Shkoder Опубліковано 18 Серпня, 2006 в 10:11 #26 Опубліковано 18 Серпня, 2006 в 10:11 2 Ukrod:причем тут биос при тестах под виндой? налицо весьма и весьма интересный глюк чипсета, так как, обрати внимание, тесты памяти тоже серьезно ошибаются.2 Rock:а что на оверклокере-то сказали или ты не отправлял туда еще?
Ukrod Опубліковано 18 Серпня, 2006 в 10:55 #27 Опубліковано 18 Серпня, 2006 в 10:55 2 Ukrod:причем тут биос при тестах под виндой? налицо весьма и весьма интересный глюк чипсета, так как, обрати внимание, тесты памяти тоже серьезно ошибаются. Ну і шо, шо вони помиляються. Вони ж за базу беруть, скоріше за все, вирахувану FSB. А вона вираховується на основі даних з BIOS. А може ще й якась додумується читати з HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System\CentralProcessor\0\~MHz. Мова ж в тестах іде не про реальну швидкість ОЗУ, а про пропускну здатність. Вона точно вираховується, а не міряється. Треба якісь толкові утіліти, які рахують частоту по TSC, наприклад. Десь я краєм глаза про такі читав, але зара не згадаю.
Shkoder Опубліковано 18 Серпня, 2006 в 17:22 #28 Опубліковано 18 Серпня, 2006 в 17:22 причем тут вычисления? ну ладно еще можно Everest наипать, но вот Sandra точно при тесте производительности памяти мувает бааальшие куски данных с места на место. 11433Mb/sec получившихся у Rock это вполне достоверный результат (например у меня на A64X2 4200+ @ 4600+ с далеко недешевой памятью получается максимум 6211Mb/sec), вопрос откуда такой результат получился, кроме как в фотошопе
Rock Опубліковано 19 Серпня, 2006 в 06:56 Автор #29 Опубліковано 19 Серпня, 2006 в 06:56 Моя думка така,що всі софтинки просто нас всіх на"№;%ть ,і ще за це денег просять.CrystalCPUID45 то десь бере правільні дані, значить правильно написаний,а інші аби зрубати бабла.І тепер я дуже скептично починаю ставитись до різних обзорів нових CPU ,типу вийшов новий проц XXXX вот вам скрін CPU-Z з частотою YYYY ,а це ZZZZZmb\s з сандри чи евереста. В даному випадку частота завищена приблизно в 4 рази,а що стоїть хорощому біоспісателю найти в коді ,де байтики іпуться і підправити 4 на 1,2 або 1,5.вот вам і чудеса проізводітельності.
Ukrod Опубліковано 19 Серпня, 2006 в 07:48 #30 Опубліковано 19 Серпня, 2006 в 07:48 причем тут вычисления? ну ладно еще можно Everest наипать, но вот Sandra точно при тесте производительности памяти мувает бааальшие куски данных с места на место. 11433Mb/sec получившихся у Rock это вполне достоверный результат (например у меня на A64X2 4200+ @ 4600+ с далеко недешевой памятью получается максимум 6211Mb/sec), вопрос откуда такой результат получился, кроме как в фотошопе Ну як при чому обчислення ? Та ж сандра основана на STREAM. Час, наприклад, копіювання блока в ОЗУ міряється в тактах процесора (TSC) і далі відповідно множиться на частоту. А частота яка ? - див. вище. Правильно, як на мене, треба робити так : 1) Порахувати TSC відносно RTC, тобто визначити реальну частоту ЦП і шини. 2) Робити той же STREAM але результати множити на частоту з п.1
Shkoder Опубліковано 19 Серпня, 2006 в 09:24 #31 Опубліковано 19 Серпня, 2006 в 09:24 думаешь все чудеса просто из-за кривого (слишком быстрого) системного таймера? ну тогда реально можно померить производительность только софтом типа SuperPI используя внешний секундомер
Ukrod Опубліковано 19 Серпня, 2006 в 09:49 #32 Опубліковано 19 Серпня, 2006 в 09:49 думаешь все чудеса просто из-за кривого (слишком быстрого) системного таймера? ну тогда реально можно померить производительность только софтом типа SuperPI используя внешний секундомер При чому тут системний таймер. Вони взагалі його не використовують, як я думаю. Я ж торочу тобі, шо вони рахують не відносно RTC, а відносно TSC. TSC рахує процесорні такти, а їх ще ж треба прив'язати до реального світу. Як його прив'язати до реального світу ? Або використавши RTC і вирахувавши частоту ЦП, або повіривши BIOSу, тобто в його казки, про частоту ЦП. Мої слова підтверджуються тим, що Сандра "чесно" показує ті ж 8ГГц. Але, до речі, з цих домислів вповні можна зробити висновок і на підтвердження твоєї версії, про криву частоту RTC (занадто швидкий). Це у тому випадку якщо привязка TSC до RTC все ж проводиться. Перевірити це можна точно запустивши RMMA, наприклад. Вона точно правильно вирахує частоту ЦП. Чи буде спішити системний годинник, якщо RTC кривий ?
Rock Опубліковано 19 Серпня, 2006 в 14:14 Автор #33 Опубліковано 19 Серпня, 2006 в 14:14 UKROD При чому тут системний таймер. Вони взагалі його не використовують, як я думаю. Я ж торочу тобі, шо вони рахують не відносно RTC, а відносно TSC. TSC рахує процесорні такти, а їх ще ж треба прив'язати до реального світу. Як його прив'язати до реального світу ? Або використавши RTC і вирахувавши частоту ЦП, або повіривши BIOSу, тобто в його казки, про частоту ЦП. Мої слова підтверджуються тим, що Сандра "чесно" показує ті ж 8ГГц. Але, до речі, з цих домислів вповні можна зробити висновок і на підтвердження твоєї версії, про криву частоту RTC (занадто швидкий). Це у тому випадку якщо привязка TSC до RTC все ж проводиться. Перевірити це можна точно запустивши RMMA, наприклад. Вона точно правильно вирахує частоту ЦП. Чи буде спішити системний годинник, якщо RTC кривий ? Системний таймер процює нормально,видимих відхилень немає. старіша прога аіда показує реальну частоту ,і реальну роботу з RAM.а стала еверестом і спортилась. Старіші Sandra 2003-2004 просто не запускаються. віснуть при старті. ну і Rightmark також бреше.А SuperPi правдиво считає.
Rock Опубліковано 20 Серпня, 2006 в 09:56 Автор #34 Опубліковано 20 Серпня, 2006 в 09:56 Биос перешил на 1.7 ,глюк остался. Заметил интересную особеность,при установке оверклокинг в авто ,в биосе показывает рельную частоту процесора,при асинхроной или синхроной частоте,завышеную,в любом случае под виндой проги типа CPU-Z показывают завышеную частоту в 4-5 раз,в зависимости от разгона. При тестировании HDD програмкой HD tune 2.52 получилось Transfer Rate Averege :244.9 MB\sec. в сандре что-то,похожее.Ладно поцесор ,память ,ну винчестер здесь каким боком приклеился?
Rock Опубліковано 20 Серпня, 2006 в 11:45 Автор #35 Опубліковано 20 Серпня, 2006 в 11:45 Shkoder спрашивал. 2 Rock: а что на оверклокере-то сказали или ты не отправлял туда еще? Послал на overclockers скрин Пришел ответ з overclockers.ru, Отправитель:[email protected] Тема::o((( Дата:Sat, 19 Aug 2006 18:11:20 UT Кому:rockold песик rambler.ru Ваш результат не был занесен а базу. Скриншот не соответствует внесённым данным не верят!!!
Rakot Опубліковано 20 Серпня, 2006 в 11:49 #36 Опубліковано 20 Серпня, 2006 в 11:49 Как на меня - правильно делают...
Ukrod Опубліковано 20 Серпня, 2006 в 12:01 #37 Опубліковано 20 Серпня, 2006 в 12:01 Це все дійсно до раціонального пояснення не недається. Вінт тут при чому ? Невже системний таймер все ж кривий ?
Rock Опубліковано 23 Серпня, 2006 в 07:10 Автор #38 Опубліковано 23 Серпня, 2006 в 07:10 Це все дійсно до раціонального пояснення не недається. Вінт тут при чому ? Невже системний таймер все ж кривий ? Я вже писав, що часи ходять правильно, і деякі проги покозують реальну частоту. :o
Гість FWK Опубліковано 14 Вересня, 2006 в 20:18 #39 Опубліковано 14 Вересня, 2006 в 20:18 Чуваки, кароче, в мене тож асрок, в ньому є прикол один. Rock, відкрий мануал до мамки і глянь на сторінці десь так 6. Там про FSB1066. Асрок рішив виділитися і додати підтримку ще неіснуючим процам і додав джампер на мамку який вводить її в "test mode" (як там написано) при якому ФСБ у неї 1066. Але при цьому вже біос має за аксіому цю частоту і відповідно весь софт тупо множить ФСБ на множник. РЕАЛЬНО фсб в тебе цього нема, і швидкодії відповідно. Удачі;-)
Rock Опубліковано 6 Жовтня, 2006 в 18:58 Автор #40 Опубліковано 6 Жовтня, 2006 в 18:58 Чуваки, кароче, в мене тож асрок, в ньому є прикол один. Rock, відкрий мануал до мамки і глянь на сторінці десь так 6. Там про FSB1066. Асрок рішив виділитися і додати підтримку ще неіснуючим процам і додав джампер на мамку який вводить її в "test mode" (як там написано) при якому ФСБ у неї 1066. Але при цьому вже біос має за аксіому цю частоту і відповідно весь софт тупо множить ФСБ на множник. РЕАЛЬНО фсб в тебе цього нема, і швидкодії відповідно. Удачі;-) Материнки вже в мене немае ,манул передивився "test mode" не знайшов,може в тебе інша модель. а тему можна закрити ,не має на чому експерементувати.
Teo Опубліковано 6 Жовтня, 2006 в 19:35 #41 Опубліковано 6 Жовтня, 2006 в 19:35 А шо з мамкою сталося? Напевно не витримала твоїх тестів?
Rock Опубліковано 6 Жовтня, 2006 в 19:59 Автор #42 Опубліковано 6 Жовтня, 2006 в 19:59 А шо з мамкою сталося? Напевно не витримала твоїх тестів?Плата була здана по гарантії,по деякіх причинах:1.не працювала встрояна сетевуха,2.не працював внутрішній win modem,з зовнішним проблем не було.3.при захваті відео з tv tunera ,звук йшов нормально,а відео в два рази скоріше. ці причини були критичні для користавача,і материнку здали в сервіс.
Rock Опубліковано 12 Листопада, 2006 в 11:34 Автор #43 Опубліковано 12 Листопада, 2006 в 11:34 В одній статьї http://itc.ua/article.phtml?ID=26019 описувались проблеми з двух ядерними процесорами. В играх наблюдается, к примеру, резкое увеличение внутриигровой скорости (не производительности!). Причиной этого является некорректный выбор таймера операционной системы – вместо таймера управления питанием ACPI используется таймер TSC, что приводит к ошибкам в программах, задействующих в своей работе вызов функции ядра QueryPerformanceCounter. Напевнно в даному випадку також проходила заміна таймерів ,тільки на рівні железа.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.