Plum Опубліковано 16 Липня, 2009 в 16:27 #1 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 16:27 Купа різних програм дуже люблять створювати папки зі своєю службовою інформацією в My Documents. Це і багато ігрушок (таких як NFS всіх серій, Far Cry 2, Lara Croft: Underworld і інші) і багато робочих програм (наприклад Pinnacle Studio, 3DS Max, Adobe CS4 тощо) а також месенджери Skype, Live.Але мені абсолютно не потрібні всі ті папки в моїх документах! Їх стає багато, вони мені заважають. Я ще можу змиритись з папкою Bluetooth, куди падають різні прийняті через bluetooth файли, але для чого мені там папки з сейвами ігрушок, настройки фотошопа і інше сміття?Ну і, власне, питання: як заставити всякий софт створювати свої службові папки в якомусь іншому місці, а не в моїх документах?Варіант віддати визначену системою папку My Documents на пожирання програмам а свої документи зберігати десь в іншому місці -- не пропонувати.
Harddriver Опубліковано 16 Липня, 2009 в 16:36 #2 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 16:36 Поскільки з фотошопами і писаними криворучками іграшками по-черзі розбиратись невесело - пропоную твікнути Реєстр на предмет розташування Документів, нужник тепер буде там, а в офісі можна настроїти Расположение:
Plum Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:03 Автор #3 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:03 Та в тому то і справа, що не хотілося б твікати реєстр на предмет "зміни адреси" системної папки документів. Бо тією адресою в мене користується далеко не тільки M$ Office, і кожен раз пригати по папках не хочеться, це буде ще гірше, ніж зараз
fog Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:05 #4 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:05 Нормальні програми звертаються до директорії по змінним адресам, типу %windir%Так і в цьому випадку, тому заміна значення змінної не приведе до наслідків.Щоб не твікать реєстр можна змінити адресу директорії одразу з властивостей папок документів.Якщо це не варінт, то можливо самим оптимальним буде просто приховати папки створені софтинами.
Plum Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:18 Автор #5 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:18 Ну да, але за тією змінною знову будуть звертатись як потрібні програми (які дійсно з документами працюють -- Office, Photoshop, Illustrator, Corel і т.д.), так і всякий хлам на зразок Need For Speed. Фізично мені пофіг де лежать документи -- в c:\users\plum\documets чи в c:\docs, головне щоб я про це був в курсі Але мені якось хочеться розділити шляхи для роботи з документами і для створення "лівих" папок, але при цьому щоб різний корисний софт документи шукав саме там де потрібно
fog Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:19 #6 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:19 Ну вінда різниці побачить не може...Тоді тільки в налаштуваннях окремо взятої програми.
Plum Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:21 Автор #7 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:21 я от не розумію таких криворуких програмерів. Є ж системна папка %appdata% для службової інфи софта, при чому для кожного юзера своя -- для чого валити всякий треш ще і в документи?
fog Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:25 #8 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:25 Певно таким чином 'полегшують' перенос сейвів на іншу вінду
Plum Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:29 Автор #9 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:29 ну в даному випадку абсолютно правильно працюють такі програми як QIP Infium або TheBat!-- вони при установці запитують, де зберігати персональні дані профілю. Крім того, тільки останні ламери не бекаплять дані з %appdata% при переустановці вінди Мда, значить ніяк... Допоміг би атрибут "прихований" для лишніх папок, але в мене включене відображення прихованих файлів і папок.
fog Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:35 #10 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:35 В вікні відкриття/збереження документу є ліва менюшка з швидкими лінками на папки.Цей список можна править вручну.Це частково спрощує потрапляння до папки з документами, про яку відомо тільки тобі.
Harddriver Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:44 #11 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:44 Якщо це не варінт, то можливо самим оптимальним буде просто приховати папки створені софтинами. Теж повинно спрацювати - атрибути файла/папки як правило программі "по-боку", аби "воно" було в наявності. До речі, в МайДоках після зависів Ворда залишається повно різних прихованих ~~tmp.tmp, які в режимі "показувати все" виглядають досить неестетично
Plum Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:44 Автор #12 Опубліковано 16 Липня, 2009 в 17:44 Якщо підходити з цього боку, то в Win7 це ще простіше. Там є поняття бібліотек, які можуть включати в себе будь-які папки, незалежно від їх фізичного розташування -- чи то десь на локальних вінтах, чи в мережі. Наприклад в бібліотеку "Документи" по дефолту включено папки "Спільні документи" і "Мої документи". Туди ж можна включити будь-які інші папки. Є ще бібліотеки "Відеозаписи", "Зображення", "Музика", можна створювати свої власні бібліотеки (я відразу створив бібліотеку "Store"). І це все непогано візуалізовано в навігаційній панелі зліва -- можна перейти до відображення як всієї бібліотеки відразу, так і до будь-якої з її папок. Tum@n, дякую за ідею
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.