близко к кольцу ехал, может к лучшему, а может и нет.

В итоге сотрудник ГАИ зачитал мне два пункта правил: "11. Расположение транспортных средств на дороге"

11.2. Нерельсовые транспортные средства должны двигаться как можно ближе к правому краю проезжей части.

11.5. На дорогах, которые имеют две и больше полосы для движения в одном направлении, выезд на крайнюю левую полосу для движения в этом же направления разрешается, если правые заняты, а также для поворота в левую сторону, разворота или для остановки или стоянки на левой стороне дороги с односторонним движением в населенных пунктах, если это не противоречит правилам остановки (стоянки).

На что я ему заметил, что тут фигурирует слово "разрешается" в определенных ситуациях, но в противных случаях слова "ЗАПРЕЩАЕТСЯ" нету, соотвественно и нарушения нету.

После чего он выписал мне постоновление по факту нарушения и постановил штраф 425 грн.

Во вторник я намерен пойти и подать протест на это постановление. Кто может что посоветовать как это лучше сделать?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 111
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

На что я ему заметил, что тут фигурирует слово "разрешается" в определенных ситуациях, но в противных случаях слова "ЗАПРЕЩАЕТСЯ" нету, соотвественно и нарушения нету.
Ось якби ти менше "замечал ему" то булоб все нормально і 425 грн. платити не прийшлось! Ібо вчи правила, оскільки в даному випадку працівник ДАІ повністю правий! Розказувати про свої домовлення з ДАІ, ІМХО, не бачу смислу! Дам лише одну пораду: не спорити з працівником ДАІ, якщо ти не правий! А в даній ситуації так і є :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мєнти там часто пасуть на таку фігню і кажуть що тра їхати по правій полосі. треба було йому сказати ти ж мудак стоїш на правій полосі от я і їхав зліва.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дам лише одну пораду: не спорити з працівником ДАІ, якщо ти не правий! А в даній ситуації так і є :)

От із-за таких "порад" гайці в рот і заглядають... Треба було наполягати на тому шо перестроївся в крайній лівий ряд для розвороту (шукав де розвернутись, де розмітка дозволяє). В правилах вказано зробити перестроювання "ЗАВЧАСНО". І цього було б достатньо для пояснень. В крайньому випадку вписати в протокол з номером пункту ПДР. Я не один раз вже так пояснював.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В крайньому випадку вписати в протокол з номером пункту ПДР. Я не один раз вже так пояснював.

А вот это действительно хорошая идея, вместе с объяснением писать пункт ПДР.

Спасибо!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

И так, что касается оспаривания штрафа.

У нас судьи предвзяты, смотрят только в сторону ГАИ, сказали прямо, что пока не заинтересуешь какое-то должносное лицо финансами, никто даже в твою сторону смотреть не будет. Как оказалось, что оспаривать штраф получается еще дороже, чем его заплатить, все процедуры стоят чуть ли не 1000 грн. Адвокат сказал, что если протокол мной подписан, это 50/50 что можно оспорить постановление, в таких ситуациях судьи склонны к ГАИ. Одним словом, в нашей стране простой человек законом не защищен! Как говориться прав тот у кого больше прав и полномочий.

Обидно, досадно, но ладно...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені здається що для того щоб можно було щось оскаржити треба правильно заповнити протокол, та пояснення до своїх дій. Наприклад написати що перестроївся заздалегідь як тільки побачив попереду перешкоду у вигляді машини ДАЙців, написати що тобі не було зачитано твоїх прав чи що там ще? А там вже можно і пооскаржувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про яку ділянку набережної йдеться? Від спуску (від променя) до кільця?

Якщо так, то можна ще, до речі, звернути увагу на те, що центральна (осьова) розмітка там видима нормально, а от розмітка, яка розділяє дві смуги, що йдуть в одному напрямку - стерта.

Якщо ж йдеться про ту нову ділянку дороги, що від ковельської до того ж кільця, то такого не скажеш...

Взагалі скачав цікаву книжку, всім рекомендую: Владимир Караваев - 100 аргументов против штрафов ГАИ

Існує у вигляді книжки (формат А5), у вигляді фільму до неї (скорочена версія з відсилками на книжку) і є в форматі PDF (відсканована книжка).

http://turbobit.net/2dyjylv9fmze.html

http://rapidshare.com/files/253865784/100_argumentov.pdf

Інші лінки можна знайти в інеті

Гугл на запит по фразі "Владимир Караваев - 100 аргументов против штрафов ГАИ" видає купу результатів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені здається що для того щоб можно було щось оскаржити треба правильно заповнити протокол, та пояснення до своїх дій. Наприклад написати що перестроївся заздалегідь як тільки побачив попереду перешкоду у вигляді машини ДАЙців, написати що тобі не було зачитано твоїх прав чи що там ще? А там вже можно і пооскаржувати.

Самое главное, мне сказал юрист, должно быть слово "заперечую", а потом уже писать объяснения своих действий, тогда уже в суде идет совсем другой разговор, и еще неплохо подтвердить свои объснения пунктом из ПДД.

Про яку ділянку набережної йдеться? Від спуску (від променя) до кільця?

Якщо так, то можна ще, до речі, звернути увагу на те, що центральна (осьова) розмітка там видима нормально, а от розмітка, яка розділяє дві смуги, що йдуть в одному напрямку - стерта.

Речь идет о новом участке дороги, от Ковельской до кольца, там всех и ловят...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба було наполягати на тому шо перестроївся в крайній лівий ряд для розвороту (шукав де розвернутись, де розмітка дозволяє). В правилах вказано зробити перестроювання "ЗАВЧАСНО".

"плюс піцот" - саме таке пояснення мене завжди рятує, тьху-тьху-тьху

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ехал я сегодня с ГПЗ домой. Проехал перекресток Гнидавская-Потебни в сторону Данила Галицького. После перекрестка есть знак "обгон запрещен". Через метров 200 есть выезд с улицы Цегельной. Я проехал мост и обогнал маршрутку. Через километр, возле ответвления на хз какую улицу(недалеко от моста через Стырь) меня останавливает ДАИшник и впаивает штраф в 450 грн. Причем я в протоколе написал что выехал с ул Цегельной и знак не видел.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Причем я в протоколе написал что выехал с ул Цегельной и знак не видел.

А ты написал в протоколе, что ты НЕ СОГЛАСЕН с постановлением??? Если нет, то скорее всего прейдется платить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а знак разве не действует до первого перекрестка?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підкажіть, pls, влом ПДР "лопатити" - діє ще пукт, що дозволяє парковку на тротуарі, якщо для пішоходів залишається півтора метри проходу, чи заборонена в будь-якому випадку?

2 Hexus - платити треба в любому випадку, потім можеш оскаржувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Hexus - платити треба в любому випадку, потім можеш оскаржувати.

В общем ты прав, я не правильно выразился :blush:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Йой... якщо ти написав що "не бачив знак", то ти ступив... треба було писати просто: "не згоден", або "не згоден зі звинуваченням, маршутку не обганяв...", або взагалі протокол не підписувати. Нюанс в тому, що своїм поясненням ти згодився що порушив ПДР і якщо писати оскарження за ці 10 днів, то в суді ТОБІ прийдеться доказувати свою невиновність, а це гібле діло... А якщо б ти написав як я кажу, або не підписав протокол, то ДАЙцам пришлось доказувати в суді свою правоту, а цим ніхто не займається... так що як не прискорбно, но лібо ти пишеш оскарження і пробуєш щось там довести на що шансів дуже мало, лібо платиш штраф...

Якщо оскаржуєш, то платити не потрібно... і уточни чи дали тобі копію протоколу та копію постанови... і чи ти її просив і таке подібне...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З вищенаписаного що я зрозумів-Якщо зупинило ГАІ за порушення правил то :

1)потрібно обманювати,щось придумувати,прикидатися... але порушення не визнавати;

2)вести себе так,щоб гаішник почував себе ...не розумним(писати в протокол - незгоден,не обганяв,не повертав,знака не бачив,взагалі не їхав,я тут і стояв);

3)якщо все ж оштрафували за порушення,то обовязково оскаржити,а то чого ви повинні платити,ну то й що що порушили - ви жнезгодні

4)обовязково похаяти суд,який керуєтся правилами та законами,які ви порушили,і не виправдав вас.

Я все розумію,є різні випадки,і про гаішників і про суди ми вже давно знаємо але ж давайте хоч трохи виконувати правила,а якщо цього не робити - наказувати будуть.

Зразу скажу,я стараюся правил не порушувати,але ж всяке буває,так вот,якщо мене (вас) оштрафують за порушення - то це правильно,адже ми порушили правила і за це передбаченне таке покарання.

Ще одне,не кидайтеся на мене ... "От із-за таких "порад" гайці в рот і заглядають..."-заглядають в рот стоматологи,а вони слідкують за порядком на дорозі. Я розумію,що це в ідеалі,а насправді вони заробітчани (може не всі,надіюсь)але ж і без них буде хаос на дорозі.

Для чого все це написав - просто тема така - "Я порушив правила,мене за це наказали - як це не справедливо"

Справа інша коли порушення,точніше сам факт його сумнівний ,а покарання вже виписане - тоді тема правильно почата,а я не так зрозумів,тоді можна гуртом попробувати її вирішити,тоді й оскаржувати потрібно.

Ми ж тут ,на форумі,спілкуємося і кожен має право на свою думку,вот моя думка не збіглася з вашою,надіюся ніяких образ не буде,що я посмів викласти свою думку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2)вести себе так,щоб гаішник почував себе ...не розумним(писати в протокол - незгоден,не обганяв,не повертав,знака не бачив,взагалі не їхав,я тут і стояв);

Сфоткають, і свідки будуть. Їх на посту двоє не тільки тому, що один вміє читати, а другий - писати.

але ж і без них буде хаос на дорозі.

Коли штраф був 17 гривень - хаос я спостерігав тільки на виїзді з Яровиця на Набережну, там ще світлофора не було. Та й краще вже хаос в деяких місцях, ніж протоколи, суди і спілкування з "гоблінами".

VitaliyS - в тебе машина взагалі є?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

VitaliyS, говоришь все правильно, нарушил плати. Но тема создано как раз исходя из того, что факт нарушения очень сомнительный.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сфоткають, і свідки будуть. Їх на посту двоє не тільки тому, що один вміє читати, а другий - писати.

Пусть хоть на камеру снимают. Милиционер является заинтересованным лицом и в качестве свидетеля выступать не может.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, але суди враховують їхні покази. А свідків треба найчастіше шукати самому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ты написал в протоколе, что ты НЕ СОГЛАСЕН с постановлением??? Если нет, то скорее всего прейдется платить.

Та я, собственно, выехал ПОСЛЕ знака. Так что. соответственно, ничего не нарушил. Чуть позже выложу фотки того знака и перекрестка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

VitaliyS - в тебе машина взагалі є?

Та я і на машині і на велосипеді і пішки,так що зі всіх сторін буваю. Я хотів би сказати,що і серед міліціонерів бувають нормальні люди,і в мене є такі знайомі,і памятаю,якось один мій знайомий на таку тему розповідав,почав приблизно так - От чому ви так відноситесь до нас... якщо людина в формі,то ми для вас... і як то кажуть відкрив душу... а є й такі,як ви розказуєте,в мене був такий випадок,може трохи не по темі,але про різні випадки - якось поверталися ми вночі,ще тоді був Москвич-412 голубого кольору,на перехресті дві групи міліціонерів,зупиняють,даю права,техпаспорт - дивится їх гаішник і каже,це не той техпаспорт,тут написано колір голубий а ваша сіра.Я !!! так може вночі,там колір так здаєтся - він,ти думаєш я дурний,колір не відрізню-це сірий,я нє голубий,гаішник звертаєтся до своїх колег,що трохи далі стоять,скажіть но,якого кольору це авто - вони -сірого... або колись буксировали авто,за кермом брат,я не міг,а в задній товариш,я йому дав свої права,так їдем неспіша і тут стоп,гаі,давай все превіряти (мол заплатити прийдется) вогнегасник,аптечка... нема до чого придертися,гаішник до другого каже-перевір в того права,превіряє,і так і сяк,і чуть не на світло дивится ,а треба сказати що хлопчина,що я дав йому мої права,

він, на мене зовсім не схожий,і що - гаішник каже - все нормально...

Вот якщо мова про таких гаішників,то тут я не проти,с такими можна і так,як вони з нами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11.2. Нерельсовые транспортные средства должны двигаться как можно ближе к правому краю проезжей части.

11.5. На дорогах, которые имеют две и больше полосы для движения в одном направлении, выезд на крайнюю левую полосу для движения в этом же направления разрешается, если правые заняты, а также для поворота в левую сторону, разворота или для остановки или стоянки на левой стороне дороги с односторонним движением в населенных пунктах, если это не противоречит правилам остановки (стоянки).

Я взяв книжку і почитав - справді це не порушення,так як пункт 11,5 дійсно, виходить ,дозволяє рухатися в другій полосі з поворотом наліво.

Але,коли зразу з поворота з Ковельської на другу смугу виїхатати і так їхати , і перестроїтись на другу смугу незадовго до повороту то це,можливо,різні речі?Може трактування 11.5 дозволяє на другу смугу виїзд з подальшим поворотом на ліво тільки перед маневром,тобто поворотом?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну может если тебя остановит твой знакомый, то для тебя он нормальный. А тот что меня вчера остановил - вообще невменяемый. Как и двое его коллег. Причем в протоколе написали что там участок с ограниченной видимостью и опасными поворотами. Хотя там дорога просматривается от того места где они стояли почти до светофора на Потебни.

post-426-1251568736.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...