Перейти до змісту

Приїзд Патріарха Кирила

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

А почему не борются за автокефалию в католичестве:

Глава Церкви - Папа Римский

Аквилейский Патриархат

Венецианский Патриархат

Иерусалимский Патриархат

Константинопольский Патриархат

Александрийский Патриархат

Антиохийский Патриархат

Лиссабонский Патриархат

Восточно-Индийский Патриархат

Западно-Индийский Патриархат

Где Украинский патриархат? Или все дело в том, что это православный РУССКИЙ патриарх и две трети его прихода в Украине.

Мне как атеисту глубоко все-равно кто и куда приехал, он приехал к своим верянам, которые его и встречают. Если Украина хочет автокефалию, то пусть это делает законно и на уровне межконфессионных договоренностей.

Прав в этой ветке Вампирыч "церква нічого не має спільного з вірою... це просто бізнес. і доволі прибутковий... і тому патріархати гризуться".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 211
  • Створено
  • Остання відповідь

мав велику радість їхати від Володимира до Луцька в момент приїзду Патріарха в Зимне, так от за кожним кущем мусарок на машині з мобілкою, це спочатку дивувало а потім привик і спокійно собі жену і тут з-за повороту вивалюються по двох полосах мусара з мигалками і декілька мерседесів неслабких, машинок так з десять, став з краю, подивився, думаю повезли патріарха і спокійно погнав далі, хвилин через десять настала просто сра...: з-за повороту вивалюється дві мусарські машини з мигалками, фарами і гучномовцями і в легкій формі кричать щоб я йшов в сра... з дороги, а за ними по трьох полосах двохполосної дороги мерседеси, джипи-лексуси і холопи-мусара з мигалками-пищалками десь на швидкості 130-150км/год валили на Зимне, всього десь тачок з тридцять, був момент коли я реально вірив що зараз один з тих святих на колєсницях церкві русской відправить мене і мою сім'ю на той світ тупо втаранивши мене стоячого на краю дороги, бо в фосу я бажання з'їзджати не мав, мусара щось поматюкались, святі промчались і ми вже помаленьку поїхали до Луцька дякуючи Богу що лишились живі, ще десь за пять хвилин промчалось декілька богданів з спецназом і на цьому практично затихло. І тут напали важкі думи, що ми не ставши Україною знову премося стати Малоросією. Ніхто на дорозі собі такого ще не дозволяв, всі, і президенти і премєри і депутати літали, але по своїй полосі, а тут враження що десь в глухій Колумбії мільярдер-наркобарон їде привітати з днем народження свою стареньку матір...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тепер деякі порівняння в них і в нас, мені цікаво чи знають прихожани РПЦ десь так в Архангельську про якісь розколи православних, про тонкощі канонічності церковної, чи просто як всі нормальні християни моляться, ставлять свічки і т.д., а у нас люба старенька бабулька УПЦ МП знає найменьші юридичні тонкощі розколу, всі мінуси розкольників, уніятів, і свято вірить і ладна вмерти за УПЦ МП єдину церкву що веде до спасіння.

РПЦ легше піти на діалог і розуміння з мусульманами (правильно, адже це об'єднює російський народ, а вони один з базисів російської державності) ніж з бандитами православними також Східного обряду УПЦ КП (правильно, адже це ж Малоросія а Малоросія потрібна ослабла, щоб там більше заварушок, щоб хохли власними ж руками себе позарізали, нафіга їм об'єднання, що тоді станеться з РПЦ, хто тоді її буде поважати, адже в Малоросії вірян набагато більше, та й бабла дають тільки думай де його вкладати)

Я думаю, що між РПЦ і УПЦ МП - колосальна різниця, перша дбає про власну країну, друга пиляє сук на якому сидить і для цього готує професійно навчених бойовиків які можливо й не розбираються у всіх тонкощах Літургії і Святого писання бо просто не розуміють що батюшка там по старо-руско-славянськи рече, зато знають хто з співгромадян недостойний спасіння, кого можна без гріха ненавидіти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

УПЦ МП - це єдина твердиня московського імперіалізму і її вони так просто не віддадуть, тому патріарші візити я очікую, мінімум один-два на рік, щоб хохли тішились як їх Росія матушка любить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так будьте тоді католиками! Католицизм, до речі, - більш волинська віра, ніж православ'я. І нікому тоді не треба будуть заїжджі патріархи

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Неужели тяжело понять, что данный патриарх - как президент многомиллионной "страны" верующих. И если с ним что-нибудь случится в Украине, то кроме межправительственной вони, могут быть довольно кровавые межконфессионные стычки, что Варфоламеевская ночь покажется маленькой семейной ссорой. Вам это надо?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а Волинь здавна відомий на весь світ мегатерорестичний край де патріархів валять штабелями?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Волинь одна из тех части Западной Украины известная на весь мир борцами за независимость, "валившими штабелями" поляков, евреев, москалей...впрочем всех "зайд мешающих жить" и своих за компанию, шоб не ....ли против.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Волинь одна из тех части Западной Украины известная на весь мир борцами за независимость, "валившими штабелями" поляков, евреев, москалей...впрочем всех "зайд мешающих жить" и своих за компанию, шоб не ....ли против.

Тобто, міф про то, що ми тут досі зі шмайсерами ходимо- правда? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саме так. Я свою клумбу машинним маслом поливаю, же би дідова зброя не заржавіла :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Как бы там небыло смешно :), но это правда. И последние деяния именно в Западной Украине, не дают забыть сопоставление "с Западной Украины? - Бандеровец?" Это еще помниться с конца семидесятых :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скільки раз казати що не з шмайсерами а з МП-40 :angry:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Задовбали, блін.

Вже проспект Волі перекрили, від Київського майдану відправляють на Шопена…

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хм, а світлофори в місті ніхто включати не збирається?

Дуже хороше питання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чого Волі перекрили? Він ще й вертатиметься через Луцьк?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Неужели тяжело понять, что данный патриарх - как президент многомиллионной "страны" верующих. И если с ним что-нибудь случится в Украине, то кроме межправительственной вони, могут быть довольно кровавые межконфессионные стычки, что Варфоламеевская ночь покажется маленькой семейной ссорой. Вам это надо?

а може в такому випадку на час приїзду ясновельможного Патріарха вивезти мільйонів так 10-20 бандерівців на Сибір

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нє, надто багато мороки. кажись, уже легше просто не пустити одного патріярха :)

до речі, а чого в Рівне не приїхав. Хто цей приїзд відмінив? Рівненська влада? Чи десь із його оточення?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще одне на основі чого РПЦ називає Філарета розкольником, хіба пів РПЦ пішла за Філаретом і тепер там купа церков Київського Патріархату? Правильніше називати максимум відкольником :D просто частина вірян доросла до того рівня коли перестала вважати за необхідне посередництво Москви в Божій молитві і в доброчинних фінансових потоках, в чому їх розкол, це так-би мовити церковно-адміністративна реформа в дії, де повноваження зосередились в руках місцевої громади. :D

нє, надто багато мороки. кажись, уже легше просто не пустити одного патріярха :)

до речі, а чого в Рівне не приїхав. Хто цей приїзд відмінив? Рівненська влада? Чи десь із його оточення?

приїхав і через це графік змістився, там в головному соборі верхня частина за КП нижня за МП, так от він приїхав підтримати громаду МП в священному джехаті проти громади КП

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а може в такому випадку на час приїзду ясновельможного Патріарха вивезти мільйонів так 10-20 бандерівців на Сибір

Ні краще розстріляти 7 млн його прихожан, вони ж москалі. :)

це так-би мовити церковно-адміністративна реформа в дії, де повноваження зосередились в руках місцевої громади.

Хто ж проти, реформа так реформа. Стриїмо церкви, маємо пару академій духовних, йдемо до людей з просвітництвом, показуємо, що ми миролюбні, та багаті і законно отримуємо рукопоклад і світове визнання з автокефалією.

Шось константинопольський здриснув звідси бистренько зрозумівши, що від нього хочуть і як.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...і Остапа понєсло...

Если Украина хочет автокефалию, то пусть это делает законно и на уровне межконфессионных договоренностей

це мабуть одна з найголовніших проблем несприйняття РПЦ, адже однією з головних задач поряд з доглядом пастви УПЦ МП є всіляко унеможливити визнання УПЦ КП на міжконфесійному рівні, навіть на рівні відкритих прямих погроз (повна аналогія з Україна-НАТО) і тут цікава форма Кирилового "діалогу": "заблудші вівці повинні вернутись в лоно матері-церкви", ось і весь діалог.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а це "лоно" було колись в Киеві?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

признавайтесь, хто мої фото вже на ФУП запостив? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

признавайтесь, хто мої фото вже на ФУП запостив? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"- Я прибыл сюда паломником, чтобы прикоснуться к этой святой земле. Киев - это наш общий Иерусалим! - сказал Патриарх Кирилл, обращаясь к верующим на Владимирской горке. - Отсюда пошла вера православная. Поэтому первая мысль после избрания меня Патриархом была посетить это место. Завтра - День памяти святого равноапостольного великого князя Владимира. В монашестве я Кирилл, а в крещении - Владимир. Мы должны быть благодарны крестителю Руси за то, что он сделал этот выбор. Мы все - наследники святого Владимира. У его памятника мы с Блаженнейшим митрополитом Владимиром молились о сохранении единства нашей святой церкви!"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...