Перейти до змісту

Опережающий спрос к жизни

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

...такого немає в жодній розвиненій країні, там ти платиш реальний податок 30-40% від усіх свої прибутків і живеш за решту 60%, а деколи 50 чи 45%, тобто ти чесно віддаєш рівно половину чесно тобою зароблених грошей власній державі, оце в них і патріотизм і суспільна свідомість і відповідно й рівень життя суспільства...

знов бла-бла-бла патріотизм... за монако щось чув? і чого це там так багато багатих? чого той хто вміє рахувати свої гроші клав болт на патріотизм і прописується там? актори, магнати, відомі спортсмени - всі там, а не в германіях, франціях, англіях і т.п.. так де ж патріотизм?

гроші не люблять патріотизму, і націоналізму, і альтруітизму і прочого ...ізму. гроші люблять спокій. все решта - бла-бла-бла...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 50
  • Створено
  • Остання відповідь
...такого немає в жодній розвиненій країні, там ти платиш реальний податок 30-40% від усіх свої прибутків і живеш за решту 60%, а деколи 50 чи 45%, тобто ти чесно віддаєш рівно половину чесно тобою зароблених грошей власній державі, оце в них і патріотизм і суспільна свідомість і відповідно й рівень життя суспільства...

знов бла-бла-бла патріотизм... за монако щось чув? і чого це там так багато багатих? чого той хто вміє рахувати свої гроші клав болт на патріотизм і прописується там? актори, магнати, відомі спортсмени - всі там, а не в германіях, франціях, англіях і т.п.. так де ж патріотизм?

гроші не люблять патріотизму, і націоналізму, і альтруітизму і прочого ...ізму. гроші люблять спокій. все решта - бла-бла-бла...

В Монако якраз дуже підтримується патріотизм, і збереження корінного населення - монегасків. Шлюби монегасків з негромадянами Монако дуже засуджуються. А за дітей, народжених в шлюбі, де обоє батьків монегаски - принц Альберт ІІІ особисто дарує 100 000 євро.

В Монако якраз зроблено все, аби відмежувати Монако від Франції. Податки там не платять всі, крім французів - тому що надто великий ризик бути розтоптаною Францією, якщо Монако наводниться французами. Це не патріотизм? Патріотизм. Давай ми зробимо пільги всім інвесторам, крім росіян. Як ти думаєш, що в нас почнеться?

Монако - це приклад ого-го якого патріотизму, мудрості і дипломатії. Держава, яка будучи з усіх сторін суші оточена Францією (яка завоювала чимало земель як в Європі, так і за межами); держава, яка ніколи не мала сильної власної армії (де ж її на двох квадратних кілометрах мати? там національний оркестр більший за армію); держава, яка мала всі шанси бути завойованою і розтоптаною, як сотні інших міст (прочитай, наприклад, історію Ніцци, і з якою кров'ю французи взяли це місто) - залишилася державою, зі своїми атрибутами, зберегла свою незалежність. Якою мудрістю, хитрістю і дипломатією, і можливостями повинні були володіти предки теперішнього принца, щоб створити такий рай на землі, як Монако? От ти й подумай, що є Монако - місце для бабловливань, чи досягнення патріотизму монегасків.

А податки там не платять лише фізичні особи (працівники, акціонери і т.д. - але ще раз наголошую - всі нації, крім французів!). Підприємства там платять податок, як усі. Розквітає купа всяких сфер економіки, тому що корінні монегаски не бабло тратять, а займаються освітою по спецпрограмах, яку застосовують на благо своєї держави. Ну і задля свого збагачення, не заперечую. Але не виключно. Принци Монако вкладують гроші в науку, дослідження. Наприклад, вся одісея Жака Іва Кусто була профінансована з Монако. І задля науки, і з почуття патріотизму.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так вони вкладають бо вони в них Є. я не про те писав. а про те чого там живуть всякі шумахери ніколсони рівзи і інша братія. шумахер виходить не патріот - не платить податок в казну бундеса? хамільтон не платить податок в казну її величності? вони не патріоти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

монегаск жениться на монегаску не через патріотизм, а щоб не розсіювати капітал

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

монегаск жениться на монегаску не через патріотизм, а щоб не розсіювати капітал

а розмножаються вони брунькуванням?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так вони вкладають бо вони в них Є. я не про те писав. а про те чого там живуть всякі шумахери ніколсони рівзи і інша братія. шумахер виходить не патріот - не платить податок в казну бундеса? хамільтон не платить податок в казну її величності? вони не патріоти?

я взагалі слово патріотизм в свому пості вжив в контексті, як один з чинників і суть не в ньому і не потрібно блаблабла. я просто написав що в Україні саме для малих українців створені досить непогані стартові умови, яких дуже рідко можна знайти в інших країнах, просто потрібно вміти їх реалізовувати, на цьому рівні немає практичнокорупції податкового тиску -це взагалі рай, а от вже вище от там біда але це вже занадто високий рівень і забагато всякого бруду на ньому зависає, а де живуть шумахери мені байдуже (доречі без бабла там загнешся швидше ніж у Франції чи Німеччині - Монако це місце дуже багатих) ти б ше про Конче-Заспу згадав. там також ніхто не платить податки і простим смертним там хіба що на муровозі попадеш

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а про те чого там живуть всякі шумахери ніколсони рівзи і інша братія.

Жити і мати громадянство = там одне і те ж? Привілеї однакові для тих і тих?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

всі хочуть в Монако, ну-ну

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а про те чого там живуть всякі шумахери ніколсони рівзи і інша братія.

Жити і мати громадянство = там одне і те ж? Привілеї однакові для тих і тих?

Ні, це різні речі. А багато хто з відомих людей просто там "прописаний" - аби не платити податків зі своїх доходів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, значить, вони ті відомі люди громадяни Монако (якщо не платять податків/приховують доходи)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я в шоці! "...завышением жизненных стандартов"! Ото українці зажерлись!

Я в останні пів року довго і нудно тусувалась в онкодиспансері. Є такий мед. заклад в Луцьку, куди приходять не черяк на дупі лікувати, а де взнають дуже "приємні" діагнози. А потім людині кажуть: "У вас рак. Вас мусово оперувати. Терміново! За передопераційне обстеження з вас 100 грн (+-1000). За операцію 3000 грн (+-1000). Ще є післяопераційний період... якщо повезе то може і не так дорого обійтись."

На це ошелешений пацієнт каже: "Грошей нема."

А йому: "Ну так позичте!" І людина думає куди б піти, де б позичити. В держави, котра повинна безкоштовно лікувати? Чи в банку, який фіг дасть, а якщо (раптом) і дасть, то краще не брати - на проценти не виробиш. А жити треба - бо тобі 30 років і є 2 малих дітей. То про які "завищені стандарти" мова???? Люди в цій країні бояться завтрашнього дня. Держава не гарантує НІЧОГО, навіть якщо її політики ЩОСЬ обіцяють. Українці вміють працювати. За кордоном гарують без особливо великої плати, без соцгарантій. Їх там не визнають за людей, але вони працюють, щоб прогодувати свої родини НЕ НАДІЮЧИСЬ на державу а ні грама...

Соціологія. Блін.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В целом это всех устраивает, по крайней мере, в психологическом смысле. Люди всегда достаточно охотно перекладывают тяжесть ответственности на других, особенно на государство. Находящимся при власти это позволяет оставаться у руля, спекулируя на таких общественных настроениях. Но какой бы удобной ни была эта ситуация, она не может сохраняться вечно. Хотя бы из-за неподъемности для любой экономики, даже самой мощной, той социальной нагрузки, которая лежит сегодня на украинской.

Lyuchi , я тебе конечно сочуствую, но при чем здесь завышенные стандарты, применительно к твоей истории? Это наоборот, доказывает, что люди у нас не довольны тем, что денег не хватает на машину, не дают оплачиваемых отпусков на Таити, государство не лечит бесплатно, а политики врут и воруют у своего народа. Хотя завтра человек может сыграть в ящик восьмистами тысяч способов!

Позволю привести цитатку из известного всем романа:

- Виноват, - мягко отозвался неизвестный, - для того, чтобы управлять, нужно, как-никак, иметь точный план на некоторый, хоть сколько-нибудь приличный срок. Позвольте же вас спросить, как же может управлять человек, если он не только лишен возможности составить какой-нибудь план хотя бы на смехотворно короткий срок, ну, лет, скажем, в тысячу, но не может ручаться даже за свой собственный завтрашний день? И, в самом деле, - тут неизвестный повернулся к Берлиозу, - вообразите, что вы, например, начнете управлять, распоряжаться и другими и собою, вообще, так сказать, входить во вкус, и вдруг у вас... кхе... кхе... саркома легкого... - тут иностранец сладко усмехнулся, как будто мысль о саркоме легкого доставила ему удовольствие, - да, саркома, - жмурясь, как кот, повторил он звучное слово, - и вот ваше управление закончилось! Ничья судьба, кроме своей собственной, вас более не интересует. Родные вам начинают лгать, вы, чуя неладное, бросаетесь к ученым врачам, затем к шарлатанам, а бывает, и к гадалкам. Как первое и второе, так и третье - совершенно бессмысленно, вы сами понимаете. И все это кончается трагически: тот, кто еще недавно полагал, что он чем-то управляет, оказывается вдруг лежащим неподвижно в деревянном ящике, и окружающие, понимая, что толку от лежащего нет более никакого, сжигают его в печи. А бывает и еще хуже: только что человек соберется съездить в Кисловодск, - тут иностранец прищурился на Берлиоза, - пустяковое, казалось бы, дело, но и этого совершить не может, потому что неизвестно почему вдруг возьмет - поскользнется и попадет под трамвай! Неужели вы скажете, что это он сам собою управил так? Не правильнее ли думать, что управился с ним кто-то совсем другой? - и здесь незнакомец рассмеялся странным смешком.

Человек - он как животное - думает, как бы то сытнее поесть да плотнее поспать, вместо того, чтобы как самурай - думать о смерти, а еще лучше - о жизни!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ді, а хіба це нормально, коли держава не забезпечує громадян роботою та доходами, при яких люди могли б дозволити собі хворіти чимсь важчим, ніж соплями? Я не кажу про те, щоб всі мали змогу поставити собі імпланти в щелепу, але чи не зачасто ми бачимо рекламу типу "Допоможіть зібрати на операцію Іванкові!" Як на мене, досить часто. Такого бути не повинно. Звичайно, в нас не Австрія, де абсолютно всі ліки для людей коштують 3,15 євро за упаковку (решту вартості доплачує держава), але я вважаю, держава повинна дати можливість людям заробляти і на життя, і на хвороби. В окремих випадках, і для певних категорій населення держава повинна матеріально допомагати боротися з хворобами (наприклад, онкозахворювання, розсіяний склероз, цукровий діабет і т.п.).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нас немає освіти, немає медицини, немає доріг, немає якісних продуктів, немає доступного житла, немає нормальних доходів і ще багато чого...

В нас є тільки керівництво, яке краде, краде і ще раз краде (хоча скільки можна красти), замість того, щоб допомогти розвинутись власній державі, коректно нею керувати, вивести її на нормальний рівень (для чого в нас таки є передумови).

І ми нічого не зможемо тут зробити ще десятки років, тому що змінити щось можна тільки революцією, а на це дуже мало хто піде, бо в усіх сім'ї, діти та й себе шкода.

Звичайно, я дивлюся на Європу. Я хочу віддавати третину зарплати на податки і знати, що мене полікують у випадку необхідності, бо в мене є страховка; що якщо я поб'ю машину, страхова сама її забере і привезе через декілька днів вже відремонтованою; що на пенсії я зможу нормально жити; що речі, які я купую, є якісними; що мій час поважають і всілякі бюрократичні процедури проходяться швидко й легко (як то купівля авто, квартири, відкриття бізнесу)...

Патріотизм народжується від того, що тобі добре жити в державі, ти вдячний їй за створені умови. Мабуть наше "чудове" керівництво - дійсно патріоти. В решті випадків "патріот" мені дуже спізвучне з "ідіот".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нас немає освіти, немає медицини, немає доріг, немає якісних продуктів, немає доступного житла, немає нормальних доходів і ще багато чого...

Ігрек дуже правильно написав. У нас дійсно немає ні освіти, ні науки, ні медицини, ні доріг, ні економіки, ні армії, ні розвідки... А ми, виявляється, мало того, що хочемо мати щось із переліченого - а ще й машину хтось хоче... а хтось - плазму, чи будинок... Та замість того, щоб дати людям змогу це мати - нам скормлюють статті, на кшталт тієї, що її виклав топікстартер.

Так, безперечно, є частина людей, поведінка яких схожа дії на відомого героя російської казки, що пролежав на печі тридцять літ і три роки, але бажання цих людей такі, що жодна чарівна щука чи золота рибка їх не задовольнить. Однак це не причина для того, щоб заспокоювати працююче населення держави мантрами на зразок "розслабтесь і заспокойтеся... просто ви надто багато хочете... воно вам не потрібне".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пару цитат зі статті, щоб пафосні пацани звернули увагу, що це не заспокійливі мантри, а пропозиція переглянути цінності:

Этому способствовала и абсолютно бессовестная, ничем не сдерживаемая демонстрация своего богатства украинскими нуворишами.
В Украине это отображается в росте ожиданий государственной помощи, в попытках переложить на государство ответственность за благосостояние не только нетрудоспособных, но и вполне работоспособных членов общества
Своими ожиданиями все больших соцвыплат и льгот среднестатистический украинец провоцирует политиков давать популистские обещания. Что каждый политик, идущий на выборы, и делает

тобто, соціумом повинні вимагатись умови для розвитку, а не "соціалка". Тому що

политическая элита никогда добровольно не станет ничего менять и едва ли начнет всерьез заниматься "воспитанием общества".

а про революцію ми тут неодноразово сперечались. Ігрек, ти ж розумний хлопець, невже не зрозуміло, що революція спочатку кине у ще глибше провалля, а вибиратись навіть до сьогоднішнього рівня будемо довго?

Часом у статті треба бачити ті думки, що там висвітлюються, а не лише подразник власних нездійснених мрій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я и не говорю, что это нормально. Потому то сначала надо думать о том, чтобы быть защищенным, а потом уже - про дорогие мобилки, машины и прочую фигню. В стартовом посте говорится, что украинцы не чувствуют себя счастливыми, от того, что завышают стандарты этого самого счастья, коверкают это понятие. Суть как раз в том, что счастье не в обладании чем-то материальным, а в нашем случае - в возможности обладания, иными словами счастье не в обладании деньгами на дорогое лечение, а в праве на НЕдорогое лечение и поддержку государства в этом.

Надеюсь , моя позиция ясна?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я и не говорю, что это нормально. Потому то сначала надо думать о том, чтобы быть защищенным, а потом уже - про дорогие мобилки, машины и прочую фигню. В стартовом посте говорится, что украинцы не чувствуют себя счастливыми, от того, что завышают стандарты этого самого счастья, коверкают это понятие. Суть как раз в том, что счастье не в обладании чем-то материальным, а в нашем случае - в возможности обладания, иными словами счастье не в обладании деньгами на дорогое лечение, а в праве на НЕдорогое лечение и поддержку государства в этом.

Надеюсь , моя позиция ясна?

доповню: коли постає вибір- страховка чи дорога мобіла останньої моделі, чи багато з нас виберуть страховку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а про революцію ми тут неодноразово сперечались. Ігрек, ти ж розумний хлопець, невже не зрозуміло, що революція спочатку кине у ще глибше провалля, а вибиратись навіть до сьогоднішнього рівня будемо довго?

1. Я нікого до революції не закликаю.

2. І сам на це навряд чи піду.

І, між іншим, що так, що так - вибиратися нам довго...

А я хочу бачити перспективу... і не бачу. Тому щиро ненавиджу цю державу. І якщо матиму якийсь нормальний офіційний шлях виїзду звідси в кращі умови - виїду.

Я читав форуми емігрантів. Там пишуть: той хто вміє працювати і виживати тут, там буде жити ще краще; той хто звик красти, лінуватися і жалітися на життя - тому буде дуже важко і там.

Я не маю хисту до підприємництва, а вмію чесно і сумлінно виконувати свою роботу. Я не хочу яхту, "Лексус" і 120 кімнат. Я хочу трикімнатну квартиру або маленьку хатку для своєї сім'ї і якусь машинку за 10-15 тисяч доларів. В будь-якій цивілізованій державі - це не проблема. А в нашій - це тільки мрія.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

доповню: коли постає вибір- страховка чи дорога мобіла останньої моделі, чи багато з нас виберуть страховку?

В нас страхування працює так, що це, переважно, просто дарування грошей дяді. Якби я знав, що медичне страхування буде дієвим, підкріпленим реальними законами, тоді можна було б про це говорити. А то потім з кимось судитися, щось доводити... (Скільки відсотків виграних судових позовів задовольняються? Відсотків 30%, я чув. Yarchyk, поправ мене, якщо я помиляюсь. А скільки взагалі не виграються?..)

А мобілі моїй 2,5 роки. І називається вона SonyEricsson W300i. І поки що вона виконує те, що від неї вимагається. Через її зовнішню пошарпаність я вже поглядаю на W350i, але ще мабуть трохи почекаю. І хоча можу собі дозволити купити телефон і за 300-400 баксів, не бачу в цьому необхідності, а понти - не для мене.

Між іншим мене завжди вражали люди, які при зарплаті в 200 баксів мають телефони по 500. Дірка в голові невиліковна...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так, Ігрек, життя коротке, не можна проживати його в ненависті, виїзджай:) тим більше там мєстниє гражданє уже все построїли, а місця для реалізації і тобі хватить:) заодно собаки українські цілішу будуть :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Tolik_lt - ну і чого так зло! Добре там де нас нема -це точно! Але ти подивись навкруги себе - сам же розумієш - виживає той хто може вижити - ну прям закон джунглів. Це не є правильним!

difoto - не треба моїй історії співчувати - не для того вона писана - просто подумай, що будь хто може опинитись на місці онкохворого і як там далі жити в нашій державі... Але як казав О. Бендер "спасание утопающих - дело рук самих утопающих". Тобто Україну і її народ рятувати треба самим - а не надіючих на інопланетян, котрі прилетят і нам комунізм побудують!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Tolik_lt - ну і чого так зло! Добре там де нас нема -це точно! Але ти подивись навкруги себе - сам же розумієш - виживає той хто може вижити - ну прям закон джунглів. Це не є правильним!

я зло сказав? та ти жартуєш:)опонент прямо декларує НЕНАВИСТЬ до місця, де він живе:)а я йому ДОБРА бажаю, щоб він у ненависті не жив, а жив у добрі:)мені цікаво, чи не відчуває він ненависті до батьків, наприклад?мейбі, вони теж йому чогось не додали?:)А ще така сторона: є ж купа людей, для яких квартира(будинок) здійснена мрія, важка, але здійснена. і їх точно не одиниці. то, мейбі, не настільки в державі питання??

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якби я цю державу ненавиділа, то повір мені - точно звідси би звалила! Але тут живуть мої батьки, сестри, родичі - і як писав Симоненко (ти ж його повинен був в школі вчити): "Можна все на світі вибирати сину, вибрати не можна тільки Батьківщину." Так ми не про її, нещасну, говоримо, а про українців, котрі завищені вимоги до неї висувають. Ти подивись навкруги - садочки на 1,5 місяці закрили. Економлять блін. А людям куди дітей дівати?

Якщо я критично до країни ставлюсь, то це не значить що я її не люблю. Але коли мій народ (як каже Ющенко)

балуваним називають - то я хочу нагадати як нам тут "добре" жити, але ж більшість не шукає де глибше - бо ми не риби, а люди! Українці! І живемо там де народились!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Люда,менше пафосу, ще раз уважно перечитай статтю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...