Перейти до змісту

Цікавить ваша думка

yucore

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Цікавить ваша думка щодо одного питання :)

цього року вступаю у вуз, але через деякі обставини, чи то через пільговиків, чи то через не надто високі бали, проходжу не у всі вузи, що хотів би.

але заро не про те :)

Зараз майже всі вступники здавали копіїї документів, а оригінали потрібно здати в 5денний термін ( з 30 липня по 3 серпня ).

Я гарантовано проходжу в одне місто, і щоб поступити, мені потрібно подати оригінали саме туди..але!

якщо в іншому університеті в який я подавав документи ( в якому я білше хотів би навчатися ) є 15 держ місць, а я наприклад 16, і декілька чоловік просто заберуть документи то я потрапляю на бютжет. Отож запитання - може хтось знає як мені контролювати цю ситуацію?? Чи з вузу мають надсилатися якісь рекомендовані листи, чи будуть дзвонити? <_<

Прошу допомоги. Цікавить ваша думка на це запитання!

Опубліковано

Сделай заверенную копию у нотариуса, предварительно уточнив в приемной комиссии можно ли так (по идее можно, в ЛНТУ когда поступал около 5 лет назад пару чел такое носило)

є 15 держ місць, а я наприклад 16, і декілька чоловік просто заберуть документи то я потрапляю на бютжет. Отож запитання - може хтось знає як мені контролювати цю ситуацію?? Чи з вузу мають надсилатися якісь рекомендовані листи, чи будуть дзвонити?

а вот на это я бы не расчитывал!

PS Смотрел передачку про вашу это систему ЕГЭ, идиотизм еще тот, да и корупция никуда не пропала, просто кусок торта уйдет в сферу медицины.

Опубліковано

За всі вузи не скажу, але у ВНУ в приймалці відпрацював 4 роки, тому тут компетентний. Отже, спочатку будуть вивішені списки рекомендованих до зарахування. Це десь 1-2 серпня. Тобто можна буде під'їхати і глянути яка у тебе ситуація. Усім хто буде рекомендований передзвонюватимуть і повідомлятимуть, щоб принесли оригінали документів. Потім 4-5 відбудеться зарахування і вивішення списків зарахованих. Зарахувати мають усіх рекомендованих - такі правила. Навіть, якщо ти й не хочеш на державне місце, але наявність оригіналів обовязкова. І тільки після цього почнеться "великий двіж" або як ми казали "процес розсмоктування"- сотнями забирають документи або переписують на платну форму. Звільняються і державні місця, бо багато хто поступив у Львів та Київ. Якщо ти піднімешся по списку до тебе перетелефонуєть і повідомлять, що "Ви проходите на державну форму, принесіть будь ласка оригінал". Але раджу й самому цей процес проконтролювати, мало лі шо, знаєш :rolleyes: Підійдеш після 5 до чвого техсекретаря і поцікався як там справи. Якщо щось потрібно уточнити - пиши.

Опубліковано
Сделай заверенную копию у нотариуса, предварительно уточнив в приемной комиссии можно ли так (по идее можно, в ЛНТУ когда поступал около 5 лет назад пару чел такое носило)

це не те..копії можна нести лише завірені. Я про те, що якщо я після закінчення рейтингового відбору не буду проходити на держ міця, але в 5денний термін 20 чоловік, що перед мною були в списку не принесуть оригінали, то я пройду на держ місце. Як мені саме ось це проконтролювати. В Луцьку то ще пів біди. Сів на маршрутку і приїхав під універ. А в Львові..? Ночувати там..чи що

Опубліковано
це не те..копії можна нести лише завірені. Я про те, що якщо я після закінчення рейтингового відбору не буду проходити на держ міця, але в 5денний термін 20 чоловік, що перед мною були в списку не принесуть оригінали, то я пройду на держ місце. Як мені саме ось це проконтролювати. В Луцьку то ще пів біди. Сів на маршрутку і приїхав під універ. А в Львові..? Ночувати там..чи що

ты не понял, заверенную копию неси, или отсылай, даже если прошел\не прошел в юнивер, так как будто ты туда на самом деле поступаешь:)

А потом спустя эти 5 дней просто в бухгалтерию юниверов звонишь и спрашиваешь, на какую форму обучения взяли, платную или бесплатную.

Не знаю как в ВДУ или других юниверах, но в ЛНТУ тебе бы точно никто звонить не стал...

Опубліковано
Не знаю как в ВДУ или других юниверах, но в ЛНТУ тебе бы точно никто звонить не стал...

От це мене і бентежить..

Опубліковано

і ще одне. Якщо я завезу оригінали в одне місто, а мені подзвонять з іншого уні і скажуть що я проходжу на державну форму, я зможу забрати оригінали з першого без проблем?

Опубліковано
і ще одне. Якщо я завезу оригінали в одне місто, а мені подзвонять з іншого уні і скажуть що я проходжу на державну форму, я зможу забрати оригінали з першого без проблем?

Тож не знаю як в інших вузах, але думаю приблизно однаково скрізь, але після зарахування твою справу передають у загальний відділ і щоб забрати документи прийдеться деньок(і то добрий деньок) попаритися, це якщо тобі повезе. А коли таких як ти буде кілька десятків(а може сотень), то це трохи затягнеться... :0091:

Опубліковано

УЦОЯО на палю! Настільки ускладнили систему поступання!

На істфак конкурс 40 людей на місце! Це ж брєд!

Обмеження кількості спеціальностей, куди можна документи подавати просто необхідна. Але тоді ЗНО зовсім не потрібне, його роль дискредитується

Рекорд ВНУ цього року (поки що) - документи на 26 спеціальностей)

Уявляю, скільки фотографи на ній заробили)

Опубліковано

Принаймні в ВНУ система така, на державне місце документи треба здати з 1 до 5, обов'язково оригінали, і заключити в цей же термін договір. Якщо немає 18 років, заключають батьки. Якщо ж платне, то буде ще другий потік, здається до 25 серпня, але можу помилятись

Опубліковано

Ще питання.

Цікаво скільки часу займає ходіння по лікарях, для вироблення довідки 0-86?...

Чи підійдуть результати аналізів з мед. книжки?...

Це так хвилює, бо не маю майже вихідних, щоб вирватись :(.

І коли останній термін для подання документів???

Ніби то зараз не потрібно завіряти копії документів, хто може сказати на скільки це правда?..

Опубліковано

Робив довідку на початку липня в другій поліклініці - зайняло 2 дні, тоді були великі черги плюс лікарі на медогляді тільки кілька годин працюють, зараз не знаю як, можливо вже менше абітурієнтів.

На рахунок копій, то в Львівському політехнічному завіряв тільки копію диплома, всі інші копії здав незавірені.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...