Перейти до змісту

Виготовлення водоспаду своїми руками

nicolay

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прийшла в голову така думка, що нетреба бути великим майстром щоб це зробити , а ще обговорити детально всі нюанси будівництва , то я думаю такий водоспад як в Новій Лінії продається за 15999гр. можна буде подужати самому. Звісно тому в кого руки роботящі! Мова йдеться про невеликий домашній водоспад приблизні розміри 2м. висотою і 1-1.50м. Що нам потрібно для цього: 1. Каміння (має бути 3-4 видів , круглі річкові , декоративні рвані пластини, і порогові пластини)2. Ємність для води(я в своєму випадку хочу використати металеву квадратну ванну 1*1м яка вирористовується в душових кабінках , я в ній раніше роствор калатав ) 3. Стінка повина бути покрита якоюсь вологонепроникною плівкою , чи щось тому подібне. 4:Насос - це для мене зараз перша проблема . незнаю який і де даже купити. 5. Фільтрація води - від бактерій і запаху . (Є каплі які добавляються у воду і діють125 днів недаючи росту і утворенню всяким бактеріям) 6: бетоний розчин. 7: патрубки. 8: Арматура.

Опубліковано
Насос можно купить тут,я покупал ,прислали автолюксом.

як можна вирахувати запас потужності цього насоса щоб він не гудів , не перегрівався . і я так зрозумів на ньому є регулятор подачі води , на чому він оснований , регулюється напругою чи краник на подачу води?

Опубліковано

Регулируеться краником ,мощность 1800 литров в час ,есть больше, есть меньше,подъём воды на 1,8 метра,для небольшого водопада должно хватить.Перегреваться он не будет,может работать сутками.

Опубліковано

маю помпу на 2500 літрів і на 1000 літрів на годину - якщо є бажання, протестуємо яку тобі треба.

Регулятор там - перекриття вхідного або вихідного отвору заслонкою.

Стінка повина бути покрита якоюсь вологонепроникною плівкою

найдешевший варіант - прозора плівка від нашого пластмасового заводу. літо пройшло - витягнув і викинув, на наступний рік купив нову.

Ємність всерівно зігниє там, де до землі торкається, але це доволі тривалий процес.

Фільтрація води - від бактерій і запаху

не треба ставити водойму на відкритому місці (під прямим сонцем). звичайно, якщо там буде голе каміння, то треба фільтрувати/підмінювати воду. можна засадити рослинами, які живуть на болотистій місцевості. Також зараз є препарати, про які дуже хороші відгуки - ллєш собі потихеньку, а бактерії роблять свою справу.

Опубліковано

Ще мені підказали, що можна використати насос від любої зарубіжної стіралки. Що і хочу випробувати.

Опубліковано

Цікаво, це той, що на викачці води стоїть? Ти думаєш він дешевший буде за помпу? Якщо знайдеш "шрот" пралок, дай знати в ПП, я шукав колись ввідний клапан, так і не знайшов :(

Опубліковано
Цікаво, це той, що на викачці води стоїть? Ти думаєш він дешевший буде за помпу? Якщо знайдеш "шрот" пралок, дай знати в ПП, я шукав колись ввідний клапан, так і не знайшов :(

Да саме він , той що воду викачує тільки є клапани і є насоси на викачку води, в даному випадку клапан на водопад непідійде треба насос, мені буде набагато дешевше незнаю як іншим, бо маю непрацюючу стіралку- там зніму. але треба трохи повозитись з подачею напруги на нього ,і регулювання тиску води так щоб насос не нагрівався. На рахунок з/ч відписав в ПМ.

Опубліковано

Ще 1 нюанс не спішіть купляти декоративне каміння , я круглі морські камні назбирав недавно просто на грунтовій дорозі, там і різні гарненькі рвані камінці теж знайшов.

Опубліковано

Да саме він , той що воду викачує тільки є клапани і є насоси на викачку води, в даному випадку клапан на водопад непідійде треба насос, мені буде набагато дешевше незнаю як іншим, бо маю непрацюючу стіралку- там зніму. але треба трохи повозитись з подачею напруги на нього ,і регулювання тиску води так щоб насос не нагрівався. На рахунок з/ч відписав в ПМ.

цей насос не підійде по причині малопотужності.. незможе на таку висоту підняти струйку води...мало атмосфер наганяє...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...