GreyHairs Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:03 #101 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:03 А почему не борются за автокефалию в католичестве:Глава Церкви - Папа РимскийАквилейский ПатриархатВенецианский ПатриархатИерусалимский ПатриархатКонстантинопольский ПатриархатАлександрийский ПатриархатАнтиохийский ПатриархатЛиссабонский ПатриархатВосточно-Индийский ПатриархатЗападно-Индийский ПатриархатГде Украинский патриархат? Или все дело в том, что это православный РУССКИЙ патриарх и две трети его прихода в Украине.Мне как атеисту глубоко все-равно кто и куда приехал, он приехал к своим верянам, которые его и встречают. Если Украина хочет автокефалию, то пусть это делает законно и на уровне межконфессионных договоренностей.Прав в этой ветке Вампирыч "церква нічого не має спільного з вірою... це просто бізнес. і доволі прибутковий... і тому патріархати гризуться".
romaxa11 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:26 Автор #102 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:26 мав велику радість їхати від Володимира до Луцька в момент приїзду Патріарха в Зимне, так от за кожним кущем мусарок на машині з мобілкою, це спочатку дивувало а потім привик і спокійно собі жену і тут з-за повороту вивалюються по двох полосах мусара з мигалками і декілька мерседесів неслабких, машинок так з десять, став з краю, подивився, думаю повезли патріарха і спокійно погнав далі, хвилин через десять настала просто сра...: з-за повороту вивалюється дві мусарські машини з мигалками, фарами і гучномовцями і в легкій формі кричать щоб я йшов в сра... з дороги, а за ними по трьох полосах двохполосної дороги мерседеси, джипи-лексуси і холопи-мусара з мигалками-пищалками десь на швидкості 130-150км/год валили на Зимне, всього десь тачок з тридцять, був момент коли я реально вірив що зараз один з тих святих на колєсницях церкві русской відправить мене і мою сім'ю на той світ тупо втаранивши мене стоячого на краю дороги, бо в фосу я бажання з'їзджати не мав, мусара щось поматюкались, святі промчались і ми вже помаленьку поїхали до Луцька дякуючи Богу що лишились живі, ще десь за пять хвилин промчалось декілька богданів з спецназом і на цьому практично затихло. І тут напали важкі думи, що ми не ставши Україною знову премося стати Малоросією. Ніхто на дорозі собі такого ще не дозволяв, всі, і президенти і премєри і депутати літали, але по своїй полосі, а тут враження що десь в глухій Колумбії мільярдер-наркобарон їде привітати з днем народження свою стареньку матір...
romaxa11 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:38 Автор #103 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:38 Тепер деякі порівняння в них і в нас, мені цікаво чи знають прихожани РПЦ десь так в Архангельську про якісь розколи православних, про тонкощі канонічності церковної, чи просто як всі нормальні християни моляться, ставлять свічки і т.д., а у нас люба старенька бабулька УПЦ МП знає найменьші юридичні тонкощі розколу, всі мінуси розкольників, уніятів, і свято вірить і ладна вмерти за УПЦ МП єдину церкву що веде до спасіння. РПЦ легше піти на діалог і розуміння з мусульманами (правильно, адже це об'єднює російський народ, а вони один з базисів російської державності) ніж з бандитами православними також Східного обряду УПЦ КП (правильно, адже це ж Малоросія а Малоросія потрібна ослабла, щоб там більше заварушок, щоб хохли власними ж руками себе позарізали, нафіга їм об'єднання, що тоді станеться з РПЦ, хто тоді її буде поважати, адже в Малоросії вірян набагато більше, та й бабла дають тільки думай де його вкладати)Я думаю, що між РПЦ і УПЦ МП - колосальна різниця, перша дбає про власну країну, друга пиляє сук на якому сидить і для цього готує професійно навчених бойовиків які можливо й не розбираються у всіх тонкощах Літургії і Святого писання бо просто не розуміють що батюшка там по старо-руско-славянськи рече, зато знають хто з співгромадян недостойний спасіння, кого можна без гріха ненавидіти.
romaxa11 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:41 Автор #105 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:41 УПЦ МП - це єдина твердиня московського імперіалізму і її вони так просто не віддадуть, тому патріарші візити я очікую, мінімум один-два на рік, щоб хохли тішились як їх Росія матушка любить.
kotykS Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:42 #106 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:42 так будьте тоді католиками! Католицизм, до речі, - більш волинська віра, ніж православ'я. І нікому тоді не треба будуть заїжджі патріархи
GreyHairs Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:46 #107 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:46 Неужели тяжело понять, что данный патриарх - как президент многомиллионной "страны" верующих. И если с ним что-нибудь случится в Украине, то кроме межправительственной вони, могут быть довольно кровавые межконфессионные стычки, что Варфоламеевская ночь покажется маленькой семейной ссорой. Вам это надо?
romaxa11 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:48 Автор #108 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:48 а Волинь здавна відомий на весь світ мегатерорестичний край де патріархів валять штабелями?
GreyHairs Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:58 #109 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 10:58 Волинь одна из тех части Западной Украины известная на весь мир борцами за независимость, "валившими штабелями" поляков, евреев, москалей...впрочем всех "зайд мешающих жить" и своих за компанию, шоб не ....ли против.
Tolik_lt Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 11:08 #110 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 11:08 Волинь одна из тех части Западной Украины известная на весь мир борцами за независимость, "валившими штабелями" поляков, евреев, москалей...впрочем всех "зайд мешающих жить" и своих за компанию, шоб не ....ли против. Тобто, міф про то, що ми тут досі зі шмайсерами ходимо- правда?
laska Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 11:11 #111 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 11:11 Саме так. Я свою клумбу машинним маслом поливаю, же би дідова зброя не заржавіла
GreyHairs Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 11:11 #112 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 11:11 Как бы там небыло смешно , но это правда. И последние деяния именно в Западной Украине, не дают забыть сопоставление "с Западной Украины? - Бандеровец?" Это еще помниться с конца семидесятых
romaxa11 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 11:16 Автор #113 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 11:16 скільки раз казати що не з шмайсерами а з МП-40
adebt Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 11:58 #114 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 11:58 Задовбали, блін.Вже проспект Волі перекрили, від Київського майдану відправляють на Шопена…
Yuraul Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 12:39 #115 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 12:39 хм, а світлофори в місті ніхто включати не збирається?Дуже хороше питання.
kotykS Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 12:57 #116 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 12:57 а чого Волі перекрили? Він ще й вертатиметься через Луцьк?
romaxa11 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 12:58 Автор #117 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 12:58 Неужели тяжело понять, что данный патриарх - как президент многомиллионной "страны" верующих. И если с ним что-нибудь случится в Украине, то кроме межправительственной вони, могут быть довольно кровавые межконфессионные стычки, что Варфоламеевская ночь покажется маленькой семейной ссорой. Вам это надо?а може в такому випадку на час приїзду ясновельможного Патріарха вивезти мільйонів так 10-20 бандерівців на Сибір
kotykS Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:01 #118 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:01 нє, надто багато мороки. кажись, уже легше просто не пустити одного патріярха до речі, а чого в Рівне не приїхав. Хто цей приїзд відмінив? Рівненська влада? Чи десь із його оточення?
romaxa11 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:05 Автор #119 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:05 Ще одне на основі чого РПЦ називає Філарета розкольником, хіба пів РПЦ пішла за Філаретом і тепер там купа церков Київського Патріархату? Правильніше називати максимум відкольником просто частина вірян доросла до того рівня коли перестала вважати за необхідне посередництво Москви в Божій молитві і в доброчинних фінансових потоках, в чому їх розкол, це так-би мовити церковно-адміністративна реформа в дії, де повноваження зосередились в руках місцевої громади. нє, надто багато мороки. кажись, уже легше просто не пустити одного патріярха до речі, а чого в Рівне не приїхав. Хто цей приїзд відмінив? Рівненська влада? Чи десь із його оточення? приїхав і через це графік змістився, там в головному соборі верхня частина за КП нижня за МП, так от він приїхав підтримати громаду МП в священному джехаті проти громади КП
GreyHairs Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:14 #120 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:14 а може в такому випадку на час приїзду ясновельможного Патріарха вивезти мільйонів так 10-20 бандерівців на Сибір Ні краще розстріляти 7 млн його прихожан, вони ж москалі. це так-би мовити церковно-адміністративна реформа в дії, де повноваження зосередились в руках місцевої громади. Хто ж проти, реформа так реформа. Стриїмо церкви, маємо пару академій духовних, йдемо до людей з просвітництвом, показуємо, що ми миролюбні, та багаті і законно отримуємо рукопоклад і світове визнання з автокефалією. Шось константинопольський здриснув звідси бистренько зрозумівши, що від нього хочуть і як.
romaxa11 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:15 Автор #121 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:15 ...і Остапа понєсло...Если Украина хочет автокефалию, то пусть это делает законно и на уровне межконфессионных договоренностейце мабуть одна з найголовніших проблем несприйняття РПЦ, адже однією з головних задач поряд з доглядом пастви УПЦ МП є всіляко унеможливити визнання УПЦ КП на міжконфесійному рівні, навіть на рівні відкритих прямих погроз (повна аналогія з Україна-НАТО) і тут цікава форма Кирилового "діалогу": "заблудші вівці повинні вернутись в лоно матері-церкви", ось і весь діалог.
trionix Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:22 #122 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:22 а це "лоно" було колись в Киеві?
vetra Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:28 #123 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:28 признавайтесь, хто мої фото вже на ФУП запостив?
vetra Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:28 #124 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:28 признавайтесь, хто мої фото вже на ФУП запостив?
GreyHairs Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:29 #125 Опубліковано 4 Серпня, 2009 в 13:29 "- Я прибыл сюда паломником, чтобы прикоснуться к этой святой земле. Киев - это наш общий Иерусалим! - сказал Патриарх Кирилл, обращаясь к верующим на Владимирской горке. - Отсюда пошла вера православная. Поэтому первая мысль после избрания меня Патриархом была посетить это место. Завтра - День памяти святого равноапостольного великого князя Владимира. В монашестве я Кирилл, а в крещении - Владимир. Мы должны быть благодарны крестителю Руси за то, что он сделал этот выбор. Мы все - наследники святого Владимира. У его памятника мы с Блаженнейшим митрополитом Владимиром молились о сохранении единства нашей святой церкви!"
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.